Οι NECROPHOBIC θα επανακυκλοφορήσουν το «Spawned By Evil» το Νοέμβριο.

You are currently viewing Οι NECROPHOBIC θα επανακυκλοφορήσουν το «Spawned By Evil» το Νοέμβριο.

Οι Σουηδοί Black/Death Metallers NECROPHOBIC, ανακοίνωσαν την επανακυκλοφορία του «Spawned By Evil», το οποίο αρχικά κυκλοφόρησε το 1996 ως EP τεσσάρων κομματιών. Για να επεκτείνει ιδανικά τη σειρά επανεκδόσεων που ξεκίνησε νωρίτερα φέτος με τα «Hrimthursum» και «Death To All», ακολουθούμενη από το «Satanic Blasphemies» και το πρόσφατα κυκλοφορηθέν «The Nocturnal Silence», αυτή τη φορά η μπάντα αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια εντυπωσιακά μεγαλύτερη έκδοση του «Spawned By Evil».

Εκτός από το ομότιτλο κομμάτι «Spawned By Evil» που κυκλοφόρησε το 1996 και τις τρεις διασκευές – «Die By The Sword» των SLAYER, «Nightmare» των VENOM και «Enter The Eternal Fire» των BATHORY – αυτή η επανέκδοση περιλαμβάνει δύο ακυκλοφόρητα κομμάτια από το 1994 και επιπλέον διασκευές όπως το «Ridden With Disease» των AUTOPSY, το «Moonchild» των IRON MAIDEN και το «Into The Crypts Of Rays» των CELTIC FROST.

Ο ιδρυτής της μπάντας και ντράμερ Joakim Sterner δηλώνει: «Ο λόγος για τον οποίο κάναμε αυτή την κυκλοφορία αρχικά, το 1996, ήταν ότι μας είχε πάρει λίγο περισσότερο χρόνο για να βρούμε ένα άλμπουμ που θα ακολουθούσε το ‘The Nocturnal Silence’. Ήμασταν σχεδόν έτοιμοι, αλλά χρειαζόμασταν να γράψουμε ίσως 3 ακόμα τραγούδια για να έχουμε ένα πλήρες άλμπουμ, οπότε σκεφτήκαμε ότι ήταν καλό να ηχογραφήσουμε ένα νέο τραγούδι (‘Spawned by Evil’) για να το έχουμε σαν teaser και να δείξουμε στους οπαδούς μας τι να περιμένουν στο ‘Darkside’.

Εκείνη την περίοδο, ήταν δημοφιλές να ηχογραφούνται διασκευές για διάφορα tribute albums και μας ζητήθηκε να συμμετάσχουμε σε ένα tribute για τους BATHORY και ένα tribute για τους SLAYER, οπότε συμπεριλάβαμε και αυτά τα τραγούδια. Επιλέξαμε επίσης να ηχογραφήσουμε μια διασκευή των VENOM, καθώς είναι παλιοί ήρωες για εμάς και επίσης να έχουμε 4 τραγούδια συνολικά και να το κυκλοφορήσουμε ως μίνι άλμπουμ ή maxi single, ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε.

Αργότερα, μας ζήτησαν να συμμετάσχουμε σε άλλα δύο tribute άλμπουμ και ηχογραφήσαμε διασκευές των AUTOPSY και IRONMAIDEN. Δεν επρόκειτο ποτέ να κυκλοφορήσουν αλλού, αλλά μια προηγούμενη εταιρεία κυκλοφόρησε ξανά το ‘Spawned by Evil’ και συμπεριέλαβε και αυτές τις διασκευές. Πήραν επίσης στα χέρια τους μια demo ηχογράφηση που δεν είχε κυκλοφορήσει ποτέ πριν, την οποία κάναμε το 1994, με τα τραγούδια ‘Black Moon Rising’ και ‘The Call’. Έτσι, ξαφνικά, αυτή η αρχική κυκλοφορία των 4 τραγουδιών έγινε πλέον άλμπουμ, με τρία τραγούδια των NECROPHOBIC και πέντε διασκευές.

Το περασμένο φθινόπωρο (2021), έψαχνα για παλιές κασέτες, καθώς αρχίσαμε να δουλεύουμε πάνω σε όλες τις επανεκδόσεις που θα κυκλοφορήσουν φέτος, και μια μέρα βρήκα μια παλιά κασέτα από το 1994. Μια demo ηχογράφηση του ‘Darkside’ και μια διασκευή των CELTIC FROST για το ‘Into the Crypts of Rays’ που δεν είχε ακουστεί ή διαδοθεί ποτέ στο κοινό, οπότε αυτά τα 2 τραγούδια είναι πραγματικά αποκλειστικά και ακυκλοφόρητα για αυτή την επανέκδοση του ‘Spawned by Evil’.

Ελπίζω να την απολαύσετε!»

Το remastered του «Spawned By Evil» έγινε από τον Dan Swanö στην Unisound και θα κυκλοφορήσει στις 11 Νοεμβρίου μέσω της Century Media Records.

Αφήστε μια απάντηση