Kerry King – From Hell I Rise

You are currently viewing Kerry King – From Hell I Rise

Χρονολογία: 2024
Συνολική Διάρκεια: 43:54
Εταιρεία: Reigning Phoenix Music

Η 30η Νοεμβρίου 2019 αποτελεί σημαδιακή ημερομηνία, όχι μόνο για την ιστορία της Thrash Metal σκηνής αλλά γενικότερα για τη Metal μουσική. Ήταν η μέρα που η μεγαλύτερη Thrash Metal μπάντα όλων των εποχών έριξε την αυλαία. Αναφέρομαι στους τεράστιους SLAYER φυσικά! Προσφάτως βέβαια, ανακοινώθηκε πως θα επιστρέψουν για τρείς συναυλίες, άγνωστο όμως παραμένει το αν υπάρχουν κι άλλα σχέδια για το μέλλον….

Αμέσως μετά τις τελευταίες ζωντανές εμφανίσεις των «σφαγέων», ξεκίνησαν οι φήμες πως ο Kerry King θα συνεχίσει να παίζει μουσική μέσω ενός νέου-προσωπικού σχήματος. Μάλιστα, οι πρώτες συζητήσεις ανέφεραν πως στα φωνητικά θα ήταν ο Phil Anselmo, στην κιθάρα ο Gary Holt και στα τύμπανα ο Paul Bostaph. Στη συνέχεια, ο King επιβεβαίωσε την είδηση για την ύπαρξη σόλο σχήματος το οποίο προετοιμάζει νέο δίσκο, καθώς ο ίδιος δεν επιθυμούσε να σταματήσουν οι SLAYER. Φτάνουμε στις αρχές του 2024 όταν ο King μας αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες αναφορικά με το νέο του σχήμα. Έτσι λοιπόν, ο πρώτος σόλο δίσκος του King έχει τίτλο «From Hell I Rise» και η σύνθεση της μπάντας (εκτός από τον King) αποτελείται από τους: φωνητικά Mark Osegueda (DEATH ANGEL), τύμπανα Paul Bostaph (πρώην SLAYER), κιθάρες Phil Demmel (πρώην MACHINE HEAD, πρώην VIO-LENCE) και μπάσο Kyle Sanders (πρώην-HELLYEAH).

Αναφορικά με «From Hell I Rise», ο King στις πρώτες του συνεντεύξεις δήλωνε πως το βλέπει σαν μία εξέλιξη των SLAYER και πως η πλειοψηφία των συνθέσεων θα μπορούσαν να αποτελο΄ύν τον επόμενο δίσκο τους! Οι δηλώσεις αυτές λοιπόν, αντικατοπτρίζουν επ’ ακριβώς το πως ηχεί το εν λόγω άλμπουμ! Ιδιαίτερη λεπτομέρεια είναι πως το πρώτο single «Idle Hands» είναι ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι των SLAYERμ από την περίοδο του «Repentless». Οι περισσότερες συνθέσεις του άλμπουμ κινούνται στο μουσικό ύφος που έγραφε ο King για τους SLAYER. από την περίοδο «God Hates Us All» μέχρι και το ««Repentless. Βέβαια εδώ συναντάμε και ορισμένα σημεία που μας μεταφέρουν στην εποχή «South Of Heaven.

Θέλοντας να δώσω μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα τραγούδια του «From Hell I Rise». θα προσπαθήσω να τα περιγράψω σε αντιπαραβολή με συνθέσεις των SLAYER.

Το άλμπουμ ξεκινάει με το «Diablo» το οποίο είναι ένα εισαγωγικό τραγούδι, ανάλογο με τα «Delusions of Saviour» και «Darkness of Christ», για να έρθει στην συνέχεια ο Thrash Metal δυναμίτης «Where I Reign». Κοπάνημα και ταχύτητες στο μάξιμουμ, με τον Mark Osegueda να ουρλιάζει στο ρεφραίν «From Hell I will Rise, reign fire from the sky!»..Ακολουθούν τα δύο ήδη γνωστά single. Στο «Residue»  οι ταχύτητες πέφτουν δίνοντας έμφαση στον όγκο, ενώ το « Idle Hands» αποτελεί άλλον ένα Thrash Metal οργασμό στα χνάρια του «Repentless». Συνέχεια με τα «Trophies Of The Tyrant» και «Crucifixation». Το πρώτο σε mid-tempo ρυθμό θα μπορούσε να παρομοιάστεί με το «Chasing Death» από το τελευταίο δίσκο των SLAYER. Το «Crucifixation» αποτελεί μία από τις καλύτερες συνθέσεις του δίσκου, με ταχύτατους ρυθμούς και με το breakdown να μας γυρίζει στην εποχή του «South OF Heaven». Αξιοσηνείωτο είναι το γεγονός πως ο King έχει τοποθετήσει τα τραγούδια με τέτοια σειρά ώστε, μετά από κάθε γρήγορη σύνθεση να ακολουθεί μία πιο αργή.

Συνεχιζουμε με το «Tension» το οποίο ξεκινάει με ένα ακουστικό «στοιχειωμένο» μέρος και εκεί που νομίζεις πως θα γίνει η έκρηξη, το τραγούδι ξαφνικά τελειώνει. Η διάρκεια τους είναι μόλις 2:48 και πιστεύω πως θα μπορούσε να κρατήσει ακόμη δύο λεπτά, τα οποία θα το απογείωναν! Το ύφος του τραγουδιού είναι αντίστοιχο με τα «Deviance» και «When The Stillness Come» των SLAYER. Συνέχεια μ’ ένα ακόμα πιο μικρό σε διάρκεια τραγούδι. Το «Everything I Hate About You» το οποίο διαρκεί 1.29 μολίς, αλλά η βιαιότητα του είναι αστείρευτη, περιλαμβάνοντας ορισμένες hardcore επιρροές. Οι κιθαρες στο «Toxic» που ακολουθεί, μας ταξιδεύουν ξανά στο «South OF Heaven» με το τραγούδι να χτίζεται πάνω σ’ ένα συνδυασμό γρήγορων και ξεσηκωτικών ρυθμών, ενώ το «Two Fists» διαφέρει απο τα υπόλοιπα του δίσκου καθώς είναι ένα Punk τραγούδι.

Επιστροφή στις ταχύτητες και στους πορωτικούς ρυθμούς με το «Rage» το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν μία μίξη των «Cast Down» και « Snuff». Ο δίσκος κλείνει με τα «Shrapnel» και το ομώνυμο τραγούδι. Το πρώτο είναι σε πιο «πειραματικό» ύφος από τα υπόλοιπα του δίσκου ενώ στο ομώνυμο έχουμε επιστροφή στις ταχύτητες, αποτελώντας μία σύνθεση η οποία πολύ πιθανόν να είχε γραφτεί και αυτή την εποχή του «Repentless». Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στα φωνητικά του Mark Osegueda ο οποίος βγάζει τα σωθικά του, ενώ και ο Phil Demmel έχει αφήσει το αποτύπωμα του στο δίσκο με τα εξαιρετικά του σόλο. Ο συνολικός ήχος του δίσκου είναι ισοπεδωτικός και αυτό οφείλεται στον Josh Wilbur (HATEBREED, LAMB OF GOD, GOJIRA, MEGADETH) με την αψεγαδιαστή παραγωγή του!

Ο Kerry King κοντεύει τα 60 έτη του, κι ενω θα μπορούσε να κάτσει αραχτός στο πανάκριβο σπίτι του και να ζει πλουσιαπάροχα από την κληρονομία των SLAYER, επέλεξε να συνεχίσει να γράφει τραγούδια, να κυκλοφορεί άλμπουμ και να περιοδεύει. Παραμένει τίμιος καθώς δεν παρουσιάζει τον εαυτό του σαν «ηγεμόνα». Εκφράζεται ειλικρινά για το ύφος της μουσικής του διαδρομής και για το γεγονός πως δεν επιθυμεί να κάνει κάτι διαφορετικό στη ζωή του. Ναι, ο δίσκος θυμίζει SLAYER! Το «From Hell I Rise» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως κάτι πολύ κοντινό σε αυτούς. Φυσικά ο Mark Osegueda θυμίζει Araya, και πως να μην θυμίζει άραγε, όταν οριμένα από τα τραγούδια του δίσκου είχαν γραφτεί για τον Araya. Αλλά όλα αυτά δεν έχουν καμία απολύτως σημασία. Ο Kerry King ξεκινάει την προσωπική του καριέρα μ’ ενα επιθετικό Thrash Metal ντεμπούτο, το οποίο ξεχειλίζει από οργή και ενέργεια, περιλαμβάνοντας ποιοτικότατες συνθέσεις. Η μπάντα ακούγεται δεμένη, ο King ανανεωμένος, κερδίζει το στοίχημα καθώς το εγχείρημα του κρίνεται άκρως πετυχήμενο! Ο δίσκος ακούγεται μόνο σε υψηλή ένταση και η ακρόαση του θα μας συντροφεύει για πολύ καιρό ακόμη, ενώ όσοι λατρεύουν τους SLAYER είναι σίγουρο πως θα ενθουσιαστούν από το «From Hell I Rise»!

Βαθμολογία: 8/10
Συντάκτης: Νίκος Μανούσης
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: KERRY KING – Επίσημη Σελίδα

This Post Has One Comment

  1. Dimos

    ……όσοι λατρεύουν τους Slayer. Υπάρχει άραγε κόσμος που δεν του αρέσουν οι ,Slayer;

Αφήστε μια απάντηση