Οι DEFTONES έλυσαν την συνεργασία τους με τον επί σειρά ετών μπασίστα Sergio Vega!

You are currently viewing Οι DEFTONES έλυσαν την συνεργασία τους με τον επί σειρά ετών μπασίστα Sergio Vega!

Οι DEFTONES δημοσίευσαν μια νέα φωτογραφία τεσσάρων ατόμων στο λογαριασμό τους στο Spotify, με όλα τα τωρινά μέλη εκτός από τον μπασίστα Sergio Vega, γεγονός που προκάλεσε εικασίες ότι ο Sergio έχει αποχωρήσει από το συγκρότημα. Ο Sergio επιβεβαίωσε την είδηση με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Instagram.

Ο Sergio Vega δήλωσε: «Δεν ήθελα να χρειαστεί να φτιάξω ένα βίντεο γι’ αυτό, αλλά μετά την πρόσφατη φωτογραφία της μπάντας που δημοσιεύτηκε στο Spotify των DEFTONES, νιώθω την ανάγκη να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Δεν είμαι πολύ καλός σε αυτό. Έτσι έγραψα μια δήλωση και θα σας τη διαβάσω τώρα.

Η φωτογραφία των DEFTONES στο Spotify χωρίς τον Sergio Vega

Να αναφέρω εν συντομία την ιστορία για μένα και τη φιλία μου με τους DEFTONES. Γνωριστήκαμε το 1995. Αντικατέστησα τον Chi – αναπαύσου εν ειρήνη – το 1999 και μου ζητήθηκε να δουλέψω με το συγκρότημα μετά την τραγωδία του το 2009. Λόγω της αγάπης που έχουν για τους QUICKSAND, μου ζητήθηκε να φέρω την ίδια προσέγγιση ως τραγουδοποιός και ενορχηστρωτής και σε αυτούς.

Μου είπαν επίσης ότι, όπως και ο Frank (Delgado, keyboardist των DEFTONES), θα με εντάξουν με την πάροδο του χρόνου για να γίνω επίσημο μέλος. Είχα δουλέψει με το συγκρότημα για 12 χρόνια και στην αρχή κάθε δισκογραφικού κύκλου, ζητούσα να γίνω επίσημο μέλος, αλλά αντ’ αυτού το συμβόλαιο θα βελτιωνόταν.

Ο COVID ήταν ένα σημείο ρήξης για πολλούς ανθρώπους. Και άρχισα να αμφισβητώ τη θέση μου στο συγκρότημα και το μέλλον που ήθελα για την καριέρα μου. Άρχισα πραγματικά να χρειάζομαι κάτι σταθερό, γιατί σε εκείνο το σημείο, το συμβόλαιό μου μαζί τους ακυρώθηκε. Μια μέρα έλαβα ένα τηλεφώνημα από τα παιδιά για μια εσωτερική κατάσταση της μπάντας και με ρώτησαν αν ήμουν αξιόπιστος και ότι θα έπρεπε να πετάξω στο Λος Άντζελες για να βοηθήσω να λυθεί. Αμέσως.

Sergio Vega

Είπα, ‘Φυσικά’. Ήμουν μέσα, και θα μπορούσαμε να χειριστούμε την κατάστασή μου αργότερα. Αλλά δεν μπορούσα να επιστρέψω στο παλιό μου συμβόλαιο. Οι μάνατζερ μας είχαν μια συνομιλία για να συζητήσουν ένα νέο συμβόλαιο και μου προσέφεραν την ίδια συμφωνία. Σε εκείνο το σημείο. Ήταν ξεκάθαρο ότι δεν υπήρχε καμία ευκαιρία ανάπτυξης για μένα. Έτσι αρνήθηκα την προσφορά. Και στη συνέχεια κάλεσα αμέσως τα παιδιά για να δω πού ήταν η παρεξήγηση για να την επιλύσω. Αλλά δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Μερικές ημέρες αργότερα, έλαβα ένα email από τον δικηγόρο τους ότι η προσφορά τους είχε αποσυρθεί και ότι μου ευχόταν τα καλύτερα. Έτσι αποχώρησα από το συγκρότημα στις αρχές του περασμένου έτους, και από τότε έχω επικεντρωθεί στο συγκρότημά μου QUICKSAND, καθώς και στο να εργάζομαι ως παραγωγός και στιχουργός για άλλους καλλιτέχνες και projects. Και το αναφέρω αυτό επειδή υπήρχαν κάποιες εικασίες σχετικά με το ότι πούλησα τον εξοπλισμό μου και εγκατέλειψα εντελώς τη μουσική.

Από σεβασμό προς τους ανθρώπους που είχαν εισιτήρια για αυτή την περιοδεία, τα τελευταία δύο χρόνια και όλους όσους υποστηρίζουν το συγκρότημα, θεώρησα σημαντικό να ξεκαθαρίσω την κατάσταση. Πολλή αγάπη και ευχαριστίες στους καταπληκτικούς οπαδούς των DEFTONES που πάντα συμμετείχαν και υποστήριζαν το συγκρότημα σε καλές και κακές στιγμές.

Εκτιμώ κάθε έναν από εσάς. Όλη μου την αγάπη στους θαυμαστές που έχουν γίνει φίλοι, στους ανθρώπους που έχουν υποστηρίξει τα άλλα μου έργα. Μου έδωσε τόση χαρά να βλέπω μπλουζάκια των DEFTONES στις συναυλίες των QUICKSAND, που θα το θυμάμαι για πάντα. Τέλος, ευχαριστώ πολύ τους ‘TONES. Μακάρι να είχαν την ευκαιρία να σας το πω από κοντά.

Θέλω να ξέρετε ότι εκτιμώ όλα τα χρόνια που περάσαμε μαζί: γράφοντας, παίζοντας, μπαίνοντας στους κόσμους σας. Έμαθα πολλά από τον καθένα από εσάς, όταν με πήρατε μαζί σας, δημιουργήσατε μια νέα αίσθηση πάθους για τη μουσική, την οποία θα αγαπώ και θα κουβαλάω πάντα μαζί μου. Αλλάξατε πραγματικά τη ζωή μου.»

Δείτε τη δήλωση του Vega σχετικά με την αποχώρησή του στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

https://www.instagram.com/tv/Ca3t3Hkg5ON/?utm_source=ig_web_copy_link

Αφήστε μια απάντηση