Οι OATH OF CRANES με τη συμμετοχή πρώην μελών των CELTIC FROST κυκλοφορούν το νέο τους single «Puja (Celebrate The Negation Of Hope)».

You are currently viewing Οι OATH OF CRANES με τη συμμετοχή πρώην μελών των CELTIC FROST κυκλοφορούν το νέο τους single «Puja (Celebrate The Negation Of Hope)».

Οι OATH OF CRANES, η νέα μπάντα του πρώην ντράμερ των CELTIC FROST Franco Sesa και του πρώην κιθαρίστα των CELTIC FROST Erol Ünala, ανατρέπουν το Doom Metal. Η μπάντα παρουσίασε το νέο της single «Puja (Celebrate Τhe Negation Οf Hope)», που προέρχεται από το επερχόμενο ντεμπούτο άλμπουμ «The Unsung Mantras», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 21 Απριλίου μέσω της Klang Machine Records.

Ο Franco Sesa συνδυάζει το πάθος του για την ανατολική παραδοσιακή μουσική – ιδιαίτερα τις ψαλμωδίες μάντρα των Θιβετιανών μοναχών – με την αγάπη του για το Hard Rock για να δημιουργήσει ένα πραγματικά καινοτόμο ηχητικό τείχος.

Ξεκινώντας με τον ήρεμο, αλλά και αλλόκοτο ήχο ενός διαλογιστικού γκονγκ πριν χτυπήσει τον ακροατή κατάμουτρα με τα σκληρά ντραμς του Sesa, το «Puja» είναι μια ανατριχιαστική επίδειξη της απίστευτης ενέργειας που δημιουργείται συνδυάζοντας ήχους παραμορφωμένων κιθάρων με τα θιβετιανά πνευστά που θυμίζουν γκάιντα, τις γρυπώδεις ψαλμωδίες και την απελπισμένη φωνή του τραγουδιστή Fabrizio Merico.

Ο Sesa σχολιάζει: «Γιορτάστε την άρνηση της ελπίδας. Η πράξη της ελπίδας πρέπει να εκτελείται μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Εάν το άλλο άτομο δεν είναι δεκτικό, για οποιονδήποτε λόγο, η άσκηση θα πρέπει να διακοπεί. Η ανικανότητα είναι αθωότητα. Στη συνέχεια, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ενέργειά σας για καλύτερη χρήση. Διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος εχθρότητας εκ μέρους εκείνου για τον οποίο ελπίζετε, με στόχο την ακατανόητη κατανόηση μέσω της ανικανότητας. Όχι απαραίτητα από κακία. Αφήστε το να περάσει και προχωρήστε παρακάτω. Επενδύστε στον εαυτό σας.

Όπως λέει και το Μάντρα:
Από το εξωπραγματικό οδήγησέ με στο πραγματικό.
Από το σκοτάδι οδήγησέ με στο φως.
Από το θάνατο οδήγησέ με στην αθανασία.»

Τα τραγούδια στο «The Unsung Mantras» είναι σκοτεινά και ενοχλητικά, αλλά και όμορφα και θεραπευτικά: παραδοσιακά όργανα και ήχοι από την ασιατική κληρονομιά και πολιτισμούς με σαμανικές ρίζες, συμπεριλαμβανομένων των singing bowls, των πνευστών και των ψαλμών των Θιβετιανών μοναχών, υποστηρίζουν το ισχυρό και καινοτόμο Μetal που εξυμνείται στο άλμπουμ. Το αποτέλεσμα υπογραμμίζει έντονα την εμπνευσμένη από τον Νταοϊσμό ιδέα του άλμπουμ και τις ευρύτερες πολιτιστικές επιρροές του συγκροτήματος, όπως η επιλογή των σανσκριτικών για τους τίτλους των τραγουδιών, οι εικόνες εμπνευσμένες από την παράδοση των Sadhu και ο φόρος τιμής στις αναζωογονητικές αρετές που περιγράφονται από την εικονογραφία των ινδουιστικών θεοτήτων. Το The Oath Of the Cranes είναι μια υπόσχεση: ο καλός θάνατος ακολουθεί μια καλή ζωή.

Η παραγωγή του δίσκου έγινε από τους OATH OF CRANES, η ηχοληψία στο New Sound Studio της Ελβετίας από τον Tommy Vetterli (CORONER, ELUVEITIE, CELLAR DARLING κ.α.) και το mastering στα Fascination Street Studios της Σουηδίας από τον Tony Lindgren (SEPULTURA, KREATOR, WITCHCRAFT κ.α.).

Λίστα τραγουδιών:

Disc 1
Side A

 1. Intro (Purification & Benediction)
 2. Jivara (The Great Fever)
 3. Rudra (The Superior Proposal)
  Side B
 4. Yama (Sacrifice of Introspection)
 5. Puja (Celebrate the Negation of Hope)

Disc 2
Side A

 1. Akasha (Everything Holy Is Profane)
 2. Kali (The Infinite Cycle of Transformation)
  Side B
 3. Sannyasi Mantra (Elegy of the Enlightened)

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο μουσικό βίντεο για το «Puja (Celebrate Τhe Negation Οf Hope)» παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση