THE MAGUS: Προακρόαση του νέου άλμπουμ «Βυσσοδομώντας» – 2023

You are currently viewing THE MAGUS: Προακρόαση του νέου άλμπουμ «Βυσσοδομώντας» – 2023

Οι προακροάσεις νέων δίσκων είναι από τις καλύτερες φάσεις που μπορεί να τύχουν σε κάποιον που ασχολείται με τη μουσική από το μετερίζι του «τύπου». Ειδικά όταν αυτή αφορά μία από τις σημαντικότερες μορφές της Black Metal (και όχι μόνο) σκηνής στην Ελλάδα, τον The Magus. Την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε πρώτοι το ντεμπούτο άλμπουμ του ομώνυμου νέου σχήματος του THE MAGUS, με τον βαρύγδουπο τίτλο «Βυσσοδομώντας», το οποίο κυκλοφορεί στις 31 Οκτωβρίου 2023. Μέλη του σχήματος εκτός από τον The Magus, ο El στις κιθάρες και ο Maelstrom στα ντραμς.

Η βραδιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς στο Ignite Studio του Γιώργου Εμμανουήλ (που είναι και ο παραγωγός του άλμπουμ) αφού μας υποδέχτηκε η χαμογελαστή και πρόσχαρη Jessica της Future Cult PR μαζί με τα ευδιάθετα και φιλόξενα μέλη του συγκροτήματος. Το ντεκόρ παρέπεμπε σε μνημόσυνο με κόλλυβα, σταυρούς και τα συναφή ενώ δεν έλειπαν τα απαραίτητα μεζεδάκια αλλά και το εξαιρετικό κόκκινο κρασί The Magus. Αφού χωριστήκαμε σε δύο ομάδες, ξεκίνησε η τελετουργία της προακρόασης. Και την χαρακτηρίζω ως τελετουργία αφού ο Magus φρόντισε να προλογίσει το άλμπουμ, να μας εξηγήσει την ιστορία πίσω από αυτό αλλά και να κάνει καίριες παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της ακρόασης όπου αυτός θεωρούσε απαραίτητο.

Το άλμπουμ είναι αφιερωμένο στον Εωσφόρο και στο γεγονός ότι αυτός είναι απογοητευμένος από την πορεία που έχει πάρει ο κόσμος μας με αποτέλεσμα να επιθυμεί την καταστροφή του και την αναβίωσή του σε νέες βάσεις. Το κάθε ένα από τα 9 τραγούδια του άλμπουμ έχει τη δική του ταυτότητα, μουσικά και στιχουργικά, λέει ένα μέρος της ιστορίας και θα έλεγα ότι κουβαλάει και κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που το ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Όσον αφορά την παραγωγή, σύμφωνα με τους ίδιους τους δημιουργούς, η επιθυμία τους ήταν να μην βγει τόσο «καθαρή» (βιομηχανοποιημένη θα συμπλήρωνα εγώ) αλλά να έχει μια ζεστασιά, μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που θα παραπέμπει σε ταινία τρόμου. Λεπτομέρειες για το κάθε τραγούδι θα διαβάσετε στη δισκοκριτική που θα δημοσιευτεί το επόμενο διάστημα αλλά για να πάρετε μια ιδέα, μέσα στην περίπου μία ώρα που διαρκεί το άλμπουμ ακούσαμε μεταξύ άλλων ένα τραγούδι Blues Metal (δεν ξέρω αν υφίσταται ο όρος αλλά…γιατί όχι;), ένα τραγούδι αφιερωμένο στη θηλυκή πλευρά της φύσης που είναι και η ισχυρότερη, παραδοσιακά μουσικά όργανα, χορωδιακά μέρη και φυσικά αγνή Black Metal. Μέχρι και σύνδεση με τους θρυλικούς NECROMANTIA είχαμε. Δεν λείπουν βέβαια και οι συνεργασίες με King Dude, Manos Six, Hel Pyre και IDVex. Το μόνο σίγουρο για το συγκεκριμένο άλμπουμ είναι ότι ο Magus καταφέρνει να μετατρέψει ένα Black Metal άλμπουμ σε κάτι μεγαλύτερο που μπορεί να απευθυνθεί σαφέστατα σε ευρύτερο κοινό από αυτό της Black Metal εκπαιδεύοντας αυτιά και δημιουργώντας νέους ακόλουθους.

Η βραδιά έκλεισε με χαλαρή κουβέντα για τη μουσική και όχι μόνο, ανταλλαγή απόψεων, άφθονο κρασί και εξαιρετική διάθεση από όλους. Εν αναμονή της επίσημης κυκλοφορίας λοιπόν….

Υ.Γ.: Στο link που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε το πρώτο τραγούδι του άλμπουμ που κυκλοφόρησε, «Lux Tenebrarum: The Illuminating darkness».

https://www.youtube.com/watch?v=7VoVvtHmZzg

Αφήστε μια απάντηση