Οι ANGRA υπογράφουν με την Atomic Fire Records – Νέο άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει το Νοέμβριο

You are currently viewing Οι ANGRA υπογράφουν με την Atomic Fire Records – Νέο άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει το Νοέμβριο

Οι Βραζιλιάνοι θρύλοι του Progressive Power Metal ANGRA ανακοίνωσαν την υπογραφή τους με την Atomic Fire Records! Οι ANGRA ξεκίνησαν πριν από 30 χρόνια, το 1991. Από τότε είναι ένα από τα καλύτερα Metal σχήματα που προέρχονται από τη Νότια Αμερική, την τελευταία δεκαετία προστέθηκε στις τάξεις τους ο τραγουδιστής Fabio Lione (ATHENA XIX, ex-RHAPSODY OF FIRE, ex-VISION DIVINE κ.α.). Με τους Rafael Bittencourt και Marcelo Barbosa στις κιθάρες, τον Felipe Andreoli στο μπάσο και τον Bruno Valverde στα ντραμς, οι ANGRA διατηρούν τη δυναμική τους και τώρα, εντασσόμενοι στην Atomic Fire Records, είναι έτοιμοι να κυκλοφορήσουν το πολυαναμενόμενο δέκατο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο «Cycles Of Pain» στις 3 Νοεμβρίου, 2023. Το λανσάρισμά του θα υποστηριχθεί από ένα ειδικό show κυκλοφορίας που θα πραγματοποιηθεί στο Tokio Marine Hall του Σάο Πάολο της Βραζιλίας την ίδια μέρα.

Το συγκρότημα σχολιάζει για το άλμπουμ: «Το ‘Cycles Of Pain’ φέρνει διαφορετικές προοπτικές για τον ανθρώπινο πόνο και τους κύκλους που τον περιλαμβάνουν. Ενώ ο πόνος είναι αναπόφευκτος, είναι επίσης μέρος της ανάπτυξης και της μάθησης. Αναγνωρίζοντας και αντιμετωπίζοντας αυτούς τους κύκλους, μπορούμε να ανακαλύψουμε την εσωτερική μας δύναμη και να βρούμε ένα μονοπάτι προς τη θεραπεία και τη μεταμόρφωση. Αποτελεί μια πρόσκληση να προβληματιστούμε σχετικά με τις πολυπλοκότητες του ανθρώπινου πόνου, εξετάζοντας θέματα όπως η απώλεια, η απογοήτευση, η μοναξιά και η απελπισία, αλλά φέρνοντας επίσης ένα μήνυμα ανθεκτικότητας και ελπίδας.

Ο συνδυασμός των στοιχείων στο εξώφυλλο – ένας άγγελος του θανάτου με φωτεινά, φθαρμένα φτερά στολισμένα με θρησκευτικά και παγανιστικά σύμβολα, ένα σκοτεινό δάσος με φωτιά και βροχή, η επικράτηση των βραζιλιάνικων στοιχείων – μεταφέρει μια αναπαράσταση της ιδέας ότι ο πόνος είναι μια επαναλαμβανόμενη και μεταμορφωτική εμπειρία, που περιλαμβάνει πνευματικές και γήινες πτυχές και μας ενθαρρύνει να εμβαθύνουμε στα βάθη του δικού μας πόνου, να εξερευνήσουμε τις πολλές διαστάσεις του και να βρούμε δύναμη και θεραπεία στο ταξίδι αυτών των κύκλων.»

Το ιδρυτικό μέλος/κιθαρίστας Bittencourt δηλώνει σχετικά με την υπογραφή: «Είμαι πολύ περήφανος που ανακοινώνω ότι το νέο μας άλμπουμ θα κυκλοφορήσει και θα διανεμηθεί στις 3 Νοεμβρίου μέσω της Atomic Fire Records. Είμαστε πολύ περήφανοι που ανήκουμε πλέον στην οικογένεια της Atomic Fire Records. Είναι μια ξεχωριστή στιγμή για εμάς στην μπάντα.

Για μένα, που ξεκίνησα το συγκρότημα πριν από 30 χρόνια, αλλά και για όλους στο συγκρότημα, είμαστε τώρα στην τρίτη γενιά, που σημαίνει ότι βρισκόμαστε στην εποχή του τρίτου τραγουδιστή μας, καθώς έχουμε τον Fabio Lione στα φωνητικά. Έτσι, αυτός θα είναι ο τρίτος δίσκος της τρίτης γενιάς. Είναι το 10ο στούντιο άλμπουμ μας, οπότε είναι σαν να κρατάμε την κληρονομιά αλλά και να εστιάζουμε στο μέλλον.

Είναι πολύ διασκεδαστικό να έχουμε αυτή τη συνεργασία με την Atomic Fire Records, επειδή η λέξη ‘Angra’ σημαίνει επίσης ένα μέρος στη Βραζιλία όπου χτίστηκε ένας ατομικός αντιδραστήρας τη δεκαετία του ’70. Αυτός ο πυρηνικός σταθμός δημιουργήθηκε βασικά για να παράγει ένα είδος καθαρής ενέργειας, αλλά είναι μια πολύ ισχυρή ενέργεια που θα μπορούσε να σώσει τον κόσμο κατά κάποιο τρόπο, αλλά και να τον καταστρέψει. Θα είναι μια πολύ μεγάλη έκρηξη και μεταφορικά μπορούμε να πούμε ότι θα είναι ένα πολύ δυνατό άλμπουμ και ελπίζω να κάψει τον κόσμο με μουσική που μπορεί να θεραπεύσει την ψυχή των θλιμμένων και μοναχικών ανθρώπων.»

O A&R της Atomic Fire Records, Markus Wosgien, σχολιάζει: «Θυμάμαι να λαμβάνω το ντέμο των ANGRA ‘Reaching Horizon’ το 1992 για το fanzine που εξέδιδα στα 90s. Ερωτεύτηκα αμέσως, αυτό ήταν απλά μια νέα μορφή Power Metal – και μετά την αποχώρησή του από τους VIPER, ο André Matos είχε επιτέλους ένα νέο σπίτι τότε. Ένα χρόνο αργότερα, κυκλοφόρησε το ‘Angels Cry’, το οποίο εξακολουθώ να θεωρώ ως ένα από τα καλύτερα Power Metal άλμπουμ όλων των εποχών, και με την πάροδο των χρόνων, οι ANGRA εξελίσσονταν αλλά παράλληλα παρέμεναν πιστοί στον εαυτό τους. Είμαστε περισσότερο από χαρούμενοι που είμαστε μέρος του μέλλοντος τους και που θα κυκλοφορήσουμε το επερχόμενο 10ο στούντιο άλμπουμ τους που μας ξετρέλανε για άλλη μια φορά. Για εμάς, οι ANGRA είναι επίσης μια υπόθεση της καρδιάς μας, αφού είναι μια μπάντα που πάντα ακολουθούσαμε, σεβόμασταν και αγαπούσαμε- όλη η ομάδα μας είναι κάτι παραπάνω από περήφανη που η μπάντα και το μάνατζμεντ τους αποφάσισαν να ενταχθούν στο ρόστερ μας και να μας εμπιστευτούν.»

Αφήστε μια απάντηση