DIMMU BORGIR: Ξανά στη σκηνή με τα πρώην μέλη ICS Vortex, Mustis και Tjodalv στο Inferno Festival 2024!

You are currently viewing DIMMU BORGIR: Ξανά στη σκηνή με τα πρώην μέλη ICS Vortex, Mustis και Tjodalv στο Inferno Festival 2024!

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τους μεταλ οπαδούς το περασμένο Σάββατο, 30 Μαρτίου, στο Rockefeller Music Hall του Όσλο της Νορβηγίας. Οι DIMMU BORGIR βγάλαν μαζί τους στη σκηνή τρία πρώην μέλη της μπάντας, απο τις ένδοξες εποχές του συγκροτήματος! Πιο συγκεκριμένα, ο μπασίστας/τραγουδιστής Simen «ICS Vortex» Hestnæs, ο πληκτράς Øyvind «Mustis» Mustaparta και ο ντράμερ Ian Kenneth «Tjodalv» Åkesson συνόδευσαν στη σκηνή τους Νορβηγούς symphonik Black Metallers, στα πλαίσια του Inferno Metal Festival. Όλοι μαζί ερμήνευσαν το τραγούδι «The Insight And The Catharsis» από το άλμπουμ «Spiritual Black Dimensions» του1999.

Όταν οι DIMMU BORGIR χώρισαν τους δρόμους τους με τους ICS Vortex και Mustis τον Αύγουστο του 2009, το συγκρότημα δήλωσε ότι η δημιουργική δύναμη στο συγκρότημα έμεινε άθικτη, ίσως ακόμη περισσότερο από ποτέ (σ.σ. δεν νομίζω οτι συμφωνούμε σε αυτό….).

Ωστόσο, ο Mustis εξέδωσε αργότερα μια δήλωση υποστηρίζοντας ότι η απόλυσή του από το συγκρότημα οφειλόταν στις προσπάθειές του να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι πολλά τραγούδια που είχε γράψει δεν του αναγνωρίστηκαν όπως θα έπρεπε. Ανέφερε επίσης ότι αντιμετώπισε δυσκολίες στην εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα αυτό και τελικά απολύθηκε από το συγκρότημα μέσω γραπτών μηνυμάτων. Μια μέρα αργότερα, ο ICS Vortex δήλωσε πως θεωρεί τον Mustis την αληθινή δημιουργική δύναμη των DIMMU BORGIR τα τελευταία δέκα χρόνια.

Σε απάντηση τους, τα εναπομείναντα μέλη των DIMMU BORGIR είπαν ότι ανέχονταν τον αντιεπαγγελματισμό και τις κακές ζωντανές εμφανίσεις των απολυμένων αυτών μελών, για χρόνια.

Η τρέχουσα σύνθεση των DIMMU BORGIR αποτελείται επίσημα από τρεις μουσικούς. Τους Stian Tomt «Shagrath» Thoresen στα φωνητικά και Sven Atle «Silenoz» Kopperud και Tom Rune «Galder» Anderson στις κιθάρες. Μαζί τους συμμετέχουν οι session μουσικοί Dariusz «Daray» Brzozowski στα ντραμς από το 2008, ο Geir «Gerlioz» Bratland στα πλήκτρα από το 2010 και ο Victor Brandt στο μπάσο από το 2018.

Δείτε την εμφάνισή τους στο Inferno Metal Festival 2024 στο βίντεο που ακολουθεί:

This Post Has 4 Comments

 1. Valky

  Αν το κίνητρο αυτού του ενός τραγουδιού-reunion στη σκηνή ήταν για τα χρήματα, τότε θα το είχαν αναφέρει και στην ανακοίνωση της εμφάνισης, για να τραβήξουν περισσότερες τσέπες σε αυτό το live. Θεωρώ πως ήταν για να πάρει ένα hype ξανά σαν μπάντα για να μη την καταπιεί ο βάλτος. Ίσως δούμε ξανά στη σύνθεση τον Mustis για να βγάλουν άλμπουμ με έμπνευση.

 2. Makrina

  It was obvious how important Mustis was to their sound. He helped craft such an amazing atmosphere on those albums that really helped solidify Dimmu as a true creative force in the genre. Once Mustis left…. They just haven’t been the same. Sure Dimmu still released some bangers but it always had this air of overcompensating for his absence.

 3. Makrina

  Ήταν φανερό πόσο σημαντικός ήταν ο Mustis για τον ήχο τους. Βοήθησε να δημιουργηθεί μια τόσο εκπληκτική ατμόσφαιρα σε αυτά τα άλμπουμ που βοήθησαν πραγματικά να σταθεροποιηθεί ο Dimmu ως πραγματική δημιουργική δύναμη στο είδος. Μόλις έφυγε ο Mustis…. Απλώς δεν ήταν το ίδιο. Σίγουρα ο Dimmu κυκλοφόρησε ακόμα μερικά bangers, αλλά πάντα είχε αυτόν τον αέρα υπεραντιστάθμισης για την απουσία του.

 4. Mihalis Georgoulakis

  Μέχρι και το “Spiritual Black Dimensions” θέριζαν,μετά ξεκίνησε η κοιλιά,τώρα αν σε αυτό φταίει το οινόπνευμα,όχι ξεροσφύρι ρε παιδιά,τρώμε και κανένα μεζέ μαζί…όσο για την τυχόν επανένωση,το reunion φοριέται πολύ τελευταία…

Αφήστε μια απάντηση