WATAIN και BØLZER σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον Μάϊο για δύο εμφανίσεις κόλαση!

You are currently viewing WATAIN και BØLZER σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον Μάϊο για δύο εμφανίσεις κόλαση!

WATAIN και BØLZER έρχονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 2023 για δύο συναυλίες φωτιά. Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών.

Agony & Ecstasy Over Europe 2023

WATAIN (Sweden)

+BØLZER (Switzerland)

+CONCRETE WINDS (Finland)

Σάββατο 13 Μαΐου 2023 – Θεσσαλονίκη – Principal Club Theater @ Mylos Area

Κυριακή 14 Μαΐου 2023 – Αθήνα – Gagarin 205

“Extreme Metal’s Agony & Ecstasy”

Μια από τις μεγαλύτερες μπάντες στον χώρο του ακραίου ήχου και ειδικότερα του Σκανδιναβικού Black Metal, οι Σουηδοί WATAIN θα επισκεφθούν την χώρα μας για άλλη μια φορά, στα πλαίσια της νέας περιοδείας προώθησης του πιο πρόσφατου και συνάμα εκπληκτικού άλμπουμ τους «The Agony & Ecstasy Of Watain» (που έγινε δεκτό με διθυραμβικά σχόλια από τον Τύπο και τους οπαδούς, ενώ αποτελεί και την πρώτη κυκλοφορία από την νέα τους δισκογραφική εταιρία, την Γερμανική Nuclear Blast Records) του 2022 και όχι μόνο. Πρόκειται για ένα από τα λίγα σχήματα του ιδιώματος που δίνουν την ίδια ακριβώς βαρύτητα στον ήχο αλλά και στην εικόνα και αυτό γίνεται άμεσα αντιληπτό από το εντυπωσιακό stage show που παρουσιάζουν την εκάστοτε φορά, προσθέτοντας την απαραίτητη ατμόσφαιρα στην μουσική τους και δίνοντας έναν τόνο θεατρικό αλλά και συνάμα σκοτεινό και τελετουργικό. Άλλωστε αυτό μαρτυρούν και οι εντυπώσεις και τα σχόλια όλων εκείνων που παρευρέθηκαν στις προηγούμενες εμφανίσεις τους στην χώρα μας.

Λίγα συγκροτήματα μπορούν να καυχώνται ότι είναι τόσο ακραία όσο οι WATAIN, τόσο μουσικά, όσο και στιχουργικά / θεματολογικά. Και βέβαια είναι και ότι πιο κοντινό έχει υπάρξει στους θρυλικούς DISSECTION (εν μέρει οφείλεται και στο γεγονός ότι ο ηγέτης τους, Erik Danielsson, ήταν μπασίστας τους κατά την διετία 2005 – 2006)), αλλά έχουν και πολλές επιρροές από τους MAYHEM, BATHORY και VENOM.

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο / σύμβολο των WATAIN, να είναι οι φλεγόμενες τρίαινες που κοσμούν την σκηνή στις συναυλίες τους, τις οποίες κατασκευάζουν οι ίδιοι, όπως και όλα τα πλούσια σκηνικά και το merchandise τους, υιοθετώντας μία ξεκάθαρη DIY νοοτροπία που τους συντροφεύει από το ξεκίνημα της καριέρας τους.

Η δισκογραφία τους είναι αρκετά πλούσια και αριθμεί μέχρι στιγμής επτά άλμπουμ, ένα EP, αρκετά demos, split EPs και singles, αλλά και κάποια live άλμπουμ, ενώ από άλμπουμ σε άλμπουμ γνωρίζουν ολοένα και μεγαλύτερη επιτυχία, γεγονός που τους οδήγησε στο σημείο να κερδίσουν το Σουηδικό Grammy στην κατηγορία «Best Hard Rock Band» το 2011 με το άλμπουμ τους «Lawless Darkness» του 2010. Απ’ την άλλη δεν φοβήθηκαν ποτέ να πειραματιστούν, όπως για παράδειγμα έκαναν στο «The Wild Hunt» του 2013, που είναι και ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά άλμπουμ τους.

Μαζί τους αυτήν την φορά θα περιοδεύουν οι Black Deathsters BØLZER, το ανερχόμενο και αρκετά υποσχόμενο διμελές σχήμα από την Ελβετία, που έχουν κυκλοφορήσει μόλις ένα άλμπουμ, τρία EPs, ένα split EP καθώς και ένα demo μέχρι σήμερα, ενώ φημίζονται και για τις δυναμικές τους ζωντανές εμφανίσεις καθώς και για το αλά Lemmy στήσιμο του μικροφώνου του τραγουδιστή / κιθαρίστα τους Okoi Thierry Jones ή αλλιώς KzR.

Στον ρόλο του opening act αυτή την φορά θα βρίσκονται οι Φινλανδοί Death Grinders CONCRETE WINDS, ένα επίσης διμελές γκρουπ (τρίο στις ζωντανές εμφανίσεις), προερχόμενο από τις στάχτες των VORUM, με δύο ήδη άλμπουμ στο ενεργητικό τους και που έχει αρχίσει να κάνει αρκετό θόρυβο στον underground κύκλο, όπου το όνομα τους συζητείτε συχνά – πυκνά.

Όσοι έχετε παρακολουθήσει συναυλία των WATAIN, γνωρίζετε τι να περιμένετε. Για τους υπόλοιπους, πάντα υπάρχει η πρώτη φορά… Σίγουρα μία από τις πιο πολύ αναμενόμενες Extreme Metal συναυλίες μετά την πανδημία… Μια εμπειρία που κανένας λάτρης του ακραίου ήχου δεν πρέπει να χάσει!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σύντομα θα ανακοινωθεί και θα ξεκινήσει και η προπώληση εισιτηρίων μέσω των φυσικών σημείων πώλησης σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Η ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων και για τις δύο συναυλίες έχει ήδη ξεκινήσει.

Ώρα έναρξης: 20:00

Τιμή εισιτηρίου: 25 Ευρώ (Περιορισμένη προπώληση)

28 Ευρώ (Λοιπή προπώληση) – 30 Ευρώ (Ταμείο)

Online προπώληση εισιτηρίων για Θεσσαλονίκη & Αθήνα: www.123tickets.gr

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Σάκης Φράγκος (6938090471, E-mail: sakis@rockhard.gr)

Αφήστε μια απάντηση