The Slayerking – Tetragrammaton

You are currently viewing The Slayerking – Tetragrammaton

Χρονολογία: 2019
Συνολική Διάρκεια: 43:26
Εταιρεία: Off The Record Label

Μετά την τοποθέτηση των ιστορικών NIGHTFALL στον πάγο, ο ηγέτης του γκρουπ Ευθύμης Καραδήμας όπως φαίνεται αποφάσισε να εξερευνήσει νέα μουσικά μονοπάτια και έτσι προχώρησε στη δημιουργία του νέου του σχήματος με το όνομα THE SLAYERKING. Ένα συγκρότημα που ελάχιστα κοινά στοιχεία έχει με τους NIGHTFALL και αν θέλετε και την προσωπική μου άποψη καθώς τους παρακολουθώ από την αρχή, μάλλον βαδίζουν σε πολύ καλύτερο δρόμο από κάθε άποψη, με εντυπωσιακά Layout, και δυναμικά Live shows σε Αθήνα και επαρχία.

Μετά το “Sanatana Dharma” του 2016 και ενώ το όνομα είχε αρχίσει να κυκλοφορεί στους μεταλλικούς κύκλους χάρη και στα εντυπωσιακά lives, ήρθε η ώρα για το δεύτερο χτύπημα με το “Tetragrammaton” που κυκλοφορεί τώρα.

Ο νέος δίσκος λοιπόν, αν και κινείται στα χνάρια του προκατόχου του, πηγαίνει σίγουρα πιο μπροστά σε όλα. Στην παραγωγή, τις συνθέσεις και προφανώς είναι πιο ώριμο και ολοκληρωμένο. Μετά από μια μικρή εισαγωγή, αρχίζει ο σκοτεινός όλεθρος, κιθάρες (vintage style, κουρδισμένες χαμηλά) και μπάσο από τα έγκατα της γης, απόκοσμα φωνητικά και γερά καθαρά τύμπανα μας βάζουν από την αρχή στο κλίμα τρόμου και σκοταδιού που σίγουρα η μπάντα ήθελε να δημιουργήσει εξαρχής. Οι επιρροές (έτσι για να καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ) από CELTIC FROST (ok, πιο πολύ TRIPTYKON), BLACK SABBETH (πλεονασμός που το αναφέρω) αλλά και PENTAGRAM ή SAINT VITUS στα πιο rock παραδοσιακά 70’σ σημεία (ναι έχει και τέτοια) είναι διάχυτες παντού και με τη βοήθεια της πολύ καλής παραγωγής από τον Marcus Jidell (Avatarium, ex- ROYAL HUNT, ex- EVERGREY) στη Σουηδία κάνει τα πάντα να ακούγονται δυνατά, καθαρά και με απίστευτο όγκο. Οι στοίχοι φυσικά είναι ανάλογοι, απαισιοδοξία, δαιμονισμός, πνευματισμός και η αέναη μάχη του ανθρώπου για ελευθερία σε όλα τα επίπεδα.

Οι τίτλοι είναι χαρακτηριστικοί και λεπτομερείς, με κορυφαίους αυτούς στο κομμάτι που ανοίγει τον δίσκο “Bless Those Who Weep and Sell Their Tears to Unbelievers” (έπος), το επίσης βαρύ κι ασήκωτο αλλά συνάμα ατμοσφαιρικό “Story of the Snake Who Grew Legs and Became a Lizard – The Slayerking”, το «τελετουργικό» “Where I Saw You Last Time Bleeding – Revelation” και το παραδοσιακό ίσως “Under the Spell of Alice and Her Virgin Sin – The_Expulsion” εκεί στο τέλος.

Μαζί με τον Ευθύμη να πούμε ότι στη μπάντα είναι ο Κώστας Κυριακόπουλος (επίσης από Nightfall) στις κιθάρες και στα ντραμς ο Γιώργος Καρλής (a.k.a. George Karlito).
Κλείνοντας να συνοψίσω λέγοντας ότι εδώ έχουμε έναν ακόμη δίσκο ελληνικής μπάντας που σίγουρα ετοιμάζεται για μεγάλα πράγματα, οι φίλοι του χώρου πρέπει οπωσδήποτε να τον τσεκάρουν και φυσικά επιβάλλεται να τους δείτε ζωντανά με την πρώτη ευκαιρία. 666 Thumbs up !!

Βαθμολογία: 8,5/10

Αντώνης Λιβάνιος

Διαδικτυακός Σύνδεσμος: THE SLAYERKING – Facebook Σελίδα

This Post Has One Comment

  1. ΝΙΚΟΣ ΜΑΘΙΟΠΟΥΛΟΣ

    Άψογη περιγραφή του δίσκου Αντώνη!Είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, όπως τα λες, λέξη προς λέξη! Το έχω λιώσει το βινύλιο, που εκεί ο ήχος ακούγεται ακόμα πιο δυνατά! 😉

Αφήστε μια απάντηση