Κραυγή – Κραυγή (ΕP)

You are currently viewing Κραυγή – Κραυγή (ΕP)

Χρονολογία: 2021
Συνολική Διάρκεια: 21:54
Εταιρεία: Road Rat Records

Η Ελλάδα και η Βραζιλία πάντα είχαν μία ιδιαίτερη σύνδεση η οποία ξεκινάει από το ποδόσφαιρο και επεκτείνεται και στη μουσική και μάλιστα πια και στο Black Metal. Η θεωρία αυτή λοιπόν βρίσκει εφαρμογή στην πράξη με μία συμμαχία υπό την ονομασία ΚΡΑΥΓΗ. Ένα project το οποίο αποτελείται από δύο μέλη, τον Βραζιλιάνο Enrih Strange ο οποίος έχει αναλάβει τη μουσική και τον δικό μας Grito (MOYNTAIN HERMIT, VINTERMØRKE) ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα φωνητικά. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε φέτος και, χωρίς να χρονοτριβούν, μας συστήνονται με το ομώνυμο ντεμπούτο EP τους.

Το εξώφυλλο με τον διάσημο πίνακα «Κραυγή» του Νορβηγού καλλιτέχνη Έντβαρτ Μουν και τις ασπρόμαυρες αποχρώσεις, σε βάζει στο κλειστοφοβικό κλίμα που θα βιώσεις τα 22 λεπτά περίπου που διαρκεί η μουσική άβυσσος των ΚΡΑΥΓΗ. Με τίτλους τραγουδιών όπως «Το Φαράγγι Όπου Έκρυψα Την Ψυχή Μου», «Κραυγή» και «Μνήμες» συμπληρώνεται το αποπνικτικό Depressive Suicidal Black Metal πακέτο. Παραγωγή lo- fi, το χαρακτηριστικό τραχύ τρέμολο στις κιθάρες και ta απεγνωσμένα φωνητικά του Grito, δημιουργούν συναισθήματα δυσάρεστα, κλονίζοντας την ακεραιότητα του κάθε ατόμου, με τις επιρροές να επεκτείνονται από την πρώιμη Νορβηγική Black Metal σκηνή μέχρι τους πρόσφατους ULTHA.

Το ντεμπούτο EP των ΚΡΑΥΓΗ είναι μια Black Metal κυκλοφορία που απευθύνεται στους οπαδούς του συγκεκριμένου ήχου με old school συναίσθημα. Δεν ενδείκνυται για ευαίσθητα και μη εκπαιδευμένα αυτιά. Αρκετά πετυχημένη λοιπόν η πρώτη προσπάθεια αυτής της ελληνοβραζιλιάνικης συμμαχίας, προσφέροντας μας πέντε ακραίες συνθέσεις που αποπνέουν αγωνία, μαυρίλα και παγώνουν την καρδιά και το μυαλό του ακροατή.

Βαθμολογία: 7/10
Συντάκτης: Νίκος Μανούσης
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: ΚΡΑΥΓΗ – Σελίδα Facebook

Αφήστε μια απάντηση