Οι TANITH κυκλοφόρησαν βίντεο για το «Olympus By Dawn».

You are currently viewing Οι TANITH κυκλοφόρησαν βίντεο για το «Olympus By Dawn».

Οι Νεοϋορκέζοι TANITH (Russ Tippins στις κιθάρες και φωνητικά, Cindt Maynard στο μπάσο και στα φωνητικά και Keith Robinson στα ντραμς) πρόσφατα ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ «Voyage», το οπίο θα κυκλοφορήσει στις 21 Απριλίου μέσω τηw Metal Blade Records. Σήμερα, η μπάντα μοιράστηκε ένα επίσημο βίντεο για το νέο single «Olympus By Dawn».

«Στο ‘Olympus’, αναζητούσαμε για μια διαφορετική δυναμική με ένα καθαρό κιθαριστικό riff να περιπλέκεται με βαρύ μπάσο και τύμπανα”, λέει το συγκρότημα. «Ο στίχος σχετίζεται με το συναίσθημα του να παίζεις ενώ έχεις έλλειψη ύπνου, κάτι που βιώσαμε στην τελευταία μας περιοδεία. Με το βίντεο προσπαθούσαμε να ενισχύσουμε το συναίσθημα του τραγουδιού με μια ονειρική ατμόσφαιρα. Είμαστε ενθουσιασμένοι με το πώς βγήκαν τόσο το τραγούδι όσο και το βίντεο!»

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε σε αναλογική κασέτα 24 κομματιών και δεν ψηφιοποιήθηκε από την ηχογράφηση μέχρι την μεταφορά του σε κασέτα. Οι οπαδοί θα αναγνωρίσον τον Tippins και από τη συμμετοχή του στους θρυλικούς NWONHM SATAN.

Δεν υπάρχει ίσως καμία μπάντα που να κρατάει ζωντανό το πνεύμα και τον ήχο του Hard Rock και του Heavy Metal της δεκαετίας του ’70 περισσότερο από τους TANITH.

Η μπάντα σχηματίστηκε το 2017 και αγκάλιασε ολόψυχα εκείνη την εποχή, με αποτέλεσμα το 2019 να κυκλοφορήσει το εύστοχο In Another Time, το οποίο απέκτησε αμέσως cult status και τους έβαλε στον χάρτη. Τώρα, επιστρέφουν με το «Voyage», συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησαν και αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη μαεστρία τους όσον αφορά τη συγκεκριμένη θέση. «Ήθελα περισσότερα από τα ίδια, αλλά διαφορετικά με κάποιο οριακό τρόπο», εξηγεί ο τραγουδιστής/κιθαρίστας Russ Tippins (επίσης των SATAN). «Το ‘Voyage’ είναι ο ήχος του σύμπαντος που μιλάει στην ανθρωπότητα μέσω των TANITH. Ή, αν θέλετε, Heavy Rock με δύο κιθάρες και δύο τραγουδιστές, το οποίο, αν μεγαλώσατε στη δεκαετία του 1970, θα σας κάνει να θέλετε να χοροπηδήσετε στο πλησιέστερο δισκάδικο. Με ένα διαστημικό σκάφος.»

Ενώ το ντεμπούτο τους ήταν εύκολο, αυτή τη φορά υπήρχαν εμπόδια που έπρεπε να ξεπεραστούν, πρώτα απ’ όλα το λουκέτο του COVID-19, το οποίο χώρισε γεωγραφικά το συγκρότημα, καθώς ο Tippins ζούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η τραγουδίστρια/μπασίστρια Cindy Maynard και ο ντράμερ Keith Robinson κατοικούσαν στο Μπρούκλιν. Μόλις η ζωή επέστρεψε επιτέλους στην “κανονικότητα” και ήταν έτοιμοι να ηχογραφήσουν, έπεσε άλλη μια βόμβα με τον κιθαρίστα Charlie Newton να αποχωρεί απότομα από το συγκρότημα την ημέρα πριν ξεκινήσουν τα ηχογραφήματα.

Ο Tippins λέει: «Μιλώντας ως το ένα μέρος μιας μπάντας με δύο κιθάρες, ήταν σαν να προσπαθούσα να πετάξω με ένα φτερό. Συνέβη τόσο ξαφνικά που μείναμε άναυδοι. Υποθέτω ότι καθόμασταν για λίγες μέρες και σκεφτόμασταν ότι ήταν σίγουρο ότι θα περνούσε την πόρτα ανά πάσα στιγμή. Αλλά αρκετά σύντομα συνειδητοποιήσαμε ότι θα έπρεπε να προσπαθήσουμε να βρούμε έναν τρόπο να φτιάξουμε αυτόν τον δίσκο χωρίς τον Charlie και δεν μιλάω μόνο για την τοποθέτηση των γραμμών του. Πρόκειται για το κοινό όνειρο που είχαμε μαζί του. Την πεποίθηση που έφερε σε αυτό το όνειρο. Την τετραπλή πίστη που τώρα έχει μειωθεί σε τρεις.»

Επιστρέφοντας στο Excello Recording του Μπρούκλιν και στον μηχανικό Hugh Pool – ο ίδιος συνδυασμός που χρησιμοποιήθηκε για την ηχογράφηση του «In Another Time» – η μπάντα έκανε την παραγωγή του άλμπουμ μόνη της, με τον Pool να κάνει τη μίξη. Οι συνεδρίες ήταν μια διασκεδαστική περίοδος για τους TANITH, ηχογραφώντας και πάλι σε κασέτα αντί για ψηφιακά και χρησιμοποιώντας vintage ενισχυτές και ηχεία για να βρουν τους καλύτερους δυνατούς ήχους για τα όργανα.

Ο Maynard σχολιάζει: «Και μόνο που είχαμε το χρόνο κάθε μέρα όλη την ημέρα να ασχοληθούμε με τη μουσική ήταν μεγάλη υπόθεση και όλη μας η ενέργεια πήγε σε αυτό το πρότζεκτ ακόμα και μετά την έξοδο από το στούντιο. Σκεφτόμασταν και αναπνέαμε τη μουσική, δουλεύοντας συνεχώς πάνω σε μέρη και ιδέες. Ήρθαμε συνολικά καλά προετοιμασμένοι και αυτό μας έδωσε χρόνο να δοκιμάσουμε διαφορετικούς ήχους για διαφορετικά μέρη για να πετύχουμε ακριβώς αυτό που ψάχναμε.» Με δεδομένο ότι καθιερώθηκαν ως συγκρότημα με δύο κιθάρες στο ντεμπούτο τους, έφεραν και έναν επιπλέον παίκτη, τον Andee Blacksugar, γνωστό από τις περιοδείες του με τον Peter Murphy και ως μέλος των KMFDM, τώρα και μέλος των BLONDIE, με τον οποίο ο Robinson είχε παίξει και στο παρελθόν.

Με τον δίσκο πλήρως υλοποιημένο, η μπάντα ανυπομονεί να τον ακούσει ο κόσμος και είναι σίγουροι ότι αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να τον ακούσετε – και να τον βιώσετε – σε όλη του την παλιά σχολική δόξα. Ο Tippins λέει: «Μπορώ να σκεφτώ μόνο δύο άλλες ροκ μπάντες σε ολόκληρο τον κόσμο αυτή τη στιγμή που ηχογραφούν σε αναλογική κασέτα 24-track. Αν το μόνο που έχετε γνωρίσει ποτέ είναι ψηφιακά παραγόμενη μουσική, πρέπει πραγματικά να ακούσετε το ‘Voyage’ σε βινύλιο και να βιώσετε τη διαφορά. Και δεν μιλάω για βινύλιο πατημένο από masters ηχογραφημένα σε Pro Tools. Σε κανένα σημείο από την ηχογράφηση μέχρι την πρέσα δεν έχει ψηφιοποιηθεί καμία από τις μουσικές του ‘Voyage’. Θα σας ανοίξει τα μάτια.»

Λίστα τραγουδιών:
01. Snow Tiger
02. Falling Wizard
03. Olympus by Dawn
04. Architects of Time
05. Adrasteia
06. Mother of Exile
07. Seven Moons (Galantia Pt. 2)
08. Flame
09. Never Look Back

Αφήστε μια απάντηση