Scar Of The Sun – Inertia

You are currently viewing Scar Of The Sun – Inertia

Χρονολογία: 2021
Συνολική Διάρκεια: 43:41
Εταιρεία: Napalm Records

Τρίτη ολοκληρωμένη δουλειά για τους Έλληνες SCAR OF THE SUN, αυτή τη φορά με την υπογραφή της Napalm Records. Πολύ σημαντικό επίτευγμα και πολλά συγχαρητήρια στην μπάντα. «Inertia» λοιπόν και αρχικά, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο υπέροχο artwork του album, όσο και στο booklet. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στο γραφιστικό κομμάτι, κάτι που προδιαθέτει αρκετά θετικά για το κυρίως πιάτο, που δεν είναι άλλο από το μουσικό.

Ακούμε ένα ποικιλόμορφο σύνολο, με βάση το μελωδικό και ατμοσφαιρικό metal. Οι SCAR OF THE SUN βγάζουν αυτό που θα χαρακτήριζα «ελεγχόμενη επιθετικότητα», με την παραγωγή να φιλτράρει την γκρούβα και τα «άγρια» στοιχεία του ήχου τους, δίνοντας παράλληλα μεγάλο βάρος στη λυρικότητα, τα ατμοσφαιρικά στοιχεία και το συναίσθημα. Όλη αυτή η μίξη παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον. Ο ήχος είναι άψογος, με την παραγωγή να βγάζει ένα μικρό digital feeling που δένει αρμονικά με το σύνολο.

Παρατηρώ ότι υπάρχουν αρκετές επιρροές από τον σουηδικό ήχο (το πολύ καλό ομώνυμο κομμάτι για παράδειγμα μου θύμισε πολύ τους SOILWORK) ενώ σε πολλά σημεία – ειδικά στη φωνή – μου έφεραν στο νου τους PARADISE LOST, περιόδου «Symbol Of  Life» (τρανταχτά παραδείγματα τα «Quantum Leap Zero I» και «The Fallible Experiment»). Μικρές σε διάρκεια συνθέσεις, απλές δομές και αρκετά «εμπορική» κατεύθυνση. Το σύνολο μπορεί σε κάποιους να φανεί τετριμμένο από άποψη αυθεντικότητας, και ίσως υπάρχει μια βάση σε αυτή τη διαπίστωση, όμως προσωπικά δε μου δημιουργεί ιδιαίτερο πρόβλημα, γιατί με κερδίζει το αποτέλεσμα. Στα συν του album και η στιχουργική κατεύθυνση της μπάντας, στην οποία κυριαρχούν όπως αντιλαμβάνομαι τα κοινωνικοπολιτικά στοιχεία.

Πέρα από τα προβεβλημένα «Inertia» και «Ι Am The Circle», ξεχώρισα την τριλογία «Quantum Leap Zero» και το «Singularity Collapse». Συμπερασματικά, οι SCAR OF THE SUN μας δίνουν ένα πολύ αξιόλογο άλμπουμ. Μοντέρνο, συμπαγές, μια ενδιαφέρουσα σύμπραξη ατμοσφαιρικότητας και τραχύτητας. Αν μάλιστα το δουλέψουν λίγο ακόμα ως προς το να αναπτύξουν μια πιο «αυθεντική» ταυτότητα, έχουν τα φόντα να πάνε σίγουρα ακόμα παραπέρα.

Βαθμολογία: 7,5/10
Συντάκτης: Κώστας Καφρίτσας
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: SCAR OF THE SUN Επίσημη Σελίδα

This Post Has 2 Comments

  1. Vassiliki Pantazi

    Μπράβο στα παιδιά, παρά πολύ ωραία δουλειά, συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις Κώστα, εμένα μου άρεσε υπερβολικά κ ομολογώ ότι με κράτησαν από την πρώτη στιγμή, από το πολύ όμορφο ιντρο μέχρι την τελευταία νότα κολλημένη να το ακούσω.
    Το έχω πει πολλές φορές κ θα το ξαναπώ δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τις μπάντες του εξωτερικού, έχουμε μια πολύ δυνατή μετάλ σκηνή κ χαίρομαι πολύ που το the Gallery την στηρίζει!!!!! Συνεχίστε έτσι παιδιά να μας φέρνετε κοντά σε τόσο όμορφες κ προσεγμένες δουλειές, που εγώ προσωπικά δεν θα τις άκουγα ποτέ μιας κ ακούω όλο τα ίδια κ τα ίδια…!
    Κ στο τέλος δεν γίνεται να μη πω κ ένα μεγάλο μπράβο σε σένα Κώστα, για αυτή την υπέροχη κριτική, εξαιρετικός όπως πάντα!!!!!

  2. Φιλομένη

    Συγχαρητήρια Κώστα για την ακριβέστατη κριτική σου για άλλη μια φορά! Διαβάζοντας την κριτική σου είχα ακούσει μόνο το ομότιτλο τραγούδι κ ήδη ήμουν θετικά προδιατεθειμένη για το άλμπουμ,γεγονός που επιβεβαιώθηκε ακούγοντας το ολιστικά. Συμφωνώ απόλυτα με την κριτική σου ,καθώς βρήκα ακριβώς αυτά τα στοιχεία της ατμοσφαιρικότητας, τραχύτητας και “δεμένου” ήχου.. είναι ένα άλμπουμ που θα ακούσω πολλαπλά! Υ.Γ.Εξαιρετικό εξώφυλλο!

Αφήστε μια απάντηση