Ανταπόκριση: Project Renegade, Oathswan, Drama Princess (Temple, Αθήνα, Ελλάδα – 26/4/2024)

You are currently viewing Ανταπόκριση: Project Renegade, Oathswan, Drama Princess (Temple, Αθήνα, Ελλάδα – 26/4/2024)

Συναυλία: Project Renegade, Oathswan, Drama Princess
Μέρος: Temple, Αθήνα, Ελλάδα
Ημερομηνία: 26 Απριλίου 2024
Ανταπόκριση: Κώστας Μπουντούκος
Φωτογραφίες: Κώστας Μπουντούκος

Την Παρασκευή, 26 Απριλίου, το Temple ξεχείλιζε από νιάτα, πάνω και κάτω από τη σκηνή. Τρία φρέσκα συγκροτήματα έδειξαν ότι η Ελληνική metal σκηνή έχει παρόν και πολύ μέλλον. Όλα αυτά με αφορμή την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ των Project Renegade, «Ultra Terra». Το ταξίδι στην Υπέρτατη Γη ήταν αναπόφευκτο και οι παρευρισκόμενοι πειθήνια ακολούθησαν τους μουσικούς.

Η αρχή έγινε με τους DRAMA PRINCESS, τους νεοιδρυθέντες math rockers από την Αθήνα (John στα φωνητικά, Kimon στις κιθάρες, George στο μπάσο και James στα ντραμς). Για την ώρα έχουν κυκλοφορήσει ένα single με τίτλο «Meadow» αλλά βρίσκονται σε δημιουργικό οργασμό και σύντομα θα έχουμε νέο υλικό. Ήταν η πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση αλλά παρά το αρχικό κούμπωμα, γρήγορα απελευθερώθηκαν και έδωσαν ένα πολύ δυνατό show. Ξεχώρισα τον ντράμερ James με την πολύ καλή τεχνική του και τα ανεβοκατεβάσματα στην ένταση όπου απαιτούταν.

Setlist

 1. A Slip Colour
 2. In A Storm
 3. Meadow
 4. Homestead
 5. Train Of Thought

Επόμενη οι εξίσου φρέσκοι OATHSWAN που όμως ξεκίνησαν με φόρα την καριέρα τους. Άλλωστε έχουν εμπειρία αφού τα μέλη έχουν συμμετοχή στους MASK OF PROSPERO και GENTIHAA. Εντελώς μοντέρνος ήχος στα όρια του metalcore / deathcore που έδενε ιδανικά με τον εξίσου μοντέρνο ήχο των PROJECT RENEGADE. Έχοντας ακούσει και τα άλλα δύο συγκροτήματα στα οποία συμμετέχουν καταλαβαίνω γιατί επέλεξαν να φτιάξουν τους OATHSWAN και να δώσουν έμφαση σε μια πιο μοντέρνα hardcore αισθητική που δεν έχουν ούτε οι progressive MASK OF PROSPERO ούτε οι πιο κλασικοί symphonic metallers GENTIHAA. Το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο «For Those Who Breathe From Darkness» κυκλοφορεί στις 10/5 οπότε είχαν υλικό για να μας παρουσιάσουν στην πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση. Τρομερά τα φωνητικά, γεμάτες οι κιθάρες και το μπάσο και καταιγιστικά τα ντραμς. Όπως άλλωστε απαιτούσε η περίσταση και το είδος metal που θέλουν να παρουσιάσουν. Δεν ξέρω πως θα τα βολέψουν με τις άλλες μπάντες τους αλλά θα ήθελα να δω μια σταθερή πορεία από τους OATHSWAN.

Setlist

 1. Exist (Intro)
 2. Glass Heart
 3. Death Comes Home
 4. The Lovers
 5. Bloodline
 6. Horn And Ivory
 7. Swansong

Γύρω στις 22:30 στη σκηνή ανέβηκαν οι πρωταγωνιστές της βραδιάς PROJECT RENEGAGE ως πεντάδα μάλιστα αφού συμμετείχε και ο αρχικός κιθαρίστας του συγκροτήματος, Νίκος. Αυτό που διαπιστώνω κάθε φορά που τους βλέπω, είτε σε κλειστό venue είτε σε ανοιχτό συναυλιακό χώρο είναι ότι γίνονται ολοένα και καλύτεροι. Δεν ξέρω αν είναι η εμπειρία που αποκτούν, η άνεση πάνω στη σκηνή ή το γεγονός ότι πλέον έχουν βρει ακριβώς τον ήχο που τους ταιριάζει και αποδίδουν ακόμα καλύτερα. Το «Ultra Terra» είναι ένας δίσκος γεμάτος από συναυλιακά τραγούδια και τα παιδιά το εκμεταλλεύονται στο έπακρο. Επίσης, αν κάτι τους χαρακτηρίζει είναι η έντονη και πολύ προσεγμένη σκηνική τους παρουσία από τα ρούχα που φοράνε (στολές στα με κίτρινες φωσφοριζέ λεπτομέρειες) μέχρι τα οπτικά εφέ όπως οι φωτιές, οι πίδακες καπνού και τα διάφορα γκατζετάκια που κουβαλάνε πάνω στη σκηνή. Μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο show.

Η Μαριάννα έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο growl φωνητικά και το κάνει με εντυπωσιακό τρόπο ενώ παράλληλα είναι πραγματικά 100% άνετη στη σκηνή. Ο Οδυσσέας με τη μάσκα του πραγματικό θηρίο πίσω από τα ντραμς ενώ και ο Φίλιππος (κιθάρα) αυτή τη φορά πήρε ακόμα περισσότερες επικοινωνιακές πρωτοβουλίες. Η εντυπωσιακότερη στιγμή ήταν όταν η Μαριάννα παρότρυνε τους θεατές να καθίσουν κάτω (παίρνοντας την ιδέα από κάτι αντίστοιχο που κάνουν οι SLIPKNOT) και να πεταχτούν πάνω όταν θα έδινε το σύνθημα. Και ναι…ολόκληρο το μαγαζί υπάκουσε πρόθυμα και φαντάζεστε τη συνέχεια. Δεν έλειψαν βέβαια και κάποια μικρά αλλά δυναμικά death pits, wall of death ακόμα και ένα παιχνιδάκι μεταξύ κοινού και μπάντας όταν τα μέλη σήκωσαν πλακάτ που σχημάτιζαν το μήνυμα «Oh our lives go on» ζητώντας από το κοινό να το επαναλαμβάνουν όλο και πιο δυνατά. Ακόμα ένα highlight της βραδιάς ήταν η στιγμή προς το τέλος όταν όλοι οι μουσικοί αποχώρησαν και έμεινε στη σκηνή μόνη της η Μαριάννα και τραγούδησε με προηχογραφημένη μουσική την μπαλάντα «No Country For White Flags» αποδεικνύοντας ότι φωνητικά έχει κάνει τεράστια άλματα.

Setlist

 1. Critical Mutations
 2. 23
 3. Timewave
 4. Negative Grey
 5. The Millenial March
 6. Token
 7. Civil Unrest
 8. Apex
 9. Bloodwitch
 10. My Oath
 11. The Fix Is In
 12. Ultra Terra
 13. No Country For White Flags
 14. The New Joker

Πραγματικά είναι από τις πιο γεμάτες και ολοκληρωμένες συναυλίες Ελληνικής μπάντας που έχω πετύχει σε όλα τα επίπεδα παρά το γεγονός μάλιστα ότι η σχετικά μικρή σκηνή του Temple δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Μου έλειψαν κάποιες επιτυχίες του παρελθόντος όπως το «One Of The Crowd» ή το «Liber8» αφού έπαιξαν μόνο το «The New Joker» αλλά ο χρόνος πίεζε οπότε…next time! Πολλά συγχαρητήρια βέβαια και στις άλλες δύο μπάντες που παρά τη μικρή τους συναυλιακή εμπειρία, ζέσταναν για τα καλά το κοινό. Η επόμενη γενιά στα καλύτερά της…!

Σχεδιασμός και Επιμέλεια Ανταπόκρισης: Κώστας Μπουντούκος
Διαδικτυακοί Σύνδεσμοι: PROJECT RENEGADE – Σελίδα Facebook
OATHSWAN – Σελίδα Facebook
DRAMA PRINCESS – Σελίδα Facebook
Copyright © 2024 by THEGALLERY.GR

Αφήστε μια απάντηση