Pure Wrath – The Forlorn Soldier (EP)

You are currently viewing Pure Wrath – The Forlorn Soldier (EP)

Χρονολογία: 2020
Συνολική Διάρκεια: 27:27
Εταιρεία: Debemur Morti Productions

Οι Ινδονήσιοι PURE WRATH ξεκίνησαν στα μέσα του 2014 ουσιαστικά ως ατμοσφαιρικό και μελαγχολικό one man Black Metal Project του Januaryo Hardy . Το 2016 ο εν λόγω κύριος άρχισε να αλλάζει τις απόψεις του σχετικά με την μουσική των PURE WRATH για να είναι όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικός – κοντά στην πραγματική ζωή και την οικογενειακή ιστορία του. Το ίδιο το όνομα PURE WRATH σημαίνει η πραγματική οργή που έρχεται από το βάθος του μυαλού ενός ατόμου, που προκαλείτε από την θλίψη, την απώλεια και τον θυμό. Οι PURE WRATH επηρεασμένοι από θέματα που προέρχονται μέσα από τη φύση, τις ψευδαισθήσεις, την μοναξιά, την απώλεια και την θλίψη λοιπόν, στηριζόμενοι μουσικά σε μπάντες όπως οι BATHORY, EMPEROR και WATAIN, έχουν κυκλοφορήσει δύο full length άλμπουμ (τα «Ascetic Eventide» και «Sempiternal Wisdom»), ένα Split με τους ONIRISM με τίτλο «Endless Journey» και τώρα το καινούργιο EP «The Forlorn Soldier» που θα αναλυθεί παρακάτω. 

Ο δίσκος ξεκινάει με μία επική ιστορία όπως αυτή εξελίσσεται στο πρώτο κομμάτι, το “When A Great Man Dies” με δυνατή αλά SATYRICON old school εισαγωγή και διαβολικά φωνητικά και βαμπυρικά, ονειρικά και majestic πλήκτρα τύπου EMPEROR για χαώδη σατανική ατμόσφαιρα. Αν και είναι λίγο «ενοχλητικά» καθώς προδίδουν οτι είναι γραμμένα σε υπολογιστή και βγάζουν την αίσθηση του ψεύτικου, είναι κάτι που κάποιος σιγά σιγά το ξεπερνάει. Στο τέλος του τραγουδιού μας περίμενε μία ωραία έκπληξη με τη χρήση πιάνου και την απαγγελία στίχων που έκλεισαν όμορφα αυτό το «νοσηρό» πρώτο κεφάλαιο. Ήταν η «ηρεμία πριν την καταιγίδα» θα μπορούσαμε να πούμε, όπως αυτή έρχεται με το 2ο τραγούδι, «Children Of The Homeland». Πρόκειται για ένα δυνατό επικό κομμάτι, με γεμάτα σπαρακτικά φωνητικά και σωστές αρμονίες στην κιθάρα και ισορροπία στον όγκο του ήχου και τα υπόλοιπα όργανα. Μουσικά είναι μία μίξη από EMPEROR και WATAIN, μία χαοτικά λυρική σύνθεση με καταπληκτικό φινάλε σε επικό BATHORY στυλ, από τους τελευταίους δίσκους τους.

Ακούγοντας τώρα το 3ο τραγούδι «With Their Names Engraved» αισθανόμαστε ότι υπάρχει μια «αόρατη» ζεστασιά στον ήχο που σε αγκαλιάζει σιγά σιγά. Αιτία όλου αυτού, είναι τα επαναλαμβανόμενα θέματα σε στυλ BATHORY μέχρι τη μέση του κομματιού και η  ακολουθία του mid tempo «κοψίματος» με τη χρήση καθαρών πολυφωνικών μερών και πιάνου, συνοδευόμενο από το σχετικό groovato ηλεκτρικό Black Metal «χαλάκι». Όσον αφορά την παραγωγή του EP είναι καλύτερη από την προηγούμενη κυκλοφορία τους, που ήταν πιο «ξηρή» και «ξύλινη».

Ως συμπέρασμα, μιλάμε για μία καλή προσπάθεια, όπου υπάρχει ένας ισορροπημένα καλός συνδυασμός επιρροών, που δημιουργούν μία μελαγχολία στην ατμόσφαιρα. Η αλήθεια είναι ότι οι PURE WRATH χρειάζονται ακόμα περισσότερη δουλειά για να αποκτήσουν το απαραίτητο προσωπικό «στίγμα» που θα τους κάνουν να  ξεχωρίσουν από τα δεκάδες συγκροτήματα της σκηνής. Εξάλλου, δεν μπορώ να πω ότι είναι αντιπροσωπευτική τους κυκλοφορία το συγκεκριμένο EP, αλλά ένας καλός προάγγελος για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον από αυτούς.

Βαθμολογία: 6,5/10
Συντάκτης: Νίκος Μαθιόπουλος
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: PURE WRATH – Σελίδα Bandcamp

Αφήστε μια απάντηση