Heaven Shall Burn – Of Truth And Sacrifice

You are currently viewing Heaven Shall Burn – Of Truth And Sacrifice

Χρονολογία: 2020
Συνολική Διάρκεια: 1:37:08
Εταιρεία: Century Media

Η αλήθεια είναι ότι αντιμετώπισα με αρκετή καχυποψία και επιφύλαψη το γεγονός οτι οι HEAVEN SHALL BURN θα κυκλοφορούσαν διπλό νέο άλμπουμ Μία τέτοια κίνηση είναι αρκετά τολμηρή και ριψοκίνδυνη, πόσο μάλλον από τους Γερμανούς οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν παγιδευτεί σε ένα συνθετικό τέλμα. Η περίπτωση των HEAVEN SHALL BURN είναι αρκετά ιδαίτερη καθώς αν και οι δίσκοι τους δεν έχουν και πολλές διαφορές μεταξύ τους, δεν έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα κάποιο κακό άλμπουμ. Φυσικά, δεν περιμένω το 2020 οι HSB να κυκλοφορήσουν άλλο ένα «Whatever It May Take», αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να πω ότι ανυπομονούσα για τον νέο δίσκο όπως συνέβαινε παλιότερα καθώς ήμουν σίγουρος για το τι θα ακούσω. «Of Truth And Sacrifice» λοιπόν ο τίτλος του νέου άλμπουμ και περιλαμβάνει 18 νέα τραγούδια(συμπεριλαμβάνομενων 2 instrumental) και μία διασκευή στο «Critical Mass» των NUCLEAR ASSALT.

Ύστερα από την instrumental εισαγωγή ο δίσκος ξεκινάει με τον τρόπο που μας έχουν συνηθίσει οι HSB στους δίσκους τους., με την βίαιη τραγουδάρα «Thoughts and Prayers » θυμίζοντας τα «Counterweight» και «Endzeit». Η συνέχεια του «Of Truth And Sacrifice» είναι αυτή που περίμενα χωρίς πολλές εκπλήξεις. Ο γνωστός βάναυσος ήχος των HSB ο οποίος αγγίζει τα όρια του Deathcore , αλλά γέρνει προς το μελωδικό Death Metal των IN FLAMES με τα κτηνώδη φωνητικά του Marcus Bischoff και τα ισοπεδωτικά groove σημεία είναι παρών. To συγκρότημα είχε αποφασίσει να μην δώσει πολλές συναυλίες για την προώθηση του προηγούμενου άλμπουμ «Wanderer» και προτίμησε να αφοσιωθεί στην δημιουργία ενός νέου δίσκου κάτι το οποίο δεν αποτυπώνεται μόνο στο πλήθος των συνθέσεων που περιλαμβάνονται στο «Of Truth And Sacrifice» αλλά και στην ποιότητα ορισμένων από αυτές.

Το άλμπουμστο μεγαλύτερο μέρος του είναι αρκετά οργισμένο και υπάρχουν τραγούδια που μπορούν να θεωρηθούν ως ανώτερα απ’ όσαν έχουν γράψει οι HSB εδώ και χρόνια π.χ. το γοητευτικά ακραίο «Truther» και τα εκπληκτικά «Terminate the Unconcern » και «Children of a Lesser God » στα οποία οι HSB ακούγονται σαν μία πιο ακραία εκδοχή των IN FLAMES του «Clayman». Υπάρχουν όμως και ορισμένες συνθέσεις οι οποίες ξεφεύγουν από τον κλασικό ήχο τους. Στο «Übermacht »ακούγονται σαν μία πιο βαριά εκδοχή των RAMMSTEIN,στο φανταστικό «What War Means » οι Γερμανοί μας δείχνουν την αγάπη τους προς τους BEHEMOTH, ενώστο συναισθηματικό «Weakness Leaving My Heart » το οποίο κλείνει τον δίσκο μας παρουσιάζουν την ambient πλευρά τους .Δυστυχώς όμως στο «Of Truth And Sacrifice» ακούμε και το χειρότερο τραγούδι που έχουν γράψει οι HSB στην καριερα τους, το «La résistance » το οποίο έχει έναν χορευτικό ρυθμό λόγω των techno επιρροών, απλά τραγικό. Τέλος οι Γερμανοί συνεχίζουν την καλή παράδοση που έχουν με τις διασκευές και μας το δείχνουν στο «Critical Mass» των NUCLEAR ASSAULT.

Οι HSB δεν μας εκπλήσσουν στο «Of Truth And Sacrifice», παραμένουν για άλλη μία φορά πιστοί στον ήχο τους και μας ματώνουν τα αυτιά προσφέρωντας μας κάποιες από τις καλύτερες συνθέσεις τους εδώ και πάρα πολύ καιρό. Αν ό δίσκος είχε 10 -12 τραγούδια θα μιλάγαμε τώρα για μία φοβερή κυκλοφορία, όμως ορισμένοι αποτυχημένοι πειραματισμοί και κάποιες μέτριες συνθέσεις δεν μας το επιτρέπουν. Το «Of Truth And Sacrifice» θα ικανοποιήσει όμως και με το παραπάνω όλους τους οπαδούς των HSB και του extreme ήχου καθώς αποτελεί μια από τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς.

Βαθμολογία: 7,5/10
Συντάκτης: Νίκος Μανούσης
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: HEAVEN SHALL BURN – Επίσημη Σελίδα

This Post Has 3 Comments

  1. Ραφαήλ

    Πολύ ωραίος δίσκος όταν ακούς heaven shall burn ξέρεις τι θα ακούσεις. ωραίες μελωδίες και αυτός ο δίσκος συγκαταλέγεται στις καλές κυκλοφορίες της χρονιάς. Συνταγή που κερδίζει δεν αλλάζει αλλά θα ήθελα να πειραματιστούν πάνω στο ύφος τους .

  2. Konstantinof

    Εξαιρετικός δίσκος. Περιμένεις τι θα ακούσεις από HSB. Μελωδικό death metal με δυνατά φωνητικά. Για μένα καλύτερο από αυτό που περίμενα. Λογικά θα είναι μέσα στις καλές κυκλοφορίες του έτους

  3. Dimitris

    Μπόμπα δίσκος! Ήθελε όμως ένα δύο κομμάτια λιγότερα.

Αφήστε μια απάντηση