Possessed – Revelations Of Oblivion

You are currently viewing Possessed – Revelations Of Oblivion

Χρονολογία: 2019
Συνολική Διάρκεια: 53:54
Εταιρεία: Nuclear Blast

Η ζωή τελικά πάντα επιφυλάσσει εκπλήξεις. Μετά από 30 χρόνια λοιπόν, είμαστε και πάλι εδώ και κάνουμε κριτική σε νέο άλμπουμ των POSSESSED ! Για όσους τυχόν δεν τους λέει και πολλά το συγκρότημα αυτό, να ενημερώσουμε πως όπως οι VENOM βάφτισαν το Black Metal, τούτοι εδώ οι Αμερικανοί πίσω στα 80 με τον πρώτο ιστορικό δίσκο τους «7 Churches» ουσιαστικά δημιούργησαν το Death Metal. Αν δε σας φτάνει αυτό να πούμε εδώ εν είδη trivia ότι ο ίδιος ο Chuck Schuldiner είχε επικοινωνήσει μαζί τους τότε στις αρχές ρωτώντας αν μπορεί και αυτός να χρησιμοποιεί τον όρο αυτό για τη μουσική του. Μετά από άλλο ένα άλμπουμ και ένα ΕΡ τα οποία δεν έφταναν σε ποιότητα το «7 Churches», η μπάντα τότε διέλυσε και σα να μην έφτανε αυτό ο αρχηγός τους Jeff Becerra καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι καθώς βρέθηκε στη μέση ανταλλαγής πυροβολισμών στην περιοχή του και τραυματίστηκε σοβαρά στη σπονδυλική στήλη.

Βέβαια, όπως πολλές άλλες μπάντες της εποχής που είχαν άδοξο ή πρόωρο τέλος, ή φλόγα δεν έσβησε τελείως αλλά έμεινε μια σπίθα να ανάβει και να περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να ξαναφουντώσει. Στην περίπτωση των POSSESSED, αυτό έγινε το 2007 όταν ο Jeff Becerra αποφάσισε να αναστήσει την μπάντα και να ξεκινήσει μια σειρά από συναυλίες με ιδιαίτερη απήχηση και τελικά 11 χρόνια μετά την επανένωση η Nuclear Blast, κυκλοφορεί  τον νέο τους δίσκο με τίτλο «Revelations Of Oblivion».

Τι μπορούμε να περιμένουμε όμως από τους POSSESSED του σήμερα ; Αυτό ακριβώς που μας προσφέρουν ! Έναν εντυπωσιακό death / thrash metal δίσκο με πολλά στοιχεία του ένδοξου παρελθόντος αλλά ταυτόχρονα όσο μοντέρνο χρειάζεται για να σταθεί και να ξεπεράσει τις περισσότερες αντίστοιχες κυκλοφορίες των ημερών μας. Μετά το κλασικό 80’s style intro ξεκινάει το μακελειό με το «No More Room In Hell» και συνεχίζεται με κομματάρες όπως «Dominion», «Abandoned», «Ritual», το πιο thrashy «The World” , “Graven” κλπ. Τα φωνητικά είναι κατευθείαν από την άβυσσο του παρελθόντος και οι μουσικοί που πλαισιώνουν τον Jeff τα δίνουν όλα και ίσως περισσότερα από ότι να ήταν κάποια παλιά μέλη πίσω.

Τη σύνθεση έχει κάνει εξ ολοκλήρου (φυσικά) ο Jeff, μαζί με τον κιθαρίστα των   Daniel Gonzalez (Gruesome) ενώ την αψεγάδιαστη παραγωγή ο Peter Tagtgren.

Όσοι πιστοί οπαδοί μεγαλύτερης ηλικίας είστε ακόμη εδώ αλλά και όσοι νέοι ακούτε αυτό το είδος, επενδύστε σε έναν δίσκο που μόνο θετικά έχει να δώσει, σίγουρα δεν είναι retro αλλά έχουμε 2019 και για άλλη μια φορά οι POSSESSED (Ok, ένας από τους παλιούς) είναι εδώ και μας μαθαίνουν death metal μπαλίτσα επιπέδου Champions League !!

Line-up:
Jeff Becerra | Vocals
Daniel Gonzalez | Guitars
Emilio Marquez | Drums
Robert Cardenas | Bass
Claudeous Creamer | Guitars

Βαθμός : 9/10

Αντώνης Λιβάνιος

Διαδικτυακός Σύνδεσμος: Possessed – Επίσημη Σελίδα

This Post Has One Comment

  1. David

    Απίστευτη η κριτική Αντώνης Λιβανιος.Τοποθετουμε εδώ ως νέος και θα σε ευχαριστήσω γιατί τέτοιο σπρώξιμο να πάρω τη σπίθα για κάτι αξιόλογο είχα καιρό.κατοικος εξωτερικού και χωρίς METAL HAMMER.

Αφήστε μια απάντηση