Οι MORK θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ «Dypet» τον Μάρτιο.

You are currently viewing Οι MORK θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ «Dypet» τον Μάρτιο.

Οι Νορβηγοί Black Metallers MORK, θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ «Dypet», στις 24 Μαρτίου μέσω της Peaceville Records. Το «Dypet» βλέπει τους MORK να δημιουργούν ένα μιάσμα από ζοφερά και παγωμένα riffs και τραχιές φωνητικές μελωδίες, σηματοδοτώντας την επόμενη λογική εξέλιξη που έρχεται από το λαμπρό μυαλό του Thomas Eriksen. Το άλμπουμ προωθεί ταυτόχρονα νέες ιδέες, διατηρώντας όμως τις χαρακτηριστικές βάσεις του παγωμένου υπνωτικού Black Metal.

Ο Thomas Eriksen σχολιάζει: «Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια σας παρουσιάζω την κυκλοφορία του έκτου ολοκληρωμένου μου άλμπουμ. Έβαλα κάθε σταγόνα του εαυτού μου στη διαδικασία διαμόρφωσης της μουσικής των MORK. Ίσως ακόμη περισσότερο με αυτό το νέο άλμπουμ. Όπως και ο τίτλος του άλμπουμ, που μεταφράζεται σε ‘The Deep’, κάτι από τα βάθη έχει βγει στην επιφάνεια, το ‘Dypet’ εμπνεύστηκε από τη ζωή μου τα τελευταία δύο χρόνια, τις σκέψεις, τα συναισθήματα, το πάθος και την εξέλιξη της ελεύθερης δημιουργικής βούλησης. Βυθιστείτε και αφήστε τον εαυτό σας να βυθιστεί στην άβυσσο.»

Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του David Thiérrée – Το οικόσημο είναι δημιουργία της Jannicke Wiese-Hansen

Το άλμπουμ περιλαμβάνει επίσης μια ειδική guest εμφάνιση από τον Hjelvik, τον πρώην τραγουδιστή των επίσης σκανδιναβικών θρύλων KVERLERTAK, στο «Hoye Murer». Εμβαθύνει επίσης στον κόσμο των αναλογικών synth’s προσθέτοντας ένα διαφορετικό αλλά όχι λιγότερο κολασμένο ηχοτοπίο στην παλέτα των MORK.

Το «Dypet» υπόσχεται να μείνει πιστό στο όνομά του παρέχοντας οκτώ ολοκαίνουργια κομμάτια που διαθέτουν τα χαρακτηριστικά Black Metal ουρλιαχτά και τις καυστικές κιθάρες του Thomas Eriksen. Το άλμπουμ εκτελέστηκε, ηχογραφήθηκε και μιξαρίστηκε για άλλη μια φορά από τον Eriksen με την τεχνική βοήθεια του Freddy Holm ενώ το mastering έγινε από τον Jack Control στο Enormous Door (DARKTHRONE).

Ο David Thiérrée επιστρέφει επίσης στην τρίτη του συνεργασία με τους MORK. Το έργο του που έχει γίνει εξίσου συνώνυμο με τον ήχο της MORK. Το εξώφυλλο είναι εμπνευσμένο από το θέμα του άλμπουμ «Draugen/Cthulhu» – επίσης, μέσα στο εξώφυλλο εμφανίζεται ένα οικόσημο που δημιουργήθηκε από της Jannicke Wiese-Hansen.

Η έμπνευση πίσω από το ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ βρίσκεται στον μύθο του Cthulhu του H.P. Lovecraft, αλλά με μια σκανδιναβική πινελιά. Χρησιμοποιώντας τη νορβηγική ακτογραμμή ως σκηνικό, το εξώφυλλο απεικονίζει μια μυστηριώδη αίρεση που τώρα λατρεύει το «Draugen» (ένα μυθικό θαλάσσιο φάντασμα στη νορβηγική παράδοση) αποτίοντας φόρο τιμής στους θαλασσινούς κτύπους του Κθούλου.

Το «Dypet» δεν είναι ένα concept άλμπουμ και τα θέματα του μίσους, του θανάτου, της προδοσίας, των εσωτερικών δαιμόνων και της μισανθρωπίας θα βρουν τους οπαδούς του Black Metal στο σωστό σημείο.

Λίστα κομματιών:

  1. Indre demoner  
  2. Forført av kulden  
  3. Svik  
  4. Et kall fra dypet  
  5. Høye murer  
  6. Bortgang  
  7. Avskum  
  8. Tilbake til opprinnelsen

Αφήστε μια απάντηση