Συναυλία: Silent Winter, Meden Agan (Temple, Αθήνα, Ελλάδα – 8/10/2022)

You are currently viewing Συναυλία: Silent Winter, Meden Agan (Temple, Αθήνα, Ελλάδα – 8/10/2022)

Το περασμένο Σάββατο είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ζωντανά στον συναυλιακό χώρο του Temple Club τους Βολιώτες Power Metallers SILENT WINTER και τους Αθηναίους Goth/Symphonic Metalers MEDEN AGAN. Δυο ανερχόμενα συγκροτήματα που με κάθε εμφάνιση τους κατακτούν όλο και περισσοτέρους οπαδούς.

 Κατά τις οκτώ παρά άρχισε να μαζεύεται κόσμος έξω από το Temple και οι τυχεροί που έφτασαν νωρίς, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με τα μέλη των δυο συγκροτημάτων, αφού είχαν ολοκληρώσει τις προετοιμασίες τους.

 Η ώρα πήγε 21:30, τα φώτα πέφτουν και στην σκηνή ανεβαίνουν οι ΜEDEN AGAN κάνοντας δυναμική αρχή με τo εισαγωγικό και ομώνυμο κομμάτι του τελευταίου τους δίσκου «Catharsis» ενώ στη συνέχεια ακολούθησε το τραγούδι «Purge». Η κρυστάλλινη φωνή της Δήμητρας Παναρίτη σε συνδυασμό με την ενέργεια και τον δυναμισμό του ταλαντούχου κιθαρίστα Δημήτρη Κουτσογιαννόπουλου ξεσήκωναν το κοινό καθ’ όλη την διάρκεια της καθηλωτικής τους εμφάνισης. Το Τemple πήρε στην κυριολεξία φωτιά στο άκουσμα των «No Escape», «Everlasting Pain», «Embrace the Sorrow». Επίσης οι ΜEDEN AGAN μας έδωσαν μια γεύση από τον επερχόμενο τους δίσκο (ο οποίος αναμένεται να είναι πιο σκληρός από τις προηγούμενες δουλείες τους), παίζοντας τα έξης τρία τραγούδια: «Confident», «Time Like Space» και το «Rejection», ενώ ταυτόχρονα προετοίμασαν το έδαφος για τους SILENT WINTER!

  Mετά από ένα σύντομο διάλειμμα και υπό τον ήχο του «Hunter’s Oath» εμφανίστηκαν οι SILENT WINTER, μια μπάντα που περιμέναμε με λαχταρά να δούμε τόσο καιρό και δεν μπορούσαμε λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ήταν σε ισχύ. Ακολούθησε το «Final Storm» και τα προβλήματα στο μικρόφωνο που υπήρχαν απο το πρώτο κομμάτι συνεχίστηκαν. Με επαγγελματισμό, ο Μike Livas αλλά και όλο το συγκρότημα παρέμειναν ψύχραιμοι και ξεσήκωσαν το κοινό, αυτοσχεδιάζοντας μέχρι να λυθεί το πρόβλημα, γεγονός που εκτιμήθηκε δέοντος. Αμέσως μετά και αφού οι Βολιώτες διακωμωδήσαν την όλη κατάσταση, συνέχισαν πιο δυναμικά το σετ τους! Από την μια ο Mike Livas με την ξεχωριστή φωνή του, απο την άλλη τα ντραμς του Γιάννη Αντωνόπουλου και οι κιθάρες Κυριακού Μπαλάνου/Βαγγέλη Παπαδημητρίου ισοπέδωσαν στην κυριολεξία το Temple, με το  κοινό να συμμετέχει έντονα στα «Shout», «Dragons Dance», «Nightfall», «Circles of Hell», «Empire of Sins» και το «Gates of Fire» που έκλεισε την εμφάνιση τους . Στο κάλεσμα για ένα ακόμα τραγούδι τα παιδιά από τον Βόλο δεν μας χάλασαν χατίρι και παίξαν το «Τhe War is Here» από το ομότιτλο EP.

Η δυναμική σκηνική παρουσία, η ένταση, τα φοβερά κομμάτια που ακουστήκαν και η αγάπη για την μουσική όπως την έλαβαν οι ακροατές, όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, είναι τα στοιχεία που συνετέλεσαν ώστε να απολαύσουμε μια ξεχωριστή βραδιά. Το μέλλον ανήκει σε αυτά τα δυο συγκροτήματα και είμαι σίγουρος ότι θα  ζήσουμε πολλές αντίστοιχες στιγμές στο μέλλον. Ευχαριστούμε από καρδίας!

Ανταπόκριση: Αλέξανδρος Γκαλέττι
Επιμέλεια Εξωφύλλου: Αλέξανδρος Σουλτάτος
Σχεδιασμός και Επιμέλεια Ανταπόκρισης: Αλέξανδρος Σουλτάτος
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Γκαλέττι
Βίντεο: Κώστας Μπουντούκος
Ημερομηνία: 8 Οκτωβρίου 2022
Copyright © 2022 by THEGALLERY.GR

Αφήστε μια απάντηση