Ανταπόκριση: Wolfheart, Desert Near The End (An Club, Αθήνα, Ελλάδα – 14/4/2024)

You are currently viewing Ανταπόκριση: Wolfheart, Desert Near The End (An Club, Αθήνα, Ελλάδα – 14/4/2024)

Συναυλία: Wolfheart, Desert Near The End
Μέρος: An Club, Αθήνα, Ελλάδα
Ημερομηνία: 14 Απριλίου 2024
Ανταπόκριση: Κώστας Μπουντούκος
Φωτογραφίες: Σοφία Μπαλή

Δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες ο δρόμος με έφερε στα Εξάρχεια και στο An Club για μία ακόμα συναυλία, μετά τους MAIDEN UNITED. Αυτή τη φορά για χάρη των Φινλανδών Melodic Death Metallers WOLFHEART που μαζί με τους δικούς μας DESERT NEAR THE END, υπόσχονταν μια κατεδαφιστική βραδιά.

Πρώτοι στη σκηνή οι Power / Thrash Metallers DESERT NEAR THE END γύρω στις 21:30. Για περίπου τρία τέταρτα τα έδωσαν όλα παρότι είχαν να αντιμετωπίσουν κάποιες πρακτικές δυσκολίες όπως ο περιορισμένος χώρος πάνω στη σκηνή αφού ήταν ήδη στημένος ο εξοπλισμός των WOLFHEART, μία χορδή της κιθάρας που αποφάσισε να απεργήσει ξαφνικά και γενικά κάποια μικρά προβλήματα στον ήχο. Παρόλα αυτά, δεν πτοήθηκαν, ο ντράμερ συμπλήρωσε με αυτοσχεδιασμούς τα κενά και εν τέλει το σετ ολοκληρώθηκε σπιντάτο και όπως του πρέπει. Άλλωστε οι DESERT NEAR THE END δεν είναι καινούργιοι αλλά έχουν αποκτήσει εμπειρία αρκετών ετών και οι 5 ολοκληρωμένοι δίσκοι τους δίνουν τη δυνατότητα να φτιάξουν εξαιρετικά setlists. Μάλιστα μας επιφύλασσαν και μια έκπληξη αφού έκλεισαν το set τους με ένα νέο τραγούδι, το «In Ruins» που το έπαιζαν πρώτη φορά.

Setlist

 1. Season Of The Sun
 2. Point Of No Return
 3. Throne Of Martyrdom
 4. Iron Rain
 5. Beyond The Gates
 6. In Ruins

Μέχρι τις 22:30 περίπου που οι WOLFHEART ανέβηκαν στη σκηνή, το An είχε σχεδόν γεμίσει, ο εξαερισμός ευτυχώς δούλευε στο φουλ και όλοι είχαμε πάρει τις θέσεις μας. Άλλοι μπροστά στη σκηνή και άλλοι στα πίσω διαζώματα (και πάνω στα σκαλιά καθότι και κοντοί!!). Χωρίς να μακρηγορήσω νομίζω ότι η απόδοση των WOLFHEART ήταν από τις καλύτερες που έχω δει στη ζωή μου. Υπερβολικό; Ίσως. Αλλά τηρουμένων των αναλογιών ακριβές κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα. Παικτικά άψογοι, τα στιβαρά φωνητικά του Tuomas αλάνθαστα, ο Lauri Silvonen δυναμίτης και ο δανεικός από τους SWALLOW THE SUN ντράμερ Juuso Raatikainen ένιωθε σαν στο (μουσικό) σπίτι του. Παρόλα αυτά, αυτός που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν αναμφίβολα ο Βαγγέλης Καρζής ο οποίος έχει βρει τον χώρο και τις συνθήκες για να δημιουργήσει. Το επιβλητικό παρουσιαστικό του ενίσχυε το ήδη χειμαρρώδες παίξιμό του, το αδιάκοπο headbanging σε απόλυτη αρμονία με τον Lauri και το αστείρευτο πάθος που έβγαζε, το οποίο μάλιστα ερχόταν σε αντιδιαστολή με το πιο παγωμένο, βορειοευρωπαϊκό στυλ του Tuomas.

Επί μιάμισυ περίπου ώρα, τον (ευτυχώς αρκετά καθαρό) αέρα στο An διαπερνούσαν είτε οι εξαιρετικές μελωδικές εισαγωγές των τραγουδιών είτε τα καταιγιστικά και σκοτεινά death μέρη τους. Γενικά, οι φανατικοί οπαδοί τους δεν έμειναν δυσαρεστημένοι από την επιλογή των τραγουδιών αφού ακούσαμε όλα τα must όπως το «The King», «Knell», «Ghosts of Karelia», «The Hunt» ενώ στο κλείσιμο με το «The Hammer» είχαμε και ένα καθ’ όλα αξιοπρεπές pit.

Setlist

 1. Skyforger
 2. Ghosts Of Karelia
 3. Abyss
 4. Knell
 5. Breakwater
 6. Boneyard
 7. I
 8. Routa, Pt. 2
 9. The King
 10. Strength And Valor
 11. Zero Gravity
 12. Aeon Of Gold
 13. The Hunt
 14. The Hammer

Επειδή οι WOLFHEART λατρεύουν την Ελλάδα, είναι δεδομένο ότι θα τους ξαναδούμε σύντομα. Ελπίζω υπό τις ίδιες συνθήκες (ήχος, περιβάλλον, κέφι, διοργάνωση) γιατί μόνο έτσι μπορεί κανείς να απολαύσει πραγματικά ένα live. Είναι τόσες πολλές και ακριβές οι συναυλίες πλέον που ο κόσμος έχει γίνει πιο απαιτητικός και πρέπει οι διοργανωτές να προσφέρουν ανάλογης ποιότητας υπηρεσίες. 

Σχεδιασμός και Επιμέλεια Ανταπόκρισης: Κώστας Μπουντούκος
Διαδικτυακοί Σύνδεσμοι: WOLFHEART – Επίσημη Σελίδα
DESERT NEAR THE END – Σελίδα Facebook
Copyright © 2024 by THEGALLERY.GR

Αφήστε μια απάντηση