Omnium Gatherum, Hamferd, Heidra (Αθήνα, Ελλάδα – 09/10/2019)

You are currently viewing Omnium Gatherum, Hamferd, Heidra (Αθήνα, Ελλάδα – 09/10/2019)

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 και καθώς κατηφόριζα για το Fuzz, διάφορα ερωτήματα βασάνιζαν το μυαλό μου αναφορικά με το συγκεκριμένο live. Πρώτον, ήμουν περίεργος για την προσέλευση που θα έχει το event καθώς απουσίαζε το «μεγάλο όνομα» και οι τρείς μπάντες δεν θα λέγαμε ότι είναι και από τις πιο δημοφιλείς στη χώρα μας. Δεύτερον, εντύπωση μου έκανε η επιλογή του Fuzz ως μέρος διεξαγωγής της συγκεκριμένης συναυλίας και όχι ένας μικρότερος χώρος που ίσως ταίριαζε καλύτερα για την περίσταση.

Μπήκα στο κλαμπ την στιγμή που ξεκίναγαν το set τους οι Δανοί HEIDRA. Ελάχιστος κόσμος στο Fuzz (περίπου 40 άτομα) που σε συνδυασμό με το μέγεθος του club, έδινε μια εικόνα τουλάχιστον απογοητευτική. Η μπάντα δεν έδειξε να πτοείται από αυτό το γεγονός και προσπάθησε με το μελωδικό Folk/Viking Metal που παίζει να ξεσηκώσει το λιγοστό κόσμο. Είχαν αρκετή όρεξη και ενέργεια και σε συνδυασμό με τον καλό ήχο απέδωσαν μία πολύ καλή εμφάνιση για περίπου μισή ώρα.

Χωρίς καθυστέρηση οι HAMFERD ρύθμισαν τα όργανά τους, φόρεσαν τα κοστούμια τους και βγήκαν στη σκηνή. Για περίπου 45 λεπτά που διήρκεσε η εμφάνισή τους, δεν υπήρξε καμία επαφή με το κοινό και τα μέλη, με εξαίρεση τον τραγουδιστή τους, δεν έκαναν βήμα από τις θέσεις τους . Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή της εμφάνισής τους με τον όγκο που έβγαζαν και σε συνδυασμό με τον φωτισμό σε «ψάρωναν» όμως μετά από 3-4 τραγούδια με κούρασαν. Το Doom/Death ύφος των τραγουδιών τους δεν είχε καμία διαφοροποίηση και ήταν λες και άκουγες το ίδιο τραγούδι ξανά και ξανά. Μέτρια εμφάνιση που εύκολα θα την χαρακτήριζα ως βαρετή.

Η ώρα είναι 22:20 και καθώς η προσέλευση του κόσμου είχε αυξηθεί ελάχιστα (γύρω στα 80 άτομα…) ακούγεται από τα ηχεία το εισαγωγικό «The Burning» και ξεκινάει η εμφάνιση των Φινλανδών OMNIUM GATHERUM με πρώτο τραγούδι το «Gods Go Firs»  από το τελευταίο άλμπουμ τους «The Burning Cold». Στην αρχή ο ήχος ήταν λίγο «μπουκωμένος» όμως στη συνέχεια αυτό ρυθμίστηκε, με αποτέλεσμα όλα τα όργανα να ακούγονται αρκετά καθαρά. Συνολικά έπαιξαν 15 τραγούδια και το setlist τους βασίστηκε στο τελευταίο τους άλμπουμ, από το οποίο έπαιξαν 6 συνθέσεις. Φοβερή διάθεση από το συγκρότημα, ο τραγουδιστής Jukka Pelkonen υπερκινητικός πάνω στη σκηνή, όπως και τα υπόλοιπα μέλη , επικοινωνούσε συνεχώς με τον κόσμο και προσπαθούσε να μας ξεσηκώσει. Όμως, αυτό που μαγνήτισε τα βλέμματα όλων μας κατά κύριο λόγο ήταν το κιθαριστικό δίδυμο των Marcus Vanhala και Jani Liimatainen! Η εμφάνιση του συγκροτήματος ήταν τόσο καλή και χορταστική που δεν καταλάβαμε πότε πέρασαν τα 90 λεπτά του set τους. Μας αποχαιρέτησαν με μία φοβερή εκτέλεση του «Cold», ενός από τα καλύτερα τραγούδια που έχει γράψει το συγκρότημα και βρίσκετε στον τελευταίο τους δίσκο «The Burning Cold».

Σαν διοργάνωση το live ήταν επιτυχημένο. Είδαμε 3 μπάντες με καλό γενικά ήχο και χωρίς καθυστερήσεις. Φοβερή εμφάνιση από OMNIUM GATHERUM, αδιάφορη από HAMFERD και καλή εμφάνιση από HEIDRA. Στα αρνητικά τώρα, απογοητευτική η προσέλευση του κόσμου και η επιλογή του χώρου. Νομίζω ότι αν είχε επιλεγεί ένα μικρότερο venue η εικόνα θα ήταν καλύτερη. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι διοργανωτές επιλέγουν να φέρνουν τέτοια πακέτα και να μπαίνουν μέσα οικονομικά, ενώ θα μπορούσαν να φέρουν πιο εμπορικά σχήματα και να έχουν κέρδος. Σαν συμπέρασμα ήταν μια ωραία βραδιά μελωδικού Death Metal και όσοι πήγαμε περάσαμε όμορφα!

Ανταπόκριση: Νίκος Μανούσης
Επιμέλεια Εξωφύλλου: Γιώργος Τσιλιγγαρίδης
Σχεδιασμός και Επιμέλεια Συνέντευξης: Νίκος Μανούσης
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Σουλτάτος
Ημερομηνία: 9 Οκτωβρίου 2019
Copyright © 2019 by THEGALLERY.GR

Υγ. Διαβάστε την συνέντευξη των OMNIUM GATHERUM στο THEGALLERY.GR πατώντας ΕΔΩ.

This Post Has One Comment

  1. Φανουρης

    Μετά παραπονιομαστε που κάποια ονόματα δεν έρχονται ποτέ… είδαμε κ σε αυτά που έρχονται… δυστυχώς όμως, τουλάχιστον η δικαιολογία της τσέπης, πλέον πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν

Αφήστε μια απάντηση