Συναυλία : ASHES OF ARES (Κύτταρο Club, Αθήνα, Ελλάδα, 12/06/2023)

You are currently viewing Συναυλία : ASHES OF ARES (Κύτταρο Club, Αθήνα, Ελλάδα, 12/06/2023)

Οι ASHES OF ARES το σχήμα των Matt Barlow και Freddie Vidales στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής τους περιοδείας πραγματοποίησαν την εμφάνιση τους στο Κύτταρο Club στην Αθήνα. Μαζί τους στο μπάσο ένας πολύ μεγάλος μουσικός, ο Kelly Conlon ο οποίος συμμετείχε σ ‘έναν από τους σημαντικότερους δίσκους τις δεκαετίας του 90 στο «Symbolic» των DEATH. Παρότι ήταν βράδυ Δευτέρας έξω από τον συναυλιακό χώρο άρχισε να σχηματίζεται από πολύ νωρίς ουρά πολλών μέτρων. Ο κόσμος περίμενε υπομονετικά κάτω από την βροχή να ανοίξουν οι πύλες και προς τιμήν της διοργάνωσης επετράπη η είσοδος στο κοινό μισή ώρα νωρίτερα.

Η ώρα περνούσε αργά και βασανίστηκα και μέχρι το ρολόι να δείξει  δέκα και δέκα και να  εμφανιστούν οι ASHES OF ARES το Kύτταρο είχε γέμιση ασφυκτικά. Όταν ο Matt Barlow ανέβηκε στη σκηνή επικράτησε πανδαιμόνιο με τον κόσμο να φωνάζει ασταμάτητα το όνομα του χαρισματικού frontman  και αυτός να απαντάει στο κοινό «Athens», «Athens» τιμώντας κατ’ αυτό τον τρόπο το Αθηναϊκό κοινό πράγμα που επαναλήφθηκε πολλές φορές κατά την διάρκεια της εμφάνισης τους. Το setlist ισορροπημένο, για κάθε δυο δικά τους τραγούδια έπαιζαν και ένα των ICED EARTH, τιμώντας κατ’ αυτό τον τρόπο την μπάντα που όχι μόνο τον ανέδειξε αλλά είναι και ο λόγος για τον οποίο το κοινό πήγε να τον δει όπως είπε και ο ίδιος ο Βarlow. Στο άκουσμα των τραγουδιών των ICED EARTH  «The Hunter», «Last December» και «The Reaping Stone» τo Κύτταρο σείονταν συθέμελα, όλοι μαζί με μια φωνή, τραγουδούσαν, χτυπιόντουσαν και χοροπηδούσαν ασταμάτητα. Την παράσταση έκλεψαν επίσης και τα τραγούδια τους «Emperors And Fools», «Βy My Blade», «This Is My Hell» και το «Throne Of Iniquity» το οποίο και έκλεισε το κύριο μέρος της συναυλίας.

 Μετά από ένα πολύ μικρό διάλλειμα και κάτω από τις επευφημίες του κοινού οι ASHES OF ARES επέστρεψαν δυναμικά με αγαπημένα τραγούδια των ICED EARTH όπως το εκρηκτικό «Burning Times» και προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης παίζοντάς ένα medley αποτελούμενο από τα «I Died For You», «Melancholy (Holy Martir)» ενώ έκλεισαν το σετακι με το «Blessed Are You»  όπου το κοινό «έκανε όλη την δουλειά» κατά τα λεγόμενα του Barlow και στα δυο αυτά κομμάτια. Τέλος η αυλαία έπεσε με το εκπληκτικό «The One Eyed King».

Ήταν μια βραδιά με άρωμα από την δεκαετία του ενενήντα, για όσους είχαν τη τιμή να παρευρεθούν στο «Alive In Athens» επανήλθαν αναμνήσεις και συναισθήματα από εκείνες τις βραδιές ενώ για τους υπόλοιπους ήταν μια εμπειρία ζωής η όποια χαράκτηκε με χρυσά γράμματα στην καρδιά και στο μυαλό τους. Ελπίζουμε να επισκεφτούν ξανά σύντομα την χώρα μας στα πλαίσια μιας καινούργιας περιοδείας και να μας χαρίσουν καινούργιες αναμνήσεις.

Υ.Γ. Να σημειωθεί ότι οι ASHES OF ARES δεν είχαν ηχολήπτη μαζί τους οπότε τα εύσημα παίρνει ο ηχολήπτης του Κύτταρο Club Athens για την καταπληκτική δουλειά στον ήχο.

Setlist:

(intro)

01. I Am The Night

02. Our Last Sunrise

03. The Hunter – ICED EARTH Cover

04. Gone

05. The Alien

06. Last December – ICED EARTH Cover

07. Emperors And Fools

08. The Reaping Stone – ICED EARTH Cover

09. By My Blade

10. Transcending

11. Dragon’s Child – ICED EARTH Cover

12. This Is My Hell

13. Throne Of Iniquity

Encore:

14. Burning Times – ICED EARTH Cover

15. I Died For You, Melancholy (Holy Martir) – ICED EARTH Cover Medley

16. Blessed Are You – ICED EARTH Cover

17. The One Eyed King

Ανταπόκριση: Αλέξανδρος Γκαλέτι
Φωτογραφίες: Σοφία Μπαλή
Βίντεο: Αλέξανδρος Σουλτάτος
Σχεδιασμός και Επιμέλεια Ανταπόκρισης: Κώστας Μπουντούκος
Ημερομηνία: 12 Ιουνίου 2023
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: ASHES OF ARES – Επίσημη Σελίδα
Copyright © 2023 by THEGALLERY.GR

Αφήστε μια απάντηση