Οι INSOMNIUM θα κυκλοφορήσουν το νέο τους EP «Songs Of The Dusk» τον Νοέμβριο.

You are currently viewing Οι INSOMNIUM θα κυκλοφορήσουν το νέο τους EP «Songs Of The Dusk» τον Νοέμβριο.

Η μουσική, ουσιαστικά, είναι ένα όπλο που καταστρέφει τα τείχη που χτίσαμε γύρω μας – και οι Φινλανδοί INSOMNIUM, είναι από τους πιο δυνατούς χειριστές του. Το ένατο άλμπουμ τους, «Anno 1696», που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2023, μας οδήγησε βαθιά στο σκοτεινό και ταραχώδες παρελθόν της Βόρειας Ευρώπης, σε μια εποχή μαγισσών, δεισιδαιμονίας, αιματοχυσίας και φρενίτιδας. Και των λυκανθρώπων.

Στις 3 Νοεμβρίου, οι INSOMNIUM συνεχίζουν την επική ιστορία του «Anno 1696» στο συμπληρωματικό EP τους, «Songs Of The Dusk», με 22 λεπτά μουσικής και τρία ακόμα ταξίδια σε ένα σκοτεινό και ομιχλώδες παρελθόν. Η μπάντα δημοσίευσε ένα επίσημο βίντεο για το ομώνυμο κομμάτι του επερχόμενου EP, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσω της Century Media Records.

«Απλά είχαμε έντεκα σπουδαία τραγούδια και σκεφτήκαμε ότι αυτό το υλικό είναι πολύ καλό για να είναι ‘απλά’ bonus tracks», δηλώνει ο Niilo Sevänen (μπάσο, φωνητικά). «Είναι μέρος της μεγάλης ιστορίας, οπότε μπορείτε να τα θεωρήσετε ως το υλικό του director’s cut που λέει κάτι παραπάνω. Για όσους θέλουν να έχουν περισσότερα.»

Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του Sami Makkonen

Με μίξη από τον Jaime Gomez Arellano (Orgone Studios) και mastering από τον Tony Lindgren (Fascination Street Studios), το «Anno 1696» και το αντίστοιχο «Songs Of The Dusk» είναι μακράν τα πιο ολοκληρωμένα, συναισθηματικά συγκλονιστικά, απογειωτικά επιτεύγματά τους.

Αρχικά το «Songs Of The Dusk» ήταν μέρος του Ltd. Deluxe 2CD Artbook του «Anno 1696», αλλά τώρα διατίθεται ξεχωριστά ως: Ltd. CD Digipak, LP με χάραξη στην πλευρά Β και ως Digital EP.

Το συγκρότημα σχολιάζει: «Καθώς το άλμπουμ θα ήταν πολύ μεγάλο, αφήσαμε αυτά τα τρία κομμάτια εκτός της αρχικής έκδοσης, ωστόσο αποτελούν μέρος της ιστορίας του ‘Anno 1696’ και τη συμπληρώνουν και κάποια από τα κενά συμπληρώνονται. Το ‘Songs Of The Dusk’ προσφέρει ένα εναλλακτικό τέλος, ώστε ο κόσμος να αποφασίσει τι είδους ατμόσφαιρα προτιμά. Αυτή η εκδοχή είναι λίγο πιο ελπιδοφόρα και λιγότερο τραγική, τουλάχιστον στη γενική κλίμακα του INSOMNIUM – όλοι είναι νεκροί… εκτός από τους λύκους.»

Λίστα τραγουδιών:

  1. Flowers of the Night
  2. Stained in Red
  3. Song of the Dusk

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο βίντεο για το «Songs Of The Dusk» παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση