Immolation – The Last Atonement

You are currently viewing Immolation – The Last Atonement

Αρχικά, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που τόσο ευγενικά δεχθήκατε τη συνέντευξη! Είστε πολύ σημαντικοί στο είδος του ακραίου Metal! Λοιπόν, σας βρίσκουμε εδώ στο Βερολίνο, στη τελευταία συναυλία της χρονίας για τη περιοδεία «Last European Atonement»! Αυτός ο χρόνος ήταν ιδιαίτερα πολυάσχολος για εσάς, έτσι;

Ross: Ναι ήταν, αυτή θα είναι η 98η συναυλία απόψε στο Βερολίνο και αύριο η 99η για φέτος

Πρέπει να κάνετε μία ακόμα για να φτάσετε τις 100!

Ross: Η πρώτη συναυλία της περιοδείας είχε ακυρωθεί, αλλιώς θα ήταν 100! Οπότε είμασταν πολύ απασχολημένοι, κάναμε λίγο-πολύ μία παγκόσμια περιοδεία. Πήγαμε στη Κεντρική και Νότια Αμερική, κάναμε μία πλήρη περιοδεία των Ηνωμένων Πολιτειών, κάναμε μία μικρότερη περιοδεία των Ηνωμένων Πολιτειών, παίξαμε σε μερικά ευρωπαϊκά φεστιβάλ από τον Μάιο ως τον Αύγουστο, κάναμε πλήρη περιοδεία της Ασίας, της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας και άλλες 41 μέρες σε Αμερική και Καναδά με τους BLOOD INCANTATION. Και φυσικά κάνουμε το τελευταίο σκέλος της περιοδείας «Atonement» τώρα με τους RAGNAROK, MONUMENTS OF MISANTHROPY και EMBRYO. Οπότε, ναι, είχαμε πολύ δουλειά!

Από όσο θυμάμαι, αυτή θα πρέπει να είναι και η πιο γεμάτη χρονία εδώ και πολύ καιρό!

Ross: Ναι, έτσι είναι, ίσως από το 1996 ή το 1997!
Rob: Επίσης καλύψαμε και πολύ νέο έδαφος, γεγονός που είναι πολύ καλό για μας! Είναι κάτι που θέλαμε να κάνουμε, διότι το 2017 πραγματοποιήσαμε μόνο λίγες περιοδείες, θέλοντας να κάνουμε το κάτι παραπάνω μέσα στο 2018. Τα πράγματα δεν γιναν όπως τα θέλαμε, οπότε αποφασίσαμε να οργανώσουμε αυτή τη χρονιά πριν αρχίσουμε να δουλεύουμε στο νέο μας άλμπουμ. Πριν το κάνουμε αυτό, θέλαμε να βγούμε ως headliners λίγο ακόμα στη περιοδεία «Atonement». Ήταν μία εξαιρετική χρονιά για μας και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι μιας και περάσαμε πολύ όμορφα!

Τι έχει αλλάξει στις προσωπικές σας ζωές για να είστε πιο αφοσιωμένοι στις περιοδείες; Εννοώ, απ’ ότι γνωρίζω, είχατε κανονικές δουλειές και περιορισμένο χρόνο, σωστά;

Rob: Ναι, εδώ και ενάμιση με δύο χρόνια προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό ως πλήρη εργασία! Είναι δύσκολα, όμως προσπαθούμε να βάλουμε τα δυνατά μας και μέχρι τώρα, όλα πάνε καλά! Είναι μία πρόκληση άλλα πλησιάζουμε στο στόχο!

Θα μπορούσες να μου περιγράψεις τις «απολαύσεις» του να περιοδεύεις σε όλο τον κόσμο; Ποιες ήταν οι κορυφαίες στιγμές της περιοδείας σας έως τώρα;

Rob: Όλη η χρονιά ήταν μία κορύφωση, το να πάμε στην Ασία και την Ιαπωνία για πρώτη φορά, το να ξαναεπισκεφθούμε μερικά μέρη όπως η Ινδία ήταν φανταστικό, οπότε όλα ήταν ωραία! Το γεγονός οτι κάναμε τόσο μεγάλη περιοδεία σε Αμερική και Καναδά με τους BLOOD INCANTATION το αισθανθήκαμε σαν να ήταν όλο μία κορυφαία στιγμή της χρονιά;, οπότε βγήκαμε εκεί έξω και κάναμε τα δικά μας, περνώντας όμορφα! Ήταν ωραία να επισκεφθούμε τόσο πολλά μέρη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα!
Ross: Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θερμή, δεδομένου οτι αυτό είναι το τέλος του κύκλου για το πρόσφατο άλμπουμ. Κάναμε πολλά, ειδικά στην Ευρώπη. Αυτή είναι η τέταρτη περιοδεία μας στην Ευρώπη για το «Atonement», και ήταν ανέλπιστα καλή για εμάς. Η περιοδεία στην Αμερική πήγε πολύ καλά επίσης, οπότε έχουμε τακτοποιηθεί καλά για τον επόμενο δίσκο μας το 2020!

Είσαστε ενεργοί στο είδος για πάνω από τρεις δεκαετίες και ακόμα συνεχίζετε δυνατά! Ποιό είναι το κίνητρο που κρατάει ακόμα δυνατή τη φλόγα μέσα σας;

Rob: Είμαστε απλά παθιασμένοι με τη μουσική κι αυτό που κάνουμε, το απολαμβάνουμε πολύ! Νομίζω οτι είμαστε ακόμα φιλόδοξοι να πάμε τη μουσική μας ακόμα πιο μακριά με αυτό το συγκρότημα. Είναι αυτό που κάνουμε σχεδόν όλη μας τη ζωή! Απολαμβάνουμε το πάθος μας αυτό, αν δεν μας άρεσε δεν θα είμασταν εδώ τώρα!
Ross: Αγαπάμε αυτό που κάνουμε, είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε το όνειρο, ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο και γνωρίζουμε καλούς ανθρώπους, ενώ ταυτόχρονα μοιραζόμαστε τη μουσική μας με ανθρώπους από όλη την υφήλιο. Το πιο ενθουσιώδες πράγμα φέτος ήταν το οτι πήγαμε σε καινούρια μέρη. Όπως είπε ο Rob, με το να βλέπουμε καινούριους οπαδούς σε νέα μέρη είπαμε «ουάου, έχουμε και εδώ οπαδούς»! Αυτό ήταν πολύ όμορφο για μας, περάσαμε πολύ ωραία σε όλο το ταξίδι, ήταν υπέροχα!

Ως μία κυρίαρχη μπάντα στη Death Metal σκηνή, ποια είναι η γνώμη σας γι’ αυτή σήμερα;

Ross: Νομίζω οτι η σκηνή αυτή τη στιγμή είναι πολύ δυνατή και πιστεύω πως ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι οι νεότερες-καινούριες μπάντες που «βράζουν», όπως οι BLOOD INCANTATION,οι DEAD CONGREGATION οι FULL OF HELL και άλλες, που κατάφεραν να πιάσουν το πνεύμα της «πρώιμης» εποχής της σκηνής, της οποία είμαστε και μέλη! Σίγουρα πήρε πολύ χρόνο για να συμβεί  αυτό. Πήρε 30 χρόνια. Είναι ωραίο να βλέπεις οτι συγκροτήματα αποδίδουν φόρο τιμής στα πρώτα χρόνια της σκηνής, το σκοτεινότερο και πιο δυσοίωνο Death Metal, αυτό του οποίου είμαστε μέρος, συνεπώς; απολαμβάνουμε να το συναντάμε αυτό τώρα! Αυτά είναι τα συγκροτήματα που περνάνε το Death Metal στην επόμενη γενιά και το προωθούν στο μέλλον! Είναι πολύ συναρπαστικό να είμαστε ακόμα εδώ και να είμαστε μέρος του! Αυτά τα συγκροτήματα έχουν πολύ καλούς ανθρώπους, πολύ ταλαντούχους και προσγειωμένους στην γη. Είναι έξυπνοι, οξυδερκείς, έχουν κίνητρο και είναι πολλά υποσχόμενοι! Ανυπομονώ να δω πως θα εξελιχθεί η σκηνή!

Τώρα ας μιλήσουμε για το πολυαναμενόμενο καινούριο σας άλμπουμ. Τι να περιμένουμε από αυτό; Μπορείτε να μας δώσετε κάποιες πληροφορίες;

Rob: Βασικά θα είναι ένα μέρος από αυτό που κάνουμε πάντα. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι πως θα το τραβήξουμε ένα σκαλί παραπάνω. Πάντα προσπαθούμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας σε κάθε άλμπουμ. Δεν έχουμε κάποιο σχέδιο σχετικά με τον ήχο μας, απλά προσπαθούμε να εξελισσόμαστε ως συγκρότημα και ως συνθέτες και προσπαθούμε να γράψουμε το καλύτερο που μπορούμε κάθε φορά. Αυτό μπορούμε να κάνουμε. ΟΚ, θα είναι σκοτεινό, θα είναι βαρύ, θα έχει την ίδια αίσθηση αλλά σε άλλο επίπεδο! Σε τέτοιες περιπτώασεις πάντα προσπαθείς να σπρώξεις τον εαυτό σου πιο μακριά, να κρατήσεις την ουσία της μπάντας αλλά να κάνεις ταυτόχρονα και κάτι φρέσκο.
Ross: Είναι μία πολύ δύσκολη ερώτηση για να απαντήσουμε, ειδικά αφού είμαστε τόσο νωρίς στη διαδικασία. Έχουμε μόνο 4 τραγούδια στα σκαριά και ίσως μόνο τα 2 να είναι ολοκληρωμένα αυτή τη στιγμή οπότε είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι. Θα είναι μία συνεχής εξέλιξη μέχρι να ολοκληρωθεί και μετά θα το δούμε και θα πούμε «οκ, το πετύχαμε» ή «δεν το πετύχαμε». Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος που μπορώ να το εξηγήσω. Πάντα προσπαθούμε να πετύχουμε, δεν τα καταφέρνουμε πάντα, με το «Atonement» νομίζω πως το «τερματίσαμε», γεγονός που είναι κάπως σπάνιο για μας να το λέμε, όμως νομίζω οτι είχε πολύ καλή αποδοχή και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από αυτό! (χαμόγελα) Οπότε θα δούμε…όπως είπε και ο Rob σίγουρα θα είναι σκοτεινό. Μέχρι τώρα σε αυτό στοχεύουμε!

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που επισκεφθήκατε τη χώρα μας! Ποια είναι η γνώμη σας σχετικά με τους Έλληνες οπαδούς και τις Ελληνικές μπάντες γενικότερα;

Ross: Γ@μάτα φίλε, περάσαμε πολύ ωραία στην Ελλάδα!
Bob: Ελπίζουμε να επιστρέψουμε εκεί με το καινούριο άλμπουμ, απλά πάμε εκεί μου μας στέλνουν τα πρακτορεία, ελπίζουμε του χρόνου να έρθουμε στην Ελλάδα, πραγματικά ανυπομονούμε!
Ross: Οι οπαδοί θα πρέπει να καταλάβουν οτι δεν είμαστε αυτοί που διαλέγουν τις χώρες για περιοδεία, τα πρακτορεία είναι αυτά που μας λένε «έϊ, εκεί πρέπει να πάτε»! Φυσικά θα θέλαμε να πηγαίνουμε στην Ελλάδα σε κάθε περιοδεία, η εμπειρία μας εκεί ήταν εκπληκτική! Οι συναυλίες μας το 2012 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν φανταστικές, οι οπαδοί φανταστικοί, έχουμε πολλούς φίλους εκεί! Οι ROTTING CHRIST είναι καλοί φίλοι, και οι DEAD CONGREGATION επίσης πολύ καλά παιδιά.
Rob: Και ένας άλλος τύπος που πάντα ταξιδεύει και έρχεται να μας δει, δεν μπορώ να θυμηθώ το όνομά του….! (γέλια)
Ross: Ξέρεις έχουμε μερικούς πολύ καλούς φίλους εκεί, η σκηνή είναι πολύ παθιασμένη επίσης, κρίμα που δεν ερχόμαστε κάθε γ@μημένο χρόνο!

Για μία ακόμα φορά σας ευχαριστώ για το χρόνο σας! Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στους αναγνώστες του THE GALLERY;

Rob: Ευχαριστούμε για την υποστήριξη, ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην Ελλάδα και σε μερικές ακόμα χώρες που δεν έχουμε επισκεφθεί για πολύ καιρό, θα βγάλουμε το νέο μας άλμπουμ και αυτό λογικά θα μας πάει σ’ αυτά τα μέρη!
Ross: Σας ευχαριστούμε όλους για τη συνεχή υποστήριξη τα τελευταία 31 χρόνια! Ελπίζουμε να έρθουμε σύντομα στην Ελλάδα! Μέχρι τότε…..

Συνέντευξη: Γιάννης Καραβούλιας
Μετάφραση/Απόδοση στα Ελληνικά: Θεόδωρος Απέργης
Επιμέλεια Εξωφύλλου: Χρύσα Αντωνιάδη

Διαδικτυακός Σύνδεσμος: Immolation – Σελίδα Facebook

This Post Has 4 Comments

 1. Dreamdim

  Such a great interview with a couple of magnificent guys. Well done!

 2. Spiros

  Great interview from a great band, keep going thegallery.gr

 3. Ραφαηλ Παγωνης

  Excellent interview. Bravo This band has accomplished tremendous achievements. It belongs to my preferences in the 3 favorite bands. I also have not released mediocre or bad albums

 4. Βαλάντης Λώλης

  Μπράβο Γιάννη. Πολύ καλή συνέντευξη, με ωραίες ερωτήσεις!!!

Αφήστε μια απάντηση