Fortress Under Siege – Lords Of Atlantis

You are currently viewing Fortress Under Siege – Lords Of Atlantis

Αν θελήσουμε να αναφερθούμε σε «μπαρουτοκαπνισμένους» μουσικούς που δεν έχουν ησυχία, τότε θα μιλήσουμε για τον Φώτη Σωτηρόπουλο, δημιουργό των FORTRESS UNDER SIEGE, ο οποίος περιπλανήθηκε αρκετά για να καταλήξει στο σχήμα αυτό. Όντας ιδιαίτερα ενεργοι δισκογραφικά τα τελευταία χρόνια, οι Αθηναίοι FORTRESS UNDER SIEGE αναμένεται να έχουν ένα πολύ δημιουργικό 2023, ενώ το συγκρότημα κλείνει το τρέχων έτος ιδανικά, με μια ζωντανή εμφάνιση στο XMAS Metal Spirit των Αθηνών!


Καλημέρα Φώτη! Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου! Αρχικά θέλω να μου συστήσεις τα μέλη του συγκροτήματος και να μου πεις ένα σύντομο ιστορικό του συγκροτήματος που, απ’ ότι ξέρω, έχει περάσει από χίλια κύματα.

Φώτης Σωτηρόπουλος

Φώτης Σωτηρόπουλος: Οι FUS ουσιαστικά αποτέλεσαν την μουσική εξέλιξη και  συνέχεια των GLADIATORS οι οποίοι διαλύθηκαν άδοξα κάπου στα τέλη του 1990, μιας και ήμουν το μοναδικό μέλος των GLADIATORS που συνέχισε να είναι ενεργό στην ελληνική μέταλ σκηνή.  Η προσπάθειά μου αυτή να ξαναστήσω μια νέα μπάντα, πέρασε από την συνδημιουργία των FATAL MORGANA και κατέληξε στους FUS. Στα τέλη τού 1996 κυκλοφορούμε το ομώνυμο πρώτο μας mini cd το οποίο θα μάς χαρίσει αρκετή δημοσιότητα. Δύο χρόνια μετά το συγκρότημα διαλύεται, για να επανέλθει το 2011 με το πρώτο full length cd, «The mortal flesh of love». Τον Δεκέμβρη του 2014 κυκλοφορήσαμε έναν ακόμα δίσκο ονόματι «Phoenix rising» με τον Αλέξη “Hannibal” Μπαλακάκη στα φωνητικά, για να φθάσουμε στον Οκτώβρη του 2020 που κυκλοφορούμε το τελευταίο μας μέχρι στιγμής άλμπουμ «Atlantis» με τον Τάσο Λάζαρη στα φωνητικά. Σήμερα η μπάντα αποτελείται από τον Τάσο στις φωνές, εμένα στην lead κιθάρα, τον Θέμη Γουρλή στη ρυθμική κιθάρα, τον Στέφανο Κοπανάκη στο μπάσο, τον Γιώργο Γεωργίου στα πλήκτρα και τον Δημήτρη Καπουκάκη στα τύμπανα.

-Η αφορμή γι’ αυτή τη συνέντευξη είναι το πάρτι που διοργανώνει η Angels PR στο Holywood Stage παραμονή Χριστουγέννων. Οπότε ας ξεκινήσουμε από εκεί. Τί μας έχετε ετοιμάσει για εκείνη τη βραδιά; Η αλήθεια είναι ότι εγώ τουλάχιστον δεν έχω συνδυάσει τα χριστουγεννιάτικα πάρτι με τη metal αλλά όσο το σκέφτομαι όλο και περισσότερο μου αρέσει η ιδέα!

Φώτης Σωτηρόπουλος: Θα είναι μια βραδιά με πολλή και καλή μουσική, ένταση, χαμόγελα, κέφι, γιορτινή διάθεση και καλή παρέα. Θα είναι το καλύτερο metal ρεβεγιόν που θα μπορούσε να γίνει!

-Γενική πως βλέπεις τη ελληνική metal μουσική σκηνή ειδικά στο θέμα της διοργάνωσης συναυλιών; Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου ή το σύνδρομο στέρησης από την πανδημία, αλλά έχω την εντύπωση ότι από τότε που άνοιξαν οι συναυλιακοί χώροι όλοι έχουμε ξεχυθεί στα live. Μάλιστα σχεδόν όλες οι συναυλίες έχουν αρκετό κόσμο.

Φώτης Σωτηρόπουλος: Μάλλον θα συμφωνήσω μαζί σου. Ο κόσμος διψάει για heavy metal και δε μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο πορωτικό από το να βλέπεις μια μπάντα που σου αρέσει και αγαπάς ζωντανά.

-Υπάρχει κάποια συναυλία στην οποία πήρατε μέρος ως συγκρότημα και δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

Φώτης Σωτηρόπουλος: Υπάρχουν πολλές συναυλίες που έχουμε λάβει μέρος με όμορφες στιγμές αλλά νομίζω ότι η τελευταία που έλαβε χώρα στο Winter Masters Οf Rock στην Τσεχία, ήταν μία μοναδική εμπειρία.

-Από τότε που ξεκίνησε η 2η εποχή των FUS (2010) έχετε 3 full length albums και κάποια singles. Γενικά με τι θέματα σας αρέσει να καταπιάνεστε στιχουργικά και από που αντλείτε έμπνευση για τη σύνθεση των τραγουδιών σας;

Φώτης Σωτηρόπουλος: Στιχουργικά έχουμε ευρεία γκάμα. Γράφουμε για οτιδήποτε μας εμπνέει, εντυπωσιάζει, θλίβει, οργίζει, πονάει και πάντα αφήνουμε τη μουσική να μας οδηγήσει στην επιλογή.

-Όλη αυτή η μαυρίλα που βιώνουμε σε όλα τα επίπεδα πιστεύεις ότι ευνοεί τη δημιουργικότητα ή βάζει εμπόδια στους μουσικούς;

Φώτης Σωτηρόπουλος: Για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω ότι η ζωή είναι μαυρίλα. Πιστεύω ότι η ζωή είναι δώρο και πρέπει να την φυλάσσεις και να εκτιμάς σαν τέτοιο. Η δε δημιουργικότητα λειτουργεί διαφορετικά για τον καθέναν.

-Τι να περιμένουμε από τους FUS για το 2023; Έχετε κάτι κανονισμένο; Live, νέο υλικό.

Φώτης Σωτηρόπουλος: Ο νέος μας δίσκος θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2023 από τη ROAR Rock of Angels Records. Μέχρι τότε θα παίξουμε σε όσο περισσότερα μέρη μπορούμε, εντός και εκτός συνόρων.

-Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω και πάλι για τη συνέντευξη και να ευχηθώ εν όψει και τον γιορτών υγεία και δημιουργικότητα! Το κλείσιμο δικό σου

Φώτης Σωτηρόπουλος: Να σε ευχαριστήσω με την σειρά μου, τα υπόλοιπα επί σκηνής στο απόλυτο metal ρεβεγιόν την παραμονή Χριστουγέννων!

Συνέντευξη: Κώστας Μπουντούκος
Επιμέλεια Εξωφύλλου: Αλέξανδρος Σουλτάτος
Σχεδιασμός και Επιμέλεια Συνέντευξης: Κώστας Μπουντούκος
Ημερομηνία: 14/12/2022
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: FORTRESS UNDER SIEGE – Σελίδα Facebook
Copyright © 2022 by THEGALLERY.GR

Αφήστε μια απάντηση