Helloween – Skyfall (Single)

You are currently viewing Helloween – Skyfall (Single)

Χρονολογία: 2021
Συνολική Διάρκεια: 19:30
Εταιρεία: Nuclear Blast

Επιτέλους ήρθε η ώρα που σχεδόν όλη η μεταλλική κοινότητα περίμενε! Οι HELLOWEEN σύσσωμοι, ενωμένοι και περισσότερο δυνατοί από ποτέ! Οι «αφέντες του δαχτυλιδιού» (οι «άρχοντες» είναι οι άλλοι συνοδοιπόροι και ομοεθνείς τους, BLIND GUARDIAN) διαπίστωσαν ότι το «Pumpkins United» φλερτ και η επικείμενη περιοδεία το 2017-2018 έπρεπε να οδηγήσει σε μια «ολοκληρωμένη σχέση». Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη λοιπόν, καθώς έκατσαν όλοι κάτω και δημιούργησαν το πολυπόθητο ομώνυμο άλμπουμ τους. Χαρακτηριστικό  δείγμα αυτού είναι το «Skyfall», το πρώτο single που προσφάτως κυκλοφόρησε!

Το «Skyfall» είναι μία ιστορία του Hansen για έναν εξωγήινο που πέφτει στη γη, η οποία είναι άκρως σκηνοθετημένη και ως προς την εναλλαγή των φωνητικών, κάτι που απεικονίζεται κιόλας άψογα και στο βίντεο/υπερπαραγωγή που γυρίστηκε για χάρη του εν λόγω τραγουδιού. Το single είναι διαθέσιμο σε δύο εκδοχές, με την μία να περιέχει και την δωδεκάλεπτη σύνθεση (με διαφορετική μίξη στα φωνητικά) και την άλλη να  περιέχει στη β’ πλευρά της άλλο ένα κομμάτι του δίσκου, το «Indestructible». Φυσικά όλα αυτά βρίσκονται σε πολύχρωμες εκδόσεις για όλα τα γούστα. Μουσικά αντιλαμβάνεται κανείς όλο αυτό το «βάρος», ότι δηλαδή προσπαθούν να δώσουν το 100% του καλύτερου εαυτού τους. Όχι μόνο γιατί σίγουρα θα το θέλουν και οι ίδιοι, αλλά και γιατί  ξέρουν ότι ύστερα από την «ένωση κολοκύθας», το κοινό αναμένει κάτι καλό και σαφώς θα είναι πιο απαιτητικό απέναντι τους. Το «Skyfall» έχει κυρίως στοιχεία από την 80’s με αρχές 90’s δισκογραφία τους, αφού μου θύμισε στιγμές από «Keepers 1 και 2» («Save Us», «Eagle Fly Free», «March On Time», bonus το «Victim Of Fate»), το  «Kids Of the Century» στο ρεφραίν μέχρι και «Windmill» (!) στο απαλό μέρος του (δύο κομμάτια από τα «απαγορευμένα» άλμπουμ τους), σε συνδυασμό με τον επικό αέρα ενός «Land Of The Free» στη μέση της διάρκειάς του.

Συνεπώς, σαν πρώτη ακρόαση το «Skyfall» θυμίζει παλιές καλές εποχές και εύκολα μπορεί να καταταγεί ως νέο classic. «Ανταμείβει» τον ακροατή για όλα αυτά τα χρόνια αναμονής, με όλο αυτόν τον καμβά μουσικής που εμπεριέχει, κάνοντάς τον να αδημονεί για το τελικό αποτέλεσμα! Όπως και να έχει, εδώ βρίσκουμε τις αγαπημένες μας «κολοκύθες» ανανεωμένες να δηλώνουν περίτρανα και δυναμικά παρούσες, έχοντας μαζί τους αυτόν τον φουτουριστικό αέρα ελπίδας (μέχρι και στο λόγκο τους), κάτι που μας αρέσει αρκετά θα έλεγα. Αναμένουμε λοιπόν το νέο άλμπουμ τους με μεγάλο ενθουσιασμό!

Βαθμολογιά: Δ/Α
Συντάκτης: Νίκος Μαθιόπουλος
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: HELLOWEEN – Επίσημη Σελίδα

This Post Has One Comment

  1. Κωνσταντινος Τομπουλιδης

    Συμφωνώ απολύτως. Το άλμπουμ θα πρέπει να είναι καλό αν κρίνουμε από αυτήν την πρώτη γεύση.

Αφήστε μια απάντηση