Το «Headbangers Boat» επιστρέφει στο Μαϊάμι μετά την άκαρπη αναζήτηση του άνδρα που έπεσε στη θάλασσα.

You are currently viewing Το «Headbangers Boat» επιστρέφει στο Μαϊάμι μετά την άκαρπη αναζήτηση του άνδρα που έπεσε στη θάλασσα.

Το κρουαζιερόπλοιο με το οποίο γινόταν η metal κρουαζιέρα των LAMB OF GOD επέστρεψε στο Μαϊάμι, μία ημέρα αφού ένας άνδρας έπεσε στη θάλασσα. Το περιστατικό έγινε το πρωί της 3ης Νοεμβρίου καθώς το Norwegian Pearl έπλεε κοντά στις Μπαχάμες γυρίζοντας στο λιμάνι του Μαϊάμι.

Αμέσως ξεκίνησε η αναζήτηση για τον άνδρα αλλά μετά από 9 ώρες άκαρπων ερευνών, ο καπετάνιος του πλοίου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια και να ξεκινήσει το ταξίδι επιστροφής στο λιμάνι.

Η εταιρεία Norwegian Cruise Line εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, 3/11, το Norwegian Pearl ειδοποιήθηκε ότι ένας άνδρας 41 ετών είχε πέσει στη θάλασσα καθώς το πλοίο έπλεε κοντά στις Μπαχάμες. Οι αρχές ενημερώθηκαν όπως και το λιμενικό των Η.Π.Α. και αμέσως ξεκίνησε αποστολή διάσωσης. Η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη και θα ενημερώσουμε για ό,τι νεότερο. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους αγαπημένους του άτυχου άνδρα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Οι LAMB OF GOD δήλωσαν: «Είμαστε βαθιά συγκλονισμένοι που ένα μέλος της κοινότητάς μας είχε εμπλοκή σε ένα τόσο τραγικό ατύχημα. Στέλνουμε την αγάπη και το φως στην οικογένειά του».

Ο οικοδεσπότης της κρουαζιέρας Riki Rachtman, που έγινε γνωστός ότι τις δεκαετίες του ’80 και ΄90 παρουσίαζε στο MTV την εκπομπή «Headbangers Ball», ανέφερε σε ένα βίντεο που ανέβασε στα social media τα παρακάτω: «Θα ξεκινήσω μιλώντας για αυτό το γεγονός γιατί είναι κάτι που μας βαραίνει ιδιαίτερα, όλους όσοι είμασταν στην κρουαζιέρα. Δυστυχώς, κάποιος έπεσε μέσα στο νερό. Δεν πρόκειται να αναφέρω τίποτα απ’ όσα γνωρίζω μέχρι να γίνουν γνωστά επίσημα. Αλλά κάποιος έπεσε στο νερό περίπου στις 4 τα ξημερώματα. Όλοι είναι διαλυμένοι αφού περάσαμε 9 ώρες ψάχνοντας στον ωκεανό μαζί με το λιμενικό. Λυπάμαι που το λέω, αλλά γύρω στις 9 το πρωί ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τις έρευνες».

Πρόσθεσε: «H metal κοινότητα, και δεν το λέω γιατί αγαπάω πολλά είδη της metal, αλλά η κοινότητά μας, και ειδικά οι άνθρωποι πάνω σε αυτό το πλοίο – είναι μια πραγματική κοινότητα και χάσαμε έναν δικό μας».

Τα ποσοστά επιβίωσης σε τέτοιες καταστάσεις εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες όπως κατά πόσο ο άνθρωπος τραυματίστηκε με την πτώση, ή από ποιο σημείο του πλοίου έπεσε αλλά και πόσο γρήγορα μπορεί να διασωθεί. Ο άνεμος και γενικότερα οι καιρικές συνθήκες παίζουν σημαντικό ρόλο. Αν η θάλασσα είναι φουρτουνιασμένη είναι δύσκολο για κάποιον να κολυμπήσει αλλά και να βρεθεί από τα σωστικά συνεργεία. Άλλοι παράγοντες είναι η θερμοκρασία του νερού αφού η υποθερμία μπορεί να ξεκινήσει όταν η θερμοκρασία είναι κάτω από 20-21 βαθμούς κελσίου.

Αφήστε μια απάντηση