Forest King – Crossing The Myrkwood

You are currently viewing Forest King – Crossing The Myrkwood

Χρονολογία: 2020
Συνολική διάρκεια: 36:48
Εταιρεία: Ανεξάρτητη

«Myrkwood» είναι ο γενικότερος όρος για να περιγράψεις σκοτεινά και πυκνά δάση στην αρχαία Ευρώπη και κυρίως στις περιοχές της Σουηδίας και της Νορβηγίας. Πολλοί συγγραφείς χρησιμοποιήσαν αυτό τον όρο σε διάσημα μυθιστορήματα τους όπως οι Sir Walter Scott, William Morris και ο JRR Tolkien τόσο στο «The Hobbit» όσο και στο «Lord Of The Rings».

Οι FOREST KING μας έρχονται από το Αϊντάχο της βόρειο-δυτικής πλευράς των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Εμφανίστηκαν το 2012 και ουσιαστικά είναι το δημιούργημα του Tyler Haagenson ο οποίος μας μεταδίδει την αγάπη του για τη metal μουσική, μέσω του προσωπικού του σχήματος. Το 2017 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ «Lore Born» που κινείτο σε κλασσικά σκανδιναβικά Viking μονοπάτια. Φέτος μας παρουσιάζουν την δεύτερη δουλειά τους με τίτλο «Crossing The Myrkwood».

Η αλήθεια είναι ότι ο Tyler πειραματίστηκε αρκετά με τον ήχο αυτή τη φορά, προσθέτοντας πολλές διαφορετικές παραμέτρους, πέρα από τις Viking/Folk/Pagan μελωδίες. Έτσι κανείς ακούει Black και Death Metal περάσματα πάντα όμως μέσα στο πλαίσιο και στο υπόβαθρο της αρχικής μουσικής κατεύθυνσης του συγκροτήματος, ενώ είναι και αρκετές οι Progressive στιγμές. Το άλμπουμ έχει εννέα κομμάτια και διαρκεί λίγο περισσότερο από μισή ώρα,  με αποτέλεσμα η τελική εντύπωση να είναι ευχάριστη και όχι κουραστική. Τα φωνητικά τα έχει αναλάβει ο ίδιος αυτή τη φορά (στο «Lore Born» ήταν ο Anthony Stalker των ENTANGLEMENT) και είναι εξαιρετικός.

Αρκετές οι δυνατές στιγμές στο άλμπουμ. Το «Dead Moon Of The Dark Wood» μας ζεσταίνει από την αρχή με το σφυροκόπημα στα τύμπανα ενώ το «Waking Of The Dead» κατεβάζει ταχύτητες με τα riff των Haagenson και Lefebvre στις κιθάρες να μας δίνουν πανέμορφες μελωδίες. Το τετράλεπτο «Folk And Heroes» είναι η πρώτη δυνατή στιγμή με το μελωδικό ρεφρέν να σου μένει στο μυαλό και να το θες να το ακούς συνεχώς. Το ομώνυμο τραγούδι και το «Sleep Thorn» είναι δύο αξιόλογα Viking/Black κομμάτια που στέκονται αρκετά καλά στο υπόλοιπο σύνολο, ενώ τα «Dying Light» και «Norns» τα λες και αδιάφορα. Για τέλος το επτάλεπτο «The Nothing» μας χαρίζει την καλύτερη στιγμή. Ξεκινώντας με πλήκτρα σε βάζει σιγά σιγά στο «σκοτάδι» που βγαίνει από τα γρυλίσματα του Haagenson και κορυφώνεται στο τέλος σε έναν πραγματικό όλεθρο από καταιγιστικά τύμπανα. Το ιδανικό φινάλε!

Οι Αμερικάνοι με την δεύτερη δουλειά τους καταφέρνουν να κοιτούν στα μάτια τα τοτέμ του χώρου. Διαβαίνοντας μουσικά το Myrkwood ανακαλύπτεις σε κάθε άκουσμα και κάτι διαφορετικό. Καινούργια σκοτεινά μονοπάτια που χρειάζονται εξερεύνηση. Ένα «σημείο αναφοράς» που σε κάνει να θες να το ακούς ξανά και ξανά. Και αυτό είναι η μεγάλη του επιτυχία…

Βαθμολογία: 7/10
Συντάκτης: Νίκος Βλάχος
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: FOREST KING – Σελίδα Bandcamp

This Post Has One Comment

  1. Α δεν διάβαζα ότι είναι αμερικανοί θα έλεγα ότι είναι Ευρωπαίοι. Είναι ενδιαφέρον πως εμπνεύστηκαν από τα πυκνά δάση της Ευρώπης κτλ. Ο πειραματισμός είναι καλός στην συγκεκριμένη περίπτωση,ανεξάρτητα αν δεν είναι ολόκληρο το άλμπουμ αριστούργημα. Ωραία περιγραφή επίσης .

Αφήστε μια απάντηση