Οι ENSLAVED θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ «Heimdal» τον Μάρτιο.

You are currently viewing Οι ENSLAVED θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ «Heimdal» τον Μάρτιο.

Οι Νορβηγοί Progressive / Black Metallers ENSLAVED, ανακοίνωσαν το 16ο στούντιο άλμπουμ τους, «Heimdal», που θα κυκλοφορήσει στις 3 Μαρτίου μέσω της Nuclear Blast Records. Τα σημερινά νέα συνοδεύονται από την κυκλοφορία ενός καταιγιστικού νέου single, με τίτλο «Congelia», μαζί με ένα συναισθηματικό, περιβαλλοντικό video σε σκηνοθεσία του Marius Marthinussen Søreide.

Το «Heimdal», είναι ταυτόχρονα μια αναχώρηση και μια επικοινωνία με τις ρίζες που σφυρηλατήθηκαν πριν από τρεις δεκαετίες στις ταραχώδεις εκκινήσεις της Black Metal σκηνής της Νορβηγίας. Ο δίσκος πήρε το όνομά του από τον Heimdal, αναμφισβήτητα την πιο μυστηριώδη οντότητα της σκανδιναβικής μυθολογίας.

Η παραγωγή του «Heimdal» έγινε από τους Ivar Bjørnson, Iver Sandøy και Grutle Kjellson των ENSLAVED. Τη μίξη ανέλαβε ο Jens Bogren στα Fascination Street Studios, και την τελική επεξεργασία έκανε ο Tony Lindgren. Η ιδέα και οι στίχοι αναπτύχθηκαν, όπως πάντα, από τον Ivar Bjørnson και τον Grutle Kjellson από κοινού.

Οι Ivar Bjørnson και Grutle Kjellson σχολίαζουν: «Είναι αρκετά περίεργο, αλλά και αρκετά φοβερό το γεγονός ότι μιλάμε τώρα για την κυκλοφορία του 16ου άλμπουμ μας. Αυτό δεν είναι και πολύ κακό για ένα ζευγάρι αδέσποτων από την αγροτική δυτική Νορβηγία, έτσι δεν είναι; Αν συνυπολογίσετε το πέρασμά μας από το βραχύβιο σχήμα των PHOBIA, παίζουμε μαζί τουλάχιστον 32 χρόνια!

Όλα αυτά τα χρόνια, η σκανδιναβική μυθολογία υπήρξε ο ομφάλιος λώρος μας με τα βασίλεια του μυστικισμού και της φιλοσοφίας, και η πύλη μας προς τα βασίλεια της βαθιάς ψυχολογίας και των εσωτερικών κόσμων πέρα από αυτά. Ένας από τους πιο συναρπαστικούς χαρακτήρες της μυθολογίας μας είναι ο Heimdal, και παραμονεύει στο μυαλό μας σαν αίνιγμα εδώ και τρεις δεκαετίες. Η πρώτη του εμφάνιση ήταν σε ένα τραγούδι με τίτλο ‘Heimdallr’ στην demo κασέτα μας ‘Yggdrasill’ το 1992, και είχε τόσο δευτερεύοντες όσο και πιο σημαντικούς ρόλους στο στιχουργικό μας σύμπαν όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτή τη φορά αποφασίσαμε να αφιερώσουμε ένα ολόκληρο έργο σε αυτόν τον πλέον αινιγματικό χαρακτήρα και τον πιο πλούσιο από τα αρχέτυπα – σας παρουσιάζουμε το ‘Heimdal’. Έχουμε φτάσει πιο βαθιά και έχουμε ανιχνεύσει περισσότερο από ποτέ άλλοτε – ο ήχος του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος της μπάντας συναντιέται σε τραγούδια που γεννήθηκαν από καθαρή έμπνευση – είναι η κοινή δύναμη μιας στενής ομάδας φίλων και μουσικών.»

Ο δίσκος περιλαμβάνει το ψυχεδελικό κομμάτι «Caravans To The Outer Worlds» από το περσινό ομώνυμο EP. Οι bonus εκδόσεις του άλμπουμ περιέχουν ένα επιπλέον κομμάτι, το «Gangandi», μαζί με ένα Blu-Ray αντίγραφο της εκπληκτικής εκδήλωσης του 2021 Otherworldly Big Band Experience – το πιο τολμηρό project της μπάντας μέχρι σήμερα, με τη συμμετοχή της επίσης νορβηγικής Prog μπάντας SHAMAN ELEPHANT. Το καλειδοσκοπικό σκηνικό σόου περιλαμβάνει ένα αστρικό setlist, που καλύπτει την καριέρα των ENSLAVED, τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν.

Λίστα κομματιών:

  1. Behind The Mirror
  2. Congelia
  3. Forest Dweller
  4. Kingdom
  5. The Eternal Sea
  6. Caravans To The Outer Worlds
  7. Heimdal

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο μουσικό βίντεο για το «Congelia» παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση