Οι DAWN OF OUROBOROS θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ «Velvet Incandescence» τον Απρίλιο.

You are currently viewing Οι DAWN OF OUROBOROS θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ «Velvet Incandescence» τον Απρίλιο.

Οι Καλιφορνέζοι Blackened Progressive Metallers DAWN OF OUROBOROS, ανακοίνωσαν το επερχόμενο δεύτερο άλμπουμ τους, «Velvet Incandescence», που θα κυκλοφορήσει στις 21 Απριλίου μέσω της Prosthetic Records. Παράλληλα με την ανακοίνωση του άλμπουμ, οι DAWN OF OUROBOROS έδωσαν στη δημοσιότητα το συνοδευτικό μουσικό βίντεο του lead single, «Rise From Disillusion», μέσω του Knotfest.

Ο Tony Thomas (κιθάρα/synths) σχολιάζει: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποκαλύψουμε το πρώτο τραγούδι, ‘Rise From Dissolution’, από το επερχόμενο άλμπουμ μας. Ελπίζουμε να έχουμε αναπτύξει το στίγμα της τραχιάς ομορφιάς μας. Προσφέροντας συναισθηματικά επιθετικό Metal που ξεφεύγει από το είδος, αναμεμειγμένο με άφθονη δυναμική.»

Το εξώφυλλο είναι δημιουργία της Jilly Colbert (Manfish Inc.)

Ιδρύθηκαν το 2018 από τον Tony Thomas (BOTANIST, CAILLEACH CALLING) και την τραγουδίστρια Chelsea Murphy (CAILLEACH CALLING, TEGMENTUM), τα χρόνια της δημιουργίας των DAWN OF OUROBOROS είδαν το συγκρότημα να σταθεροποιεί τη βασική του σύνθεση σε πενταμελή, πριν κυκλοφορήσει το ντεμπούτο άλμπουμ του, «The Art Of Morphology», το 2020. Το «The Art Of Morphology» ανέδειξε την τάση της νέας μπάντας να υβριδοποιεί τις ακραίες και κανούργιες ιδιότητες του Progressive, Atmospheric Black και Death Metal, προκαλώντας θερμή υποδοχή τόσο από τους οπαδούς όσο και από τους κριτικούς.

Ενθαρρυμένοι από την ανταπόκριση στο ντεμπούτο άλμπουμ τους, οι DAWN OF OUROBOROS συγκεντρώθηκαν τον Νοέμβριο του 2021 για να ξεκινήσουν την ηχογράφηση του «Velvet Incandescence», επιλέγοντας για άλλη μια φορά να συνεργαστούν με τον Nick Loiacono στα Fang Studios στο San Mateo της Καλιφόρνια για την ηχογράφηση και τη μίξη, πριν γίνει το mastering από τον Jack Shirley (DEAFHEAVEN, OATHBREAKER BOSSE DE NAGE) στο The Atomic Garden Studio. Δίνοντας έμφαση στη μελωδία και το συναίσθημα πάνω από την τεχνική δεξιοτεχνία, τα οκτώ κομμάτια του «Velvet Incandescence» απολαμβάνουν έναν αισιόδοξο θρίαμβο τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά.

Τα highlights του άλμπουμ «Rise From Disillusion» και «Iron Whispers» ανεβοκατεβαίνουν και πέφτουν με μια γοητευτικά αιθέρια ποιότητα, χάρη στα πρόσθετα φωνητικά που παρέχονται με τη μορφή χορωδίας. Αλλού, ακριβείς και υπολογισμένες εκρήξεις tremolo picking και λαμπρή lead κιθάρα τόσο από τον Thomas όσο και από τον Ian Baker (RED ROT) συνενώνονται με ιλιγγιώδη τρόπο στο «Testudines». Ρυθμικά ενισχυμένο από το ταλέντο του David Scanlon (DELIRIA) στο μπάσο και του Ron Bertrand (BOTANIST, RED ROT) στα τύμπανα, το κλείσιμο του άλμπουμ, «Velvet Moon», περικλείει μουσικά τη διπλή φύση του «Velvet Incandescence», τη γαλήνη και την αστάθεια.

Τόσο στιχουργικά όσο και φωνητικά, η Chelsea Murphy των DAWN OF OUROBOROS συνδυάζει μια βαθιά προσωπική προσέγγιση με την κοσμική και καθολικά ανθρώπινη ανάγκη για θεραπεία και την αίσθηση του «σπιτιού» σε όλη τη διάρκεια των 46 λεπτών του άλμπουμ, με την ελπίδα και την καρδιά να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των πραγμάτων έναντι της επισημότητας και της παραίτησης. Η θεματική συγχώνευση του συμπαντικού και του προσωπικού μεταφέρεται με εντυπωσιακό τρόπο από τον καλλιτέχνη του εξωφύλλου του άλμπουμ Jilly Colbert της Manfish Inc.

Τρία χρόνια μετά το ντεμπούτο τους, το τελευταίο album των DAWN OF OUROBOROS βελτιώνει και επαναπροσδιορίζει τον ήχο τους. Το «Velvet Incandescence» αναμφίβολα θα χρησιμεύσει ως μια φωτεινή σπίθα για το ολοένα και πιο λαμπρό μέλλον του κουιντέτου.

Λίστα κομματιών:

  1. Healing Grounds
  2. Testudines
  3. Iron Whispers
  4. Levitating Pacifics
  5. Rise from Disillusion
  6. Castigation
  7. Cephalopodic Void
  8. Velvet Moon

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο βίντεο για το «Rise From Disillusion» παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση