Cyanide 4 – Keep The Flag Flying High

You are currently viewing Cyanide 4 – Keep The Flag Flying High

Η Ελληνική Rock/Metal μουσική σκηνή έχει συγκροτήματα που πραγματικά αξίζουν την προσοχή μας και πρέπει να τα στηρίζουμε όπως μπορούμε! Ένα από αυτά είναι οι CYANIDE 4, ένα Hard Rock/Glam Metal συγκρότημα που μετράει ήδη 15 χρόνια ζωής και 3 ολοκληρωμένα άλμπουμ. Περισσότερες λεπτομέρειες στην συνέντευξη που ακολουθεί….


Καλησπέρα παιδιά! Καλώς ήρθατε στο THEGALLERY.GR. Πείτε μας λίγα λόγια για το συγκρότημα. Ποιοί είστε, πότε δημιουργήθηκε η μπάντα και πως γνωριστήκατε;

Cyanide 4: Η μπάντα δημιουργήθηκε τον Απρίλη του 2008, μία περίοδο όπου υπήρχε η αναβίωση του είδους στην Kεντρική/Bόρεια Ευρώπη  και λιγότερο και πιο διαφοροποιημένο στην Βόρεια Αμερική. Το Line up του «ΑmaΛgamA» αποτελούν οι G.A. Sinn (Vocals/Guitar), Αdrian Kyprianos (Drums), Mitch Voulgarides (Bass), Dyan Mair (Lead Guitar, Backing Vocals). Είχαμε γνωριστεί μέσω αγγελιών εύρεσης μελών και μέσω γνωριμιών.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το 3ο σας full length album με τίτλο «ΑmaΛgamA» από την Αμερικάνικη εταιρεία Perris Records. Τι θα ακούσουμε σε αυτό τον δίσκο και ποιες οι διαφορές του σε σχέση με τους δύο προηγούμενους;

Cyanide 4: Ο δίσκος μας αυτός θα έλεγα ότι διαφοροποιείται από τους 2 προηγούμενους όσον αφορά τις συνθέσεις και την παραγωγή. Στιχουργικά κινούμαστε στο ίδιο ύφος πάνω-κάτω, αλλά μουσικά έχουμε μπλέξει περισσότερες επιρροές στο υλικό μας. Δεν το λες sleaze, δεν το λες hard rock, δεν είναι glam, είναι απλά CYANIDE 4, so simple! H παραγωγή είναι πιο αξιόλογη από τις προηγούμενες, αλλά ακόμα δεν είμαστε εκεί που θα θέλαμε.

Για να δώσουμε μια ιδέα στους αναγνώστες μας που δεν σας γνωρίζουν, ποιες είναι οι επιρροές σας; Στο επίσημο βιογραφικό σας αναφέρεστε και ως glam metal μπάντα αν και για να είμαι ειλικρινής, τουλάχιστον στο «ΑmaΛgamA» περισσότερο μου ακούγεστε ως ένας hard rock δίσκος με σύγχρονο ήχο.

Cyanide 4: Έχεις απόλυτο δίκιο, ο χαρακτηρισμός αυτός περισσότερο κόλλαγε στα πρώτα χρόνια της μπάντας, που έγερνε περισσότερο προς τα εκεί. Eπίσης ήμασταν μέρος του δεύτερου κινήματος New Wave of Glam Metal στην Ευρώπη, τραγούδια μας μπήκανε σε συλλογές με μπάντες του είδους και γενικά αναπνέαμε τον ίδιο αέρα. Πλέον η πάντα έχει εξελιχθεί μουσικά και θέλει να βρει μια δική της ταυτότητα, οι επιρροές μας είναι ακριβώς οι ίδιες, αλλά όχι τόσο ευδιάκριτες. Αλλά η μουσική είναι και συναίσθημα, π.χ. οι τωρινές ιδέες που έχουμε για νέο υλικό φέρνουν και στο πρώτο μας άλμπουμ, γενικά, μας γυροφέρνει βλέπεις…Glam is not dead!

Ένα αγαπημένο μου θέμα προς συζήτηση είναι οι live εμφανίσεις αφού θεωρώ ότι συνεργασίες με κορυφαία συγκροτήματα αποτελούν παράσημο για μια μπάντα και ενδεικτικό της ποιότητάς της. Και εσείς έχετε αρκετές να επιδείξετε. Ποιες θεωρείτε τις κορυφαίες σας στιγμές συναυλιακά;

Cyanide 4:  Θα έλεγα οι δύο εμφανίσεις με τους SCORPIONS ήταν ότι καλύτερο μας έχει συμβεί μέχρι τώρα από πολλές απόψεις. Επίσης όταν ανοίξαμε για τους W.A.S.P. ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή, μιας και είναι μία μπάντα η οποία μας έχει επηρεάσει αρκετά μουσικά…Και που ξέρεις, ίσως ξαναβρεθούμε σύντομα on stage μαζί τους!

Αν σας έλεγα ότι μπορείτε να επιλέξετε όποιο συγκρότημα ή καλλιτέχνη θέλετε για μια κοινή συναυλία, ποιο θα ήταν αυτό και γιατί;

Cyanide 4: Θα ήταν ευτύχημα να ανοίξουμε για τους G ‘n’ R ή τους MOTLEY CRUE! Όνειρο ζωής απλά!!!

Τα τελευταία χρόνια έχω την αίσθηση ότι η ελληνική metal σκηνή παρουσιάζει ανοδική πορεία αφού πέρα από τα μεγάλα ελληνικά συγκροτήματα που βρίσκονται στο χώρο χρόνια ξεπετάγονται συνέχεια φρέσκα συγκροτήματα που παρουσιάζουν πολύ επαγγελματικές και ποιοτικές δουλειές. Πως βλέπετε τα πράγματα εσείς που είστε ήδη αρκετά χρόνια στον χώρο;

Cyanide 4:   Πραγματικά υπάρχουν πολλές νέες μπάντες στον χώρο. Έχει όμως και τη σημασία του το πόσο κάθονται/παραμένουν ενεργές και το προσπαθούν. Αν δεν υπάρχει διάρκεια, είναι σαν να λέμε ότι ήταν απλά μία φάση! Κάπως δείχνει να αλλάζει αυτό, συνδυαστικά και με το επίπεδο των παραγωγών που επιτυγχάνονται πλέον.

Πλέον η πανδημία βρίσκεται πίσω μας (για την ώρα τουλάχιστον) και οι μουσικές σκηνές έχουν πάρει φωτιά αφού υπάρχει τρομερή όρεξη και από τα συγκροτήματα αλλά και από τον κόσμο. Εσείς έχετε κάποιο πλάνο για μελλοντικές εμφανίσεις ώστε να προωθήσετε και το «ΑmaΛgamA»;

Cyanide 4:   Μας ενδιαφέρει περισσότερο η Ευρώπη και εκεί θα στοχεύσουμε μιας και δεν έχουμε πολύ-βγεί εκεί συναυλιακά. Σίγουρα θα γίνουν και κάποιες εγχώριες εμφανίσεις αλλά πιο επιλεκτικά.

Παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Μακάρι η επόμενη συνάντησή μας να είναι σε κάποιο συναυλιακό χώρο, στον φυσικό μας χώρο!! Το κλείσιμο δικό σας!

Cyanide 4:   Εμείς σε ευχαριστούμε, keep the flag flying high! Εις το επανιδείν!

Συνέντευξη: Κώστας Μπουντούκος
Επιμέλεια Εξωφύλλου: Αλέξανδρος Σουλτάτος
Σχεδιασμός και Επιμέλεια Συνέντευξης: Κώστας Μπουντούκος
Ημερομηνία: 22 Οκτωβρίου 2022
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: CYANIDE 4- Επίσημη Facebook Σελίδα
Copyright © 2022 by THEGALLERY.GR

This Post Has One Comment

  1. Vassiliki Pantazi

    Ελπίζω να τους δούμε Live κ εδώ Γιάννενα. Τους εύχομαι να γίνει το όνειρο τους πραγματικότητα κ να ροκαρουν τις σκηνές της Ευρώπης με Guns’n roses ή Motley Crue!!
    Πολύ ωραία συνέντευξη!!

Αφήστε μια απάντηση