Οι BLACK LAVA παρουσιάζουν βίντεο για το νέο τους single, «Unsheathing Nightmares».

You are currently viewing Οι BLACK LAVA παρουσιάζουν βίντεο για το νέο τους single, «Unsheathing Nightmares».

Αν και σχηματίστηκαν με την ευκολία ενός φυσικού ρέματος, οι BLACK LAVA ανακατεύουν ένα εξαιρετικά ευρύ καζάνι επιρροών. Τα sludgy grooves βράζουν με μελωδικές παραφωνίες και old-school Death Metal, ξεχειλίζοντας σε μεσαιωνικές φαντασιώσεις.

Οι Αυστραλοί προσθέτουν τώρα ένα φρέσκο στρώμα σκοτεινής και doomy ατμόσφαιρας σε αυτό το ισχυρό παρασκεύασμα με το επερχόμενο δεύτερο άλμπουμ τους, «The Savage Winds To Wisdom». Το συγκρότημα έδωσε στη δημοσιότητα ένα επίσημο μουσικό βίντεο για το «Unsheathing Nightmares», το δεύτερο single του άλμπουμ, το οποίο επικαλείται μια συμμορία μαγισσών εν μέσω μιας τιμωρητικής καταιγίδας. Το βίντεο γυρίστηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Colin Jeffs. Το μοντάζ έκανε ο Dan Presland και η παραγωγή έγινε από τους BLACK LAVA.

Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα που συμβαίνουν τη νύχτα, το «Unsheathing Nightmares» σε παρασύρει πριν καρφώσει τα νύχια του στο κρανίο σου. Ο ντράμερ Dan Presland (VIPASSI, ex-NE OBLIVISCARIS) συντρίβεται και βρυχάται πίσω από σύννεφα βουητής παραμόρφωσης, μόνο και μόνο για να βασιλεύσει ένα riff με τη headbanging δύναμη ενός δήμιου.

Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του Xenoyrs (Ne Obliviscaris)

«Στο ‘The Savage Winds To Wisdom’ δόθηκε μεγαλύτερη προσοχή στις συνθέσεις», λέει ο κιθαρίστας Ben Boyle, ο οποίος επίσης είναι υπεύθυνος για τα καθήκοντα του Vipassi. «Το νέο μας άλμπουμ έχει μεγαλύτερη αίσθηση βάθους από το πρώτο μας. Τα riffs και οι μελωδίες είναι πιο πολυεπίπεδα, ενώ παραμένουμε πιστοί σε αυτό που κάνουν οι BLACK LAVA: βαριά αλλά πιασάρικα anthems που αφηγούνται μια επική ιστορία με πραγματική αίσθηση της ατμόσφαιρας.»

Στο «Unsheathing Nightmares», ο Rob Watkins εξακολουθεί να γρυλίζει με την απειλητική δύναμη ενός αδηφάγου δράκου. «Speak to me, O silent one!». Αλλά κάτω από τη δαιδαλώδη bass line του τραγουδιού αναβλύζει μια ακόμα πιο απειλητική και ασύλληπτη δύναμη. Μπορείς σχεδόν να ακούσεις τα μάτια του να κυλούν στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, καθώς καλεί ένα αρχαίο κακό μέσα σε ένα κολασμένο, βροχερό περιβάλλον.

«Όταν γράφω στίχους, προσπαθώ να μείνω πιστός στο πνεύμα του metal, αλλά στην πραγματικότητα απλά διοχετεύω το πώς με κάνει να νιώθω η μουσική», λέει ο Watkins. «Το ‘Unsheathing Nightmares’ είναι ένα από τα τραγούδια του ‘The Savage Winds To Wisdom’ που με ενθουσίασε πραγματικά. Ελπίζω ότι και οι οπαδοί μας θα νιώσουν το ίδιο.»

Λίστα τραγουδιών:

  1. Colour of Death
  2. Dark Legacy
  3. Wrapped in Filth
  4. Unsheathing Nightmares
  5. Summoning Shadows
  6. Ironclad Sarcophagus
  7. Pagan Dust
  8. Sanguis Lupus
  9. The Savage Winds to Wisdom

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο μουσικό βίντεο για το «Unsheathing Nightmares» παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση