Afsky – Ofte Jeg Drømmer Mig Død

You are currently viewing Afsky – Ofte Jeg Drømmer Mig Død

Χρονολογία: 2020
Συνολική Διάρκεια: 45:33
Εταιρεία: Vendetta Records

Οι Δανοί AFSKY αποτελούν το solo project του Ole Pedersen Luk τραγουδιστή/ κιθαρίστα των επίσης Δανών Black Metallers SOLBRUD. Το φετινό «Ofte Jeg Drømmer Mig Død» (το οποίο σημαίνει «συχνά ονειρεύομαι τον εαύτο μου νεκρό») αποτελεί την δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά τους και κυκλοφορεί δύο χρόνια μετά το εξαιρετικό ντεμπούτο άλμπουμ «Sorg» και πέντε χρόνια μετά το ομώνυμο EP τους. Οι AFSKY μουσικά κινούνται στον ατμοσφαιρικό Black Metal ήχο εμπλουτισμένο με κάποια folk στοιχεία, όντας επηρεασμένοι κυρίως από το δεύτερο κύμα του Black Metal με αρκετό συναίσθημα και Depressive αύρα.

Aς ξεκινήσουμε πρώτα την αναφορά μας στο δίσκο με το αριστουργηματικό εξώφυλλο, το οποίο είναι ένας πίνακας ζωγραφικής του 1889, δημιούργημα του H.A.Bredekilde  και ονομάζεται «Udslidt» που σημαίνει «φθαρμένος/εξουθενωμένος». Η επιλογή του από τους AFSKY μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς συνδυάζεται άψογα με το concept του δίσκου. Όλα τα τραγούδια του άλμπουμ είναι εμπνευσμένα από ποιήματα της Δανέζικης λογοτεχνίας και κείμενα των H.C. Andersen, Jeppe Aakjær και Emil Aarestrup. Οι στίχοι του άλμπουμ αποτελούν μία λυρική αποτύπωση του θανάτου όπως προκύπτει απο τη βάρβαρη καπιταλιστική κοινωνία που θέλει τον φτωχό, αδύναμο άνθρωπο να εργάζεται μέχρι θανάτου για χάρη της ανώτερης τάξης.

Oι AFKSY ακούγονται πιο παθιασμένοι και πιο επιθετικοί συγκριτικά με το «Sorg» με έναν ιδιαίτερα μελωδικό τρόπο. Υπάρχουν στιγμές που τα Black Metal ρίφς ξεχειλίζουν από οργή σαν μια μορφή καταγγελίας για την ανθρώπινη εκμετάλλευση και άλλες που  καταλήγουν σε πιο ατμοσφαιρικά και μελαγχολικά περάσματα που «ματώνουν» την ψυχή σου αποτυπώνοντας ηχητικά τον πόνο της απώλειας και λυτρώνοντας ουσιαστικά τον ακροατή. Τα πάντα είναι άψογα μελετημένα στον δίσκο καθώς οι ρυθμοί και οι μελωδίες της κιθάρας ζωγραφίζουν μέσα σε καλογραμμένες Black Metal συνθέσεις οι οποίες γεμίζουν τον ακροατή συναισθήματα μέσα από την μαύρη τους ατμόσφαιρα.

Το «Ofte Jeg Drømmer Mig Død»  είναι ένας έντονα συναισθηματικός δίσκος που απαιτεί προσεκτικές ακροάσεις ώστε να βυθιστείς στη μαγεία που κρύβει, η οποία αποκαλύπτεται άμεσα με το εξώφυλλο του. Ένα καλλιτεχνικό όραμα του Ole Pedersen Luk που μέσω της Black Metal μουσικής μετουσιώνεται σε κάτι πολύ παραπάνω από έναν απλό ατμοσφαιρικό Black Metal δίσκο. Οι περισσότεροι θα τον αγνοήσουν γιατί πολύ απλά δεν προωθείται από μεγάλες εταιρείες και υποτιθέμενα «αξιόπιστα» περιοδικά και σάιτ του Heavy Metal, θα εκτιμηθεί  όμως από τους λίγους ανήσυχους του underground χώρου.  Μιας και τέτοιοι δίσκοι αξίζουν να ακουστούν από ευρύτερο κοινό, κάντε μια χάρη στους εαυτούς σας και μην τον προσπεράσετε, απλά αφήστε τον να κυριεύσει τις ψυχές σας με την μοναχική μελαγχολική του μουσική αύρα…

Βαθμός: 7.5/10
Συντάκτης: Νίκος Μανούσης
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: AFSKY – Σελίδα Facebook

This Post Has One Comment

  1. Vassiliki Pantazi

    Respect!!!!! Υπέροχη κριτική , όντως σε συνεπαίρνουν!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση