Misþyrming – Algleymi

You are currently viewing Misþyrming – Algleymi

(Norma Evangelium Diaboli)

Συνολική Διάρκεια: 46:16

Είναι απορίας άξιο πως μια χούφτα ανθρώπων, από μια τόσο μικρή και απομονωμένη (αυτό ίσως να παίζει το ρόλο του) χώρα, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια παντοδύναμη Black Metal σκηνή. Η Ισλανδική σκηνή, λοιπόν, γεννήθηκε και επηρεάστηκε από τη λαίλαπα που χτύπησε το Black Metal και άκουγε στο όνομα DEATHSPELL OMEGA. Όλα τα πρώτα άλμπουμ των Ισλανδικών γκρουπ είχαν έντονη την επιρροή των Γάλλων πρωτοπορών. Με φοβερά άλμπουμ από μπάντες όπως οι SVARTIDAUÐI, SINMARA, ALMYRKVI, REBIRTH OF NEFAST, WORMLUST και πολλοί άλλοι εξέλιξαν το είδος και έκαναν δυναμική είσοδο στον παγκόσμιο χάρτη.

Τώρα όμως, με τα επόμενα άλμπουμ από όλους αυτούς, ήρθε η ώρα της εδραίωσης και της φανέρωσης του μεγαλείου και του χαρακτήρα μιας ολόκληρης σκηνής! Έτσι, ήρθε και το πλήρωμα του χρόνου και για τους MISÞYRMING και το «Algleymi». Το αριστουργηματικό πρώτο άλμπουμ τους «Söngvar Elds Og Oreiðu» ήταν μια ωμή, ακραία, δύσκολη και απαιτητική κυκλοφορία. To «Algleymi» είναι πιο γυαλισμένο, πιο προσεγμένο, πιο μελωδικό και εύπεπτο. Όμως, ταυτόχρονα είναι και πιο μετρημένο, πιο ισορροπημένο και συνθετικά ανώτερο. Διαφορετικό, αλλά εξίσου καταπληκτικό.

Το εισαγωγικό «Orgia» σε πιάνει από τα μούτρα και σε βάζει κατευθείαν στο νόημα. Black Metal βασισμένο στα riffs, φοβερά φωνητικά, σφιχτός ήχος, άψογη παραγωγή. Καταπληκτικό drumming, και σαν παίξιμο και σαν ήχος. Συνέχεια με τα «Með Svipur A Lofti» και «Island, Steingelda Krummaskuð» σε αμείωτους ρυθμούς υψηλής ποιότητας μέχρι το μεγαλοπρεπές, και τρομαχτικό ταυτόχρονα, instrumental ιντερλούδιο «Hælið».  Το «Og Εr Haustið Líður Undir Lok», που ακολουθεί, είναι πιο ατμοσφαιρικό, πιο αισθαντικό με την εισαγωγή που θυμίζει KATATONIA εποχής «Discouraged Ones».  Το κολασμένο «Allt Sem Eitt Sinn Blómstraði»  έχει μαυρίλα και Black Metal ψυχή, μέχρι να φτάσουμε στο τελευταίο μέρος του άλμπουμ. Εδώ έχουμε δυο από τις καλύτερες συνθέσεις της χρονιάς, τα «Alsæla» και το «Algleymi». Το πρώτο καθηλώνει με τις κιθαριστικές μελωδίες και την ποικιλία του.  Απίστευτο riff-ξυράφι στο 0:50 και στο 2:20 φοβερό καθαρό rock ‘n roll σημείο. Φαινομενικά τόσο ανόμοια και όμως τόσο ταιριαστά. Μοναδική σύνθεση! Το ομώνυμο τραγούδι με την εναρκτήρια Deathspellική μελωδία, εξελίσσεται σε ένα στενάχωρο και απαισιόδοξο έπος που σε αιχμαλωτίζει.

Δεν έχω πολλά άλλα λόγια να πω για τους MISÞYRMING και το δεύτερο άλμπουμ τους. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο από το πρώτο τους. Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν ακολούθησαν το γνωστό δρόμο. Εξελίχθηκαν, τόλμησαν και δημιούργησαν ένα αριστούργημα. Επίσης, ξέρω ότι δεν απειλείται από κανέναν για την κορυφή της προσωπικής μου λίστας με τα καλύτερα της χρονιάς.

Βαθμολογία: 9/10

Κατσακιώρης Λάμπρος

Διαδικτυακός Σύνδεσμος: Misþyrming – Επίσημη Σελίδα

This Post Has One Comment

  1. Ραφαήλ

    Τι να πω γι’αυτη την μπανταρα κ το εννιά λίγο είναι κατ εμέ που έβαλε ο συντάκτης.
    Οι Ισλανδοί μου πήραν τα μυαλά κ έθεσαν υποψηφιότητα για τη δωδεκάδα του περιοδικού αλλά χάσανε από λάθος του αμυντικού.τσαρουχια κ αυτογκόλ στο γαμα.

Αφήστε μια απάντηση