Οι VREID επιστρέφουν με το νέο τους single «Flammen».

You are currently viewing Οι VREID επιστρέφουν με το νέο τους single «Flammen».

Το 2004 οι VREID προέκυψαν από τις στάχτες των WINDIR μετά τον τραγικό χαμό του Terje «Valfar» Bakken. Από την αρχή η αποστολή των VREID ήταν να εξερευνήσουν νέα μουσικά μονοπάτια και ηχοτοπία. Συνεχώς ωθούν τη μουσική τους στα όρια και συνεχίζουν να εξελίσσονται μουσικά.

Αυτό το ταξίδι περιπέτειας έχει οδηγήσει σε εννέα άλμπουμ, τους έχει οδηγήσει σε είκοσι πέντε χώρες και τους έχει κάνει να παίξουν πάνω από πεντακόσιες συναυλίες.

Από το ταραχώδες ξεκίνημά της, η Νορβηγική Metal σκηνή ήταν πάντα πρωτοποριακή. Ηγούμενοι του Black ‘n Roll κινήματος στη Νορβηγία, οι VREID είναι το τέλειο παράδειγμα αυτού.

Μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια που έπαιζαν μαζί στους ULCUS και WINDIR και σχεδόν είκοσι χρόνια κάτω από το πανίσχυρο λάβαρο των VREID, η Sognametal ταξιαρχία επιστρέφει με το βομβαρδιστικό νέο κομμάτι «Flammen»! Η πρώτη νέα μουσική παραγωγή από τους VREID μετά το «Wild North West» του 2021.

Το «Flammen» (η φλόγα) δείχνει το πραγματικό DNA του μουσικού σύμπαντος των VREID, όπου το κλασικό Heavy Rock μπλέκεται αδίστακτα με το ατμοσφαιρικό σκανδιναβικό νουάρ. Είναι το αποτέλεσμα της αυθόρμητης ανάφλεξης της δημιουργικότητας και γράφτηκε, ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε μέσα σε λίγες εβδομάδες, στις πρώτες καλοκαιρινές μέρες του 2023.

Ένα αυτόνομο τραγούδι που πραγματικά ενσαρκώνει μια μπάντα όπου η φλόγα του πάθους καίει πιο δυνατά από ποτέ. Η ζωή είναι τώρα!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο μουσικό βίντεο για το «Flammen» παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση