Ανταπόκριση: Bio-Cancer, Exarsis, Typhus (Temple Club, Αθήνα, Ελλάδα – 9/12/2023)

You are currently viewing Ανταπόκριση: Bio-Cancer, Exarsis, Typhus (Temple Club, Αθήνα, Ελλάδα – 9/12/2023)

Συναυλία: Typhus, Exarsis, Bio-Cancer
Μέρος: Temple Club, Αθήνα, Ελλάδα
Ημερομηνία: 8 Δεκεμβρίου 2023
Ανταποκριτής: Φιλομένη Ρήγα
Φωτογράφος: Σοφία Μπαλή

Σάββατο βράδυ και καταφτάνω στο Γκάζι προετοιμασμένη για ένα ολοκληρωμένο Thrash-attack, όπως προμηνυόταν, γνωρίζοντας ότι επί της σκηνής θα ανέβουν οι TYPHUS, οι EXARSIS και τέλος οι BIOCANCER, τρεις ελληνικές μπάντες με «thrash-ύτατη» διάθεση και άρωμα της γλυκιάς old school εποχής! Προσεγγίζοντας το Temple, παρατηρώ κόσμο μαζεμένο τριγύρω και φαντάζομαι πως μέσα θα είμαστε πιο άνετα μέχρι να μπουν όλοι! Έλα που όμως από νωρίς το Temple έχει αρκετό κόσμο με όρεξη για Thrash (δικοί μου άνθρωποι) τιμώντας όλες τις μπάντες, όπως θα έπρεπε να συμβαίνει πάντοτε.

Ο κύβος ερρίφθη και πρώτη μπάντα επί σκηνής οι Αθηναίοι Speed/Thrashers TYPHUS, μια μπάντα που υφίσταται από το 2009 ως NUCLEAR TERROR («Contaminated Salvation» EP, 2014), κυκλοφορώντας ως TYPHUS το πρώτο full- length άλμπουμ τους «Mass Produced Perfection». Ξεκινώντας πρώτοι, κατάφεραν ευθύς εξαρχής να μας βάλουν για τα καλά στο Thrash κλίμα της βραδιάς, αποδεικνύοντας πως είναι μια δεμένη μπάντα με όλα τα στοιχεία της σοβαρής προσέγγισης, των σωστών παιξιμάτων και της κατάλληλης συνοχής, να είναι παρόντα. «Terrorzone» για το κλείσιμο και το κοινό φάνηκε να τους απόλαυσε δεόντως, τόσο απο το headbanging, όσο και από τα χειροκροτήματα!

Μετά από ένα απαραίτητο συνηθισμένο διάλειμμα μεταξύ των εμφανίσεων των συγκροτημάτων, ανεβαίνουν στη σκηνή, οι EXARSIS, ένα συγκρότημα που δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις στους λάτρεις του ιδιώματος, καθώς έχουν μπόλικο υλικό με τελευταίο το άλμπουμ «Sentenced To Life» του 2020. Με έναν χαρισματικό frontman (Νίκος Τραγάκης) που μεταμορφώνεται επί σκηνής και σε παρακινεί με την όλη εκφραστικότητά και κινητικότητά του να μη σταματήσεις να κοπανιέσαι για κανέναν λόγο, μας έβαλαν στο επιθετικό mood που μας αρέσει. «Toxic Terror» και τρελαίνομαι,  «The Underground» και συνεχίζει ο πανικός από κάτω με όλο το κοινό του κατάμεστου πλέον Temple να κοπανιέται δίχως τέλος! Φοβερή εμφάνιση απ’ όλα τα μέλη της μπάντας (πρέπει να δώσουμε εύσημο μνεία στον Χρήστο Πούλο, ιδρυτικό μέλος, με το καταπληκτικό μπάσο του) που μας χάρισαν old school Thrash metal με ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό των moshers! «Under Destruction» για το κλείσιμο, όνομα και πράγμα!

Η στιγμή που περιμέναμε έφτασε, γύρω στις 22:45, όταν οι BIO-CANCER πάτησαν στο σανίδι με σκοπό να το ισοπεδώσουν, όπως μας απέδειξαν απ΄τις πρώτες νότες. Έπειτα από οκτώ χρόνια δισκογραφικής απουσίας, επέστρεψαν με ένα πολύ δυνατό δίσκο με τίτλο «Revengeance», κι έχοντας ήδη πάρει την κατάλληλη γεύση ακούγοντας τον, περίμενα με ανυπομονησία την παρουσίασή του live. Και εκεί ζήσαμε τον Thrash όλεθρο! Σε εξαιρετική φόρμα και με τρομερή διάθεση, η μπάντα τα έδωσε όλα, κάνοντας να σταματήσει ο χρόνος και απλά να μεταφερθούμε σε ένα καταπληκτικό Thrash πάρτυ παλαιάς κοπής, με ολόφρεσκο αέρα και ασταμάτητη επιθετικότητα! Οι BIO-CANCER έπαιξαν ανηλεώς κομμάτια απ΄όλη τη δισκογραφία τους κι έτσι το κοινό δε σταμάτησε να κοπανιέται, να κάνει mosh-pit, ενώ μέχρι και ποτήρια πλαστικά κάποιες στιγμές περνούσαν από πάνω μας. Ο τραγουδιστής Λευτέρης Χατζηανδρέου το ζει απόλυτα, «Possessed» κυριολεκτικά (διόλου τυχαίο προσωνύμιο ) και όλοι τους μαζί μας το μεταφέρουν με πορωτικό τρόπο! Μπράβο!

Τελείωνοντας το live, έβλεπες τον κόσμο χαμογελαστό κι ενθουσιασμένο κι αυτό είναι το κατάλληλο δείγμα μιας επιτυχούς εμφάνισης. Αξίζει να αναφερθεί πως στο live υπήρχε πολύς νέος κόσμος ηλικιακά (faith in humanity restored) και τα όποια προβληματάκια στον ήχο, δεν είχαν ιδιαίτερη αξία, μιας και οι τρεις μπάντες ήταν οπλισμένες με απίστευτη διάθεση. Άντε, και στα επόμενα!

Ανταπόκριση: Φιλομένη Ρήγα
Σχεδιασμός και Επιμέλεια Ανταπόκρισης: Αλέξανδρος Σουλτάτος
Copyright © 2023 by THEGALLERY.GR

Αφήστε μια απάντηση