Ευρωπαϊκή περιοδεία για τους SONATA ARCTICA μαζί με τους STRATOVARIUS το φθινόπωρο του 2023!

You are currently viewing Ευρωπαϊκή περιοδεία για τους SONATA ARCTICA μαζί με τους STRATOVARIUS το φθινόπωρο του 2023!

Από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 που έβαλαν τη σφραγίδα τους στη Heavy Metal, οι Φινλανδοί SONATA ARCTICA έχουν διευρύνει σταθερά τους οπαδούς τους, όχι μόνο κυκλοφορώντας μια μεγάλη ποικιλία από άλμπουμς (10 στούντιο, 2 ακουστικά κ.α.) αλλά επίσης περιοδεύοντας ανά τον κόσμο. Η πεντάδα – φωνητικά ο Tony Kakko, κιθάρα ο Elias Viljanen, μπάσο ο Pasi Kauppinen, πλήκτρα ο Henrik Henkka Klingenberg και ντραμς ο Tommy Portimo- έχει συγκεντρώσει αμέτρητους οπαδούς σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει καταφέρει να γίνει κορυφαία στο είδος της. Μάλιστα συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό όπως τονίστηκε στην «25th Anniversary Tour» στη Λατινική Αμερική όπου πολλά από τα venues κρέμασαν την ταμπέλα «sold out» στις πόρτες τους.

Αφού επισκέφτηκαν κάποια Ευρωπαϊκά κλαμπς ως μέρος της ακουστικής τους περιοδείας τον προηγούμενο χειμώνα, οι SONATA ARCTICA θα επιστρέψουν το φθινόπωορ στην Ευρώπη με ένα ηλεκτρισμένο σετ μαζί με τους STRATOVARIUS που θα κουβαλούν στις βαλίτσες τους το νέο «Survive» αλλά και μερικά από τα κλασικά τους τραγούδια. Οι δύο μπάντες προετοιμάζονται για τα 24 σόου (οι δύο τελευταίες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν αργότερα) και ονομάζουν την περιοδεία τους «Nordic Power Metal Titans». Μαζί τους θα βρίσκονται οι νέοι στο χώρο του Power Metal INDUCTION, για να μας παρουσιάσουν το δεύτερο άλμπουμ τους «Born From Fire» (κυκλοφόρησε από την Atomic Fire Records στις 25 Νοεμβρίου, 2022). Το συγκεκριμένο line-up επιβάλλεται να το δουν όλοι οι φανατικοί του είδους.

Ο keyboardistας των SONATA ARCTICA Henrik “Henkka” Klingenberg δηλώνει: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε στις περιοδείες παίζοντας Power Metal και επιπλέον θα είμαστε co-headline με τους φίλους μας από τους STRATOVARIUS! Η πρώτη περιοδεία που έκαναν οι SONATA ARCTICA το 2000 ήταν με τα ίδια παιδιά, οπότε θα είναι καταπληκτικό να το κάνουμε ξανά 23 χρόνια μετά, ειδικά για όσους από εμάς δεν ήμασταν εκεί την πρώτη φορά. Πρόκειται πραγματικά για μια μοναδική εμπειρία ζωής… για δεύτερη φορά!»

Οι STRATOVARIUS σχολιάζουν: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα κάνουμε αυτή τη φθινοπωρινή περιοδεία μαζί με τους SONATA ARCTICA και τους INDUCTION. Περιοδεύσαμε μαζί με τους SONATA ARCTICA και τους RHAPSODY πίσω στο 2000, όταν το ‘The New Wave Of Power Metal είχε μόλις εξαπολυθεί, και αυτή θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δείξουμε πόσο δυνατό είναι ακόμα το Power Metal και πώς έχει εξελιχθεί, προσαρμοστεί και επιβιώσει!»

Ο κιθαρίστας των INDUCTION Tim Kanoa Hansen προσθέτει: «Το τελευταίο μας άλμπουμ ‘Born From Fire’ έτυχε πολύ θετικής υποδοχής κατά τη διάρκεια της περιοδείας κυκλοφορίας του στα τέλη του περασμένου έτους, αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή. Ανυπομονούμε να το παρουσιάσουμε σε πολλούς ακόμα πεινασμένους Power Metal οπαδούς σε όλη την Ευρώπη το φθινόπωρο. Ζεσταίνοντας τα πλήθη για τέτοιους επιδραστικούς γίγαντες της σκηνής θα το κάνει σίγουρα μια ακόμα πιο ξεχωριστή εμπειρία. Οι INDUCTION βάζουν ήδη μπροστά τις μηχανές υψηλής ισχύος – και καλύτερα να κάνετε το ίδιο. Προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας και θα σας δούμε στο δρόμο!»

Αφήστε μια απάντηση