Οι INSOMNIUM λύνουν τη συνεργασία τους με τον κιθαρίστα Jani Liimatainen!

You are currently viewing Οι INSOMNIUM λύνουν τη συνεργασία τους με τον κιθαρίστα Jani Liimatainen!

Οι INSOMNIUM χώρισαν επίσημα τους δρόμους τους με τον κιθαρίστα Jani Liimatainen. Σύμφωνα με δήλωση των INSOMNIUM, ο Jani Liimatainen σταμάτησε να μιλά με την μπάντα, η οποία δεν μπορεί να περιμένει άλλο την ανταπόκρισή του. Ο Jani Liimatainen έπαιζε για τους INSOMNIUM από το 2019 έως σήμερα και θα αντικατασταθεί στις ζωντανές εμφανίσεις από τους Ville Friman, Brandon Ellis (THE BLACK DAHLIA MURDER) και Nick Cordle (OMNIUM GATHERUM).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Jani Liimatainen κυκλοφόρησε σόλο δίσκο με το όνομά του το 2022 φέροντας τον τίτλο «My Father’s Son» ενώ φαινομενικά έπαιξε το 2023 στο άλμπουμ των INSOMNIUM με τίτλο «Anno 1696».

Σχετικά με αυτό το γεγονός, οι INSOMNIUM έγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Πολλοί από εσάς έχετε ρωτήσει πού είναι ο Jani Liimatainen και γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση για την κατάστασή του στο συγκρότημα; Η απάντηση είναι παράξενα απλή: Για πολύ καιρό δεν ξέραμε πού βρισκόταν και δεν μπορούσαμε να τον προσεγγίσουμε με κανέναν τρόπο.

Ο λόγος για τον οποίο δεν αντιμετωπίσαμε αυτήν την κατάσταση δημόσια ήταν ότι δεν είχαμε χάσει ακόμα τις ελπίδες μας. Προφανώς, ο Jani ήταν στενός φίλος και πολύτιμο μέλος αυτού του συγκροτήματος εδώ και χρόνια. Θέλαμε να του επιτρέψουμε είτε να λύσει το πρόβλημα ή τουλάχιστον να δώσει μια δήλωση στους θαυμαστές του.

Δυστυχώς είναι πλέον εμφανές ότι ο Jani σε αντίθεση με τους υπόλοιπους INSOMNIUM έχουν διαφορετικές προτεραιότητες. Ως εκ τούτου, συμφωνήσαμε να ακολουθήσουμε χωριστούς δρόμους και οι INSOMNIUM θα συνεχίσουν ως μπάντα 4 ατόμων από εδώ και στο εξής.

Αυτό δεν θα επηρεάσει κανένα από τα επερχόμενα live: ο Ville Friman θα συμμετάσχει στα φινλανδικά σόου, ο Brandon Ellis (THE BLACK DAHLIA MURDER) και ο Nick Cordle (OMNIUM GATHERUM) συμφώνησαν να συμπληρώσουν τη δεύτερη κιθάρα κατά τη διάρκεια της προσεχούς περιοδείας στη Βόρεια Αμερική.

Ευχόμαστε στον Jani ό,τι καλύτερο στο μέλλον και θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε για τα τελευταία χρόνια που πέρασε με τους INSOMNIUM».

This Post Has One Comment

Αφήστε μια απάντηση