Οι SHINING θα κυκλοφορήσουν το νέο ομώνυμο άλμπουμ τους τον Σεπτέμβριο.

You are currently viewing Οι SHINING θα κυκλοφορήσουν το νέο ομώνυμο άλμπουμ τους τον Σεπτέμβριο.

Βασιλεύοντας ως μία από τις πιο αμφιλεγόμενες και μουσικά λαμπρές μπάντες στο Extreme Metal, η εμβληματική σουηδική Metal μπάντα, SHINING, πάντα καταφέρνει με απαράμιλλο τρόπο να ακροβατεί μεταξύ των άκρων της ιδιοφυΐας και της τρέλας. Αγαπημένος και φοβισμένος εξίσου από τότε που μπήκε στη σκηνή στα τέλη της δεκαετίας του ’90, ο mainman Niklas Kvarforth είναι τώρα έτοιμος να εξαπολύσει το πιο πρόσφατο αριστούργημα καταθλιπτικής ζοφερότητας και ατελείωτης μιζέριας που αντικατοπτρίζει τη μουσική του ιδιοφυΐα και την εκκεντρική του φύση με κάθε κομμάτι. Το ομώνυμο ενδέκατο στούντιο άλμπουμ και ντεμπούτο με τη Napalm Records θα κυκλοφορήσει στις 15 Σεπτεμβρίου.

Το νέο άλμπουμ αποδεικνύει ότι οι είναι ακόμα πιο σκοτεινοί και πιο βίαιοι από πριν – ένα ταξίδι καθόδου που θα πνίξει τον κόσμο σε ένα μαγευτικό, αναπόδραστο σκοτάδι. Ο Kvarforth ριζώνει τις κύριες μουσικές του επιρροές στο Black Metal, αλλά δεν μένει μόνο σε ένα είδος. Οι SHINING συνδυάζουν ασύγκριτα επιρροές από διάφορα εκτεταμένα είδη όπως η κλασική μουσική, η τζαζ και το Progressive Rock, προκαλώντας ζοφερές διαθέσεις, πονεμένες πληγές και βαθύ κενό.

Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του Maxime Taccardi

Μαζί με την αποκάλυψη του νέου άλμπουμ έρχεται και το βασανιστικό, έντονο πρώτο single, «Allt För Döden”. Το τραγούδι αναδεικνύει για άλλη μια φορά τους εσωτερικούς δαίμονες, τον πόνο και την απελπισία του Kvarforth, ενώ παράλληλα προσφέρει μια υφολογική ποικιλία που δείχνει πως οι SHINING δεν αποτυγχάνουν ποτέ να εκπλήσσουν τους οπαδούς τους. Ενσαρκώνοντας την πρόκληση από τις απαρχές του συγκροτήματος, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το «Allt För Döden» υπογραμμίζεται από ένα επίσημο βίντεο γεμάτο αίμα, βία και καταστροφή.

Ο Niklas Kvarforth σχολιάζει σχετικά με το κομμάτι: «Το ‘Allt För Döden’ είναι ένας μακρόσυρτος φόρος τιμής στον Θάνατο που θα κυριεύσει την ψυχή σας από την πρώτη κιόλας ακρόαση!»

Το δυσοίωνο, παραμονεύον εναρκτήριο τραγούδι του άλμπουμ «Avsändare Okänd», θεωρείται ένα από τα πιο μοχθηρά και βίαια τραγούδια στην ιστορία του συγκροτήματος. Το επόμενο κομμάτι, «Snart Är Dem Alla Borta», ξεκινάει με μια στοιχειωτικά απαλή εισαγωγή πριν εξελιχθεί σε επιθετικότητα. Το πρώτο single και φόρος τιμής στο Θάνατο, το «Allt För Döden», είναι ένας καλοσχεδιασμένος εφιάλτης κομμένος από την κατάμαυρη φρίκη των SHINING και σύμφωνα με το συγκρότημα, είναι ποτισμένο με έναν άμεσα αναγνωρίσιμο ήχο που τελειοποιήθηκε τις τελευταίες τρεις δεκαετίες και που έχει γίνει σήμερα το σήμα κατατεθέν τους. Το τέταρτο κομμάτι, «Fidelis Ad Mortem», αναδεικνύει τις Progressive Rock επιρροές που είναι παρούσες σε αρκετά κομμάτια που περιλαμβάνονται στο SHINING. Το ορχηστρικό κομμάτι με πιάνο, «Åttahundratjugo», ηρεμεί την ατμόσφαιρα, πριν το τελευταίο κομμάτι, «Den Permanenta Sömnen Kallar», ταρακουνήσει τον ακροατή ξεκινώντας από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα σε Black Metal ύφος.

Ο Niklas Kvarforth δηλώνει για το νέο άλμπουμ: «Αυτό είναι το ομώνυμο, ενδέκατο στούντιο άλμπουμ μας και είναι ποτισμένο με έναν άμεσα αναγνωρίσιμο ήχο που έχει τελειοποιηθεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες και που, σήμερα, έχει γίνει το σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος.»

Το «Shining» είναι ένα στοιχειωτικά γοητευτικό και επιδέξιο άλμπουμ που διαθέτει έναν μοναδικό Metal ήχο με τον αληθινό τρόπο των SHINING, υπηρετώντας το καλύτερο Black Metal σε δημιουργικό συνδυασμό με διάφορες άλλες επιρροές. Η μπάντα έχει προκαλέσει φλογερό ενδιαφέρον με όλες τις προηγούμενες κυκλοφορίες της και είναι σίγουρο ότι το ανελέητο επερχόμενο άλμπουμ τους θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Λίστα τραγουδιών:

  1. Avsändare okänd
  2. Snart är dom alla borta
  3. Allt för döden
  4. Fidelis ad Mortem
  5. Åttahundratjugo
  6. Den permanenta sömnen kallar

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο βίντεο για το «Allt För Döden» παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση