Οι SEPTICFLESH κυκλοφορούν το ψηφιακό EP «Reconstruction» που περιλαμβάνει τρεις πλήρως συμφωνικές εκτελέσεις τραγουδιών από το «Modern Primitive».

You are currently viewing Οι SEPTICFLESH κυκλοφορούν το ψηφιακό EP «Reconstruction» που περιλαμβάνει τρεις πλήρως συμφωνικές εκτελέσεις τραγουδιών από το «Modern Primitive».

Οι Έλληνες Symphonic Death Metallers, SEPTICFLESH, κυκλοφόρησαν ένα νέο ψηφιακό EP, με τίτλο «Reconstruction», το οποίο περιλαμβάνει τρεις επανεκτελεσμένες εκδοχές τραγουδιών από το τελευταίο τους άλμπουμ, «Modern Primitive». Οι νέες εκδοχές αυτών των τραγουδιών ηχογραφήθηκαν με μια ορχήστρα και μια χορωδία για να επιτευχθεί ένας εντελώς συμφωνικός ήχος.

Το συγκρότημα σχολιάζει: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που σας παρουσιάζουμε το ‘Reconstruction’, ένα ψηφιακό EP που αποτελείται από τα bonus τραγούδια του ‘Modern Primitive’, κάνοντάς τα τώρα διαθέσιμα σε όλους τους οπαδούς μας. Ο τίτλος είναι πολύ αντιπροσωπευτικός, καθώς η κυκλοφορία περικλείει μια ποικιλία μουσικών ιδεών από το ‘Modern Primitive’, ανακατασκευασμένες με πρόσθετα ορχηστρικά στοιχεία.»

Οι SEPTICFLESH σχηματίστηκαν ως «SEPTIC FLESH” στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του ’90 από τον Σπυρίδωνα Αντωνίου (a.k.a. Seth Siro Anton): φωνητικά/μπάσο, τον Χρήστο Αντωνίου: κιθάρα και τον Σωτήριο Βαγενά (a.k.a. Sotiris Anunnaki V.): κιθάρα/ καθαρά φωνητικά. Ένα ντεμπούτο EP κυκλοφόρησε το 1991, με τίτλο «Temple Of The Lost Race». Το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ «Mystic Places Of Dawn» κυκλοφόρησε το 1994, ακολουθούμενο από το «EΣΟΠΤΡΟΝ” που κυκλοφόρησε το 1995. Με την κυκλοφορία του «Ophidian Wheel» το 1997, προστέθηκε μια γυναίκα σοπράνο τραγουδίστρια (Natalie Rassoulis), καθώς το συγκρότημα κινήθηκε προς ένα πιο συμφωνικό ύφος. Το «A Fallen Temple» (1998) συνέχισε στην ίδια μουσική κατεύθυνση. Το 1999 κυκλοφόρησε το «Revolution DNA», ακολουθούμενο από το «Sumerian Daemons» το 2003, και στα δύο άλμπουμ την παραγωγή έκανε ο Fredrik Nordström (AT THE GATES, OPETH, IN FLAMES).

Παρόλο που η δημοτικότητα του συγκροτήματος αυξανόταν, τα μέλη του αποφάσισαν να διαλυθούν, προκειμένου να επικεντρωθούν σε άλλα προσωπικά σχέδια και στόχους. Αλλά αυτό δεν ήταν το τέλος της ιστορίας… Μετά από μια επανένωση, το συγκρότημα επέστρεψε με το άλμπουμ «Communion» το 2008, και πάλι με τον Fredrik Nordström στο τιμόνι της παραγωγής. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το συμφωνικό στοιχείο (σε σύνθεση του Χρήστου Αντωνίου, που έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Μουσική Συναυλιών) εφαρμόστηκε πλήρως στη δομή των τραγουδιών, με τη συνεργασία της Filmharmonic Orchestra of Prague. Ακολούθησαν το «The Great Mass» (2011) με παραγωγό τον Peter Tägtgren (HYPOCRISY, PAIN), το «Titan» (2014) με παραγωγό τον Logan Mader (ex-MACHINE HEAD) και το «Codex Omega» (2017) με το οποίο ξεκίνησε η συνεργασία του γκρουπ με τον Jens Bogren που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Το 2020 κυκλοφόρησε σε CD/LP/DVD/Blu-Ray η ηχογράφηση της επικής και πλήρως ενορχηστρωμένης ζωντανής συναυλίας στο Μεξικό με τίτλο «Infernus Sinfonica MMXIX».

Λίστα τραγουδιών:

  1. Salvation
  2. The 14th Part
  3. Coming Stor

Αφήστε μια απάντηση