Οι SCAR SYMMETRY κυκλοφορούν το νέο τους άλμπουμ «The Singularity (Phase II – Xenotaph)» και βίντεο για το «Overworld».

You are currently viewing Οι SCAR SYMMETRY κυκλοφορούν το νέο τους άλμπουμ «The Singularity (Phase II – Xenotaph)» και βίντεο για το «Overworld».

Χθες (Παρασκευή, 9 Ιουνίου), οι Σουηδοί Progressive Melodic Death Metallers SCAR SYMMETRY κυκλοφόρησαν το νέο τους άλμπουμ «The Singularity (Phase II – Xenotaph)», το πρώτο άλμπουμ μετά από εννέα χρόνια, μέσω της Nuclear Blast Records. Για να γιορτάσει την κυκλοφορία, το συγκρότημα παρουσίασε ένα επίσημο μουσικό βίντεο για το τραγούδι «Overworld».

Ο κιθαρίστας Per Nilsson σχολιάζει σχετικά με την κυκλοφορία του άλμπουμ: «Επιτέλους, το ‘Phase II’ είναι εδώ – και παντού! Είτε το CD, το βινύλιο ή η πλατφόρμα streaming είναι ο προτιμώμενος τρόπος για να σβήσετε τη μουσική σας δίψα, μπορείτε τώρα να πιείτε μια γουλιά από τον μανιασμένο συμφωνικό ανεμοστρόβιλο ‘Altergeist’, να γευτείτε το συντριπτικό juggernaut ‘Gridworm’, να καταβροχθίσετε το οκτάχορδο υπερθέαμα ‘Hyperborean Plains’ και να απολαύσετε το μεθυστικό τελευταίο κομμάτι ‘Xenotaph’! Bottoms up, cheers!!!»

Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του Pierre-Alain D. (3mmi Design)

Οι SCAR SYMMETRY σχηματίστηκαν στη Σουηδία το 2004 και ήταν μια μοναδική πρόταση από την αρχή. Αν και σαφώς χρωστούσαν χρέος στις πρωτοπόρες Melodic Death Metal μπάντες των ’90s, ο κιθαρίστας Per Nilsson και οι σύντροφοί του περπατούσαν το δικό τους εξελικτικό μονοπάτι. Όπως παρουσιάστηκε στο ντεμπούτο «Symmetric In Design» του 2005, η μπάντα καθοδηγούνταν από ένθερμα προοδευτικά και πλήρως μελωδικά ένστικτα, εμπλουτίζοντας τα συχνά βάρβαρα riffs και τις ενορχηστρώσεις τους με άγριες, φουτουριστικές ατμόσφαιρες και μεγαλειώδεις, συναισθηματικές μελωδίες που πάντα χτυπούσαν τους στόχους τους με ανελέητη ακρίβεια.

Καθώς οι SCAR SYMMETRY προχωρούσαν μπροστά, η μουσική τους συνέχισε να εξελίσσεται παράλληλα. Ένωσαν τις δυνάμεις τους με την Nuclear Blast Records για το επαναστατικό άλμπουμ του 2006 «Pitch Black Progress» (2006) και έκτοτε έχουν συγκεντρώσει έναν εξαιρετικό κατάλογο με προοδευτικό αλλά αμετάκλητα συντριπτικό Modern Metal. Από το λαμπερό, υπερμελωδικό μπαράζ του «Holographic Universe» (2008), μέχρι τον άψογο κεραυνό του «The Unseen Empire» (2011) και την εκπληκτική, κοσμική οδύσσεια που είναι το «The Singularity (Phase I – Neohumanity)» (2014), οι Σουηδοί έχουν καταπλήξει και έχουν ενισχύσει τη φήμη τους με κάθε καλλιτεχνικό τους βήμα.

Λίστα τραγουδιών:

 1. Chrononautilus
 2. Scorched Quadrant
 3. Overworld
 4. Altergeist
 5. Reichsfall
 6. Digiphrenia Dawn
 7. Hyperborean Plains
 8. Gridworm
 9. A Voyage with Tailed Meteors
 10. Soulscanner
 11. Xenotaph

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο μουσικό βίντεο για το «Overworld» παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση