Οι SATURNUS δίνουν στη δημοσιότητα το νέο τους single «Breathe New Life».

You are currently viewing Οι SATURNUS δίνουν στη δημοσιότητα το νέο τους single «Breathe New Life».

Οι Δανοί Doom Metallers, SATURNUS έδωσαν στη δημοσιότητα το έντονα growling νέο κομμάτι τους, «Breathe New Life», ως το τελευταίο single από το επερχόμενο άλμπουμ τους «The Storm Within», το οποίο έχει θα κυκλοφορήσει στις 16 Ιουνίου μέσω της Prophecy Productions.

«Αυτό που έχει διαλυθεί δεν μπορεί ποτέ να διορθωθεί, αλλά αυτός ο πόνος μπορεί ταυτόχρονα να οδηγήσει στην ελπίδα», γράφει ο κιθαρίστας Julio Fernandez εκ μέρους του συγκροτήματος. «Είναι αυτή η ελπίδα, η οποία θα αφήσει το αίμα να επιστρέψει και θα μας επιτρέψει να τρέξουμε σε νέα μονοπάτια, τα οποία οδηγούν στην αλήθεια μας. Η ειρήνη παραμένει αδρανής και απεικονίζεται ως ένα είδος ουτοπικού ονείρου, το οποίο θα σας μεταφέρει σε μια ψυχική κατάσταση όπου η αιωνιότητα είναι η μόνη επιλογή και η τελευταία σας ανάσα είναι το κλειδί για να ανοίξει η πρώτη πόρτα ενός νέου κεφαλαίου που έρχεται. Το ‘Breathe New Life’ είναι μια βαριά και συμπαγής μουσική δήλωση με οδηγητικούς στίχους και υμνητικά ρεφρέν που μαγεύουν για να αγκαλιάσουν καρδιές και ψυχές. Αυτό είναι το πρώτο τραγούδι, το οποίο γράψαμε για το ‘The Storm Within’. Για εμάς, είναι ένα ισχυρό σύμβολο ότι οι SATURNUS επέστρεψαν για τα καλά και είναι έτοιμοι για περισσότερα!»

Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του Mirko Stanchev

Ο τίτλος του πέμπτου άλμπουμ των SATURNUS, «The Storm Within», παραπέμπει τόσο στην καταιγίδα του φυσικού κόσμου όσο και στην αναταραχή που μπορεί να μαίνεται μέσα στο μυαλό. Είναι επίσης ολοφάνερο ότι ο πολύς χρόνος που χρειάστηκε στους Δανούς για να δημιουργήσουν αυτό το full-length και οι προσωπικοί λόγοι πίσω από την παύση συνέβαλαν και ενέπνευσαν σε μεγάλο βαθμό την καλλιτεχνική του έκφραση.

Οι SATURNUS ξεπέρασαν τον εαυτό τους με το «The Storm Within». Τα μουσικά θέματα των θαλασσών, της βροχής και των θυελλωδών νερών είναι μια διακριτική παρουσία και καθοδηγητικό νήμα σε όλα τα τραγούδια που αντανακλούν το θυμό, την απώλεια, τη μελαγχολία και τον πόνο εξίσου. Η πλήρως ωριμασμένη δεξιοτεχνία σε αυτό το άλμπουμ είναι μεγαλειώδης και εξαιρετικά δυναμική, κυμαινόμενη από στιγμές ηρεμίας μέχρι βίαια ξεσπάσματα.

Το «The Storm Within» χρειάστηκε πολύ χρόνο για τη δημιουργία του και στην πορεία απαίτησε οδυνηρές θυσίες από τον SATURNUS. Όλο το αίμα, ο πόνος και ο ιδρώτας έχουν αφήσει τα σημάδια τους σε αυτόν τον δίσκο. Ωστόσο, στο τέλος, η ωμή ειλικρίνεια και το ξεγύμνωμα της ψυχής που εκπέμπεται από κάθε νότα είναι αυτό που κάνει το «The Storm Within» ένα τόσο εξαιρετικό μουσικό έργο.

Λίστα τραγουδιών:

  1. The Storm Within
  2. Chasing Ghosts
  3. The Calling
  4. Even Tide
  5. Closing the Circle
  6. Breathe New Life
  7. Truth

Μπορείτε να ακούσετε το «Breathe New Life» στο βίντεο που ακολουθεί:

Αφήστε μια απάντηση