Οι DEFACING GOD θα κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους «The Resurrection Of Lilith» τον Σεπτέμβριο.

You are currently viewing Οι DEFACING GOD θα κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους «The Resurrection Of Lilith» τον Σεπτέμβριο.

Οι Δανοί Extreme Melodic Death Metallers DEFACING GOD, κάνουν αισθητή την παρουσία τους με το εντυπωσιακά σκοτεινό ντεμπούτο άλμπουμ τους, «The Resurrection Of Lilith», που θα κυκλοφορήσει στις 2 Σεπτεμβρίου μέσω της Napalm Records. Το άλμπουμ είναι μια πολύπλευρη, ζοφερή και χτυπητή απόδραση που διατρέχει με ευκολία την καμπύλη μεταξύ ωμού Death Metal και συμφωνικής μεγαλοπρέπειας, αναδεικνύοντας τη φιλοδοξία των DEFACING GOD να μαγέψουν τους Metal οπαδούς σε όλο τον κόσμο με το ηχητικό σύμπαν του σκότους τους.

Οι DEFACING GOD σχηματίστηκαν από την τραγουδίστρια Sandie «The Lilith» Gjørtz και τον Michael Olsson (ντραμς) το 2015 και εμπνευσμένοι από τις πλούσιες Σκανδιναβικές Metal παραδόσεις, βασίζουν τα εννοιολογικά τους θέματα στο διαρρέον σκοτάδι που κινείται σε όλους μας – με ρίζες στον αποκρυφισμό και τη μαγεία, αλλά κυρίως στο μυθολογικά μυστηριώδη θηλυκό δαίμονα Lilith και τις ιστορίες της ένθερμης ανυπακοής και επιμονής.

Οι DEFACING GOD παρουσίασαν το πρώτο τους single, «Rise Of The Trinity», συνοδευόμενο από ένα δυνατό μουσικό βίντεο. Το κομμάτι αναδύεται μέσα από μια doom-χρωματισμένη εισαγωγή, που σύντομα μεταμορφώνεται σε ένα blackened opus που μεταφέρεται από τα άγρια growls της Sandie «The Lilith» Gjørtz. Οι κατακλυσμιαίες συμφωνίες και ένα σαγηνευτικό σόλο κιθάρας συνεχίζουν να ωθούν προς τα εμπρός, με αποτέλεσμα έναν επικό ύμνο που εξυμνεί τη φεμινιστική δύναμη και την αδελφότητα!

Το συγκρότημα σχολιάζει σχετικά με το κομμάτι: «Το μήνυμα του ‘Rise Of The Trinity’ είναι να καλύψει τα τρία προηγούμενα κομμάτια, ‘τις επικλήσεις’ και να τα συνδέσει μεταξύ τους. Αυτό το κομμάτι επανενώνει τις αδελφές του αίματος και της σάρκας (Abyzou, Jezebel και Lilith), οι τρεις μας θα απελευθερώσουμε την ουσία μας και μαζί θα βάλουμε ένα τέλος και θα πάρουμε πίσω την υπερηφάνεια μας. Η τριάδα είναι το είδος του καταλύτη που μιλάει για όλες τις αποτεφρωμένες αδελφές μας – μάγισσες που δεν πήραν ποτέ φωνή μέσα στους καιρούς και την ιστορία. Ισχυρές και σοφές γυναίκες έχουν σφαγιαστεί, παρενοχληθεί, εκτελεστεί και κακοποιηθεί, μόνο και μόνο επειδή το κοπάδι φοβόταν τη σοφία και το ελεύθερο πνεύμα τους. Αυτή η τριάδα είναι η φωνή της εξέγερσης και της εκδίκησης στο όνομα των πεσόντων και ένα ισχυρό μήνυμα ότι είμαστε πιο δυνατοί αν είμαστε ενωμένοι.»

Μέσω της αφήγησης, της μουσικής και της αισθητικής τους, το συγκρότημα τραβάει τους ακροατές του σε ένα σκοτεινό σύμπαν δυσνόητων μύθων, λαογραφίας και αρχαίων ιστοριών, ενώ παράλληλα υφαίνει συχνά, λεπτές στιχουργικές εμπνεύσεις από σύγχρονες κοινωνικές καταπιέσεις και προσωπικούς δαίμονες. Ηχητικά, οι DEFACING GOD εξισορροπούν τις μαζικές ακραίες μελωδίες με μια πινελιά μεγαλοπρεπούς ενορχήστρωσης από τον Lars Vinther, παραπέμποντας στο στυλ καλλιτεχνών όπως οι CRADLE OF FILTH, οι CARACH ANGREN και οι DIMMU BORGIR. Αλλά αντί να το αναμείξει με μια συμβατική δόση Black Metal, η μπάντα συγχωνεύει περήφανα αυτές τις αύρες με κολασμένο Death Metal. Επιπλέον, η παραγωγή του «The Resurrection Of Lilith» έγινε από τον Jacob Hansen – γνωστό για τη δουλειά του με τους FLESHGOD APOCALYPSE, VOLBEAT, EVERGREY, EPICA και πολλούς άλλους.

Οι DEFACING GOD δηλώνουν: «Οι ιστορίες κάνουν παραλληλισμούς με τον αρχαίο, αλλά και με τον σημερινό κόσμο, όπου πολλοί άνθρωποι (από τη σκοπιά της Lilith: οι γυναίκες) εξακολουθούν να αγωνίζονται για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη τους. Ένας κόσμος όπου υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που καταπιέζονται και περιορίζονται είτε λόγω του φύλου τους, είτε λόγω της εθνικότητας, είτε λόγω των προσωπικών τους πεποιθήσεων. Είμαστε υποδουλωμένοι από την κοινωνία με τόσους πολλούς τρόπους που είναι ακόμη και δύσκολο να το φανταστούμε και να το κατανοήσουμε. Επιπλέον, η ‘Lilith’ (Sandie Gjørtz) μιλάει για ισχυρούς δεσμούς, ακριβώς όπως αυτός που έχουμε στη Metal κοινότητα. Η αποστολή της Lilith είναι να στείλει ένα μήνυμα που λέει ότι είμαστε πιο δυνατοί αν πραγματικά είμαστε ενωμένοι και με το να είμαστε ελεύθεροι και με τη σωστή νοοτροπία, μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο.

Στο όνομα της τέχνης δεν πρέπει να υπάρχουν όρια και ο καθένας πρέπει να έχει την ελευθερία να είναι ο δικός του ανεξάρτητος εαυτός, να εξερευνά και να εκφράζεται όπως επιθυμεί χωρίς να κρίνεται ή να καταπιέζεται.»

Λίστα κομματιών:

 1. Black Moon
 2. The Invocation Part I “Lilith”
 3. The Resurrection
 4. The Invocation Part II “Jezebel”
 5. The Invocation Part III “Abyzou”
 6. Rise of the Trinity
 7. The End of Times
 8. Echoes From Fulda
 9. Death Followed Like a Plague
 10. Enslaved
 11. In the Land of Rain and Sorrow
 12. Into the Mist of Memories

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο βίντεο για το «Rise Of The Trinity» παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση