Οι Έλληνες Death/Doom Metallers ON THORNS I LAY κυκλοφόρησαν το ομώνυμο άλμπουμ τους!

You are currently viewing Οι Έλληνες Death/Doom Metallers ON THORNS I LAY κυκλοφόρησαν το ομώνυμο άλμπουμ τους!

Οι ON THORNS I LAY παραδίδουν περισσότερο από το θρυλικό τους Death/Doom στο πρώτο τους άλμπουμ για την Season Of Mist. Με τσαμπουκαλεμένα riffs, ωστικά ουρλιαχτά τρόμου και ανατριχιαστικά μελωδικά funeral περάσματα, το νέο ομώνυμο LP τους είναι βέβαιο ότι θα συνθλίψει το πνεύμα σας. Το «On Thorns I Lay» κυκλοφορεί σήμερα, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023.

Οι ON THORNS I LAY αναδείχθηκαν μέσα από την underground σκηνή στις αρχές της δεκαετίας του ’90, στον απόηχο των NIGHTFALL, SEPTICFLESH και ROTTING CHRIST. Αλλά ενώ αυτές οι μπάντες επηρεάζονταν περισσότερο από το Symphonic και το Black Metal, οι ON THORNS I LAY ανέπτυξαν μια προτίμηση για το Gothic. Το οποίο είναι λογικό. Εξάλλου, έχουν πάρει το όνομά τους από ένα σονέτο του Σαίξπηρ.

Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του Dimitris Tzortzis

Το «On Thorns I Lay» είναι σκοτεινό και doomy. Το «Fallen From Grace» ανοίγει το άλμπουμ με έναν συγκλονιστικό φόρο τιμής σε όσους έχουν υποφέρει από πολέμους και γενοκτονίες, ενώ το «Thorns Of Fire» προειδοποιεί για περιβαλλοντικές καταστροφές με riffs που πέφτουν σαν όξινη βροχή. Αλλά στο δέκατο άλμπουμ τους, οι ON THORNS I LAY ωθούν το Gothic Death/Doom τους σε νέα υψηλά επίπεδα. Τα μελωδικά leads στο «Newborn Skies» απλά συνεχίζουν να ανεβαίνουν, μέχρι να ανέλθουν σε μια ουράνια χορωδία.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που το καλύτερο άλμπουμ μας στην 30χρονη καριέρα μας, το ομώνυμο ‘On Thorns I Lay’, κυκλοφόρησε επιτέλους μέσω της Season Of Mist recs. Το αφιερώνουμε πραγματικά σε όλους τους οπαδούς μας που ήταν εκεί από την αρχή ή συμμετείχαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού… αυτό έρχεται μέσα από την καρδιά ….»

Λίστα τραγουδιών:

  1. Fallen from Grace
  2. Newborn Skies
  3. Crestfallen
  4. Among the Wolves
  5. Raise Empires
  6. Thorns of Fire

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το «On Thorns I Lay» στο βίντεο που ακολουθεί:

Αφήστε μια απάντηση