Οι OCTOBER TIDE κυκλοφόρησαν το νέο τους τραγούδι «Tapestry Of Our End» σε μορφή lyric βίντεο.

You are currently viewing Οι OCTOBER TIDE κυκλοφόρησαν το νέο τους τραγούδι «Tapestry Of Our End» σε μορφή lyric βίντεο.

Οι Σουηδοί Death Doom βετεράνοι της Metal OCTOBER TIDE αποκάλυψαν το πρώτο single του 7ου άλμπουμ τους «The Cancer Pledge» που κυκλοφόρησε από την Agonia Records στις 6 Οκτωβρίου. Το τραγούδι είναι διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες και δόθηκε στη δημοσιότητα μέσα από ένα lyric video.

Οι τελευταίες κυκλοφορίες των OCTOBER TIDE τους έχουν βρει να υποβαθμίζουν κάπως το doom στοιχείο και να κλείνουν το μάτι περισσότερο στο μελωδικό Death Metal. Αυτό το στοιχείο παραμένει και στο καινούργιο τους άλμπουμ και συμβαδίζει με την κατεύθυνση που θέλει να δώσει ο κιθαρίστας Fredrik Norrman (KATATONIA, TREES OF ETERNITY) που επιθυμεί να αναζωογοννήσει τη μπάντα. «Είναι μια συνέχεια του προηγούμενου άλμπουμ μας. Λιγότερο doom και περισσότερο death metal, μελωδικό αλλά με περισσότερα επίπεδα. Αναζήτησα την έμπνευση σε δίσκους που άκουγα τις δεκαετίες του ’80 και του ΄90 καθώς μεγάλωνα. Αλλά ακόμα ακούγεται σαν OCTOBER TIDE».

Ο ήχος των OCTOBER TIDE, πέρα από τη στροφή στο melodeath, χαρακτηρίζεται και από το συναισθηματικό κιθαριστικό παίξιμο, πολλές φορές μελαγχολικό. Παρότι η μπάντα έχει αλλάξει μέσα στο χρόνο – ξεκίνησε ως ντουέτο των Norrman και Renske των KATATONIA το 1994 – έχει διατηρήσει και αναπτύξει μια χαρακτηριστική ταυτότητα. Η σημερινή της σύνθεση, από το 2016, περιλαμβάνει εκτός από τον Norrman, τον αδερφό του Mattias σαν δεύτερο κιθαρίστα (ex-KATATONIA), τον τραγουδιστή Alexander Hogborn (ex-DEMONICAL), τον μπασίστα Johan Jonsegard (LETTERD FROM THE COLONY) και τον ντράμερ Jonas Skold (LETTERS FROM THE COLONY).

To άλμπουμ ηχογραφήθηκε το 2023 από το συγκρότημα και τον Karl Daniel Liden ενώ το εξώφυλλο σχεδίασε ο Albin Hogborn.

Οι OCTOBER TIDE ξεκίνησαν ήδη περιοδεία με αφορμή την κυκλοφορία του άλμπουμ με πρώτους σταθμούς τη Γερμανία, Γαλλία, Τσεχία και Πολωνία.

Ημερομηνίες περιοδείας:
OCTOBER TIDE – “Cancer Pledge Europa tour – part I”
06.10 DE Berlin – ORWO Haus
07.10 DE Bitterfeld – Festung
08.10 BE Antwerp – Kavka
09.10 FR Paris – Le Klub
10.10 DE Essen – Don’t Panic
11.10 DE Hamburg – Logo
12.10 DE Osnabrück – Bastard Club
13.10 CZ Suchdol nad Lužnicí – House of Culture
14.10 PL Jarocin – Black Waves Festival

Tracklisting:
1. Peaceful, Quiet, Safe
2. Tapestry of our End
3. Unprecedented Aggression
4. Blodfattig
5. The Cancer Pledge
6. I know why I´m cold
7. Season of Arson
8. Breathe the Water

Αφήστε μια απάντηση