Οι NYRST αποκαλύπτουν βίντεο για το ομώνυμο τραγούδι του επερχόμενου άλμπουμ τους «Völd».

You are currently viewing Οι NYRST αποκαλύπτουν βίντεο για το ομώνυμο τραγούδι του επερχόμενου άλμπουμ τους «Völd».

Οι Black Metallers NYRST είναι μια μπάντα της οποίας η υπερηφάνεια για την πατρίδα τους, την Ισλανδία, είναι εμφανής σε όλα όσα κάνουν. Το άγριο τοπίο της χώρας, διάσπαρτο με τεράστια, ακόμα ενεργά ηφαίστεια, διαπερνά τη μουσική των NYRST, των οποίων οι σκοτεινές μελωδίες και τα έντονα φωνητικά δημιουργούν την αίσθηση ότι η ίδια η φύση είναι μια δύναμη που πρέπει να υπολογίζεται και απέναντι στη δύναμη της οποίας η ανθρωπότητα είναι αβοήθητη.

Ο τίτλος του δεύτερου άλμπουμ της μπάντας «Völd», που σημαίνει «δύναμη, ενέργεια ή ισχύς», φέρει μαζί του μια αίσθηση απειλής και είναι ενδεικτικός του τι να περιμένετε από τη δεύτερη δουλειά των NYRST, που θα κυκλοφορήσει στις 8 Δεκεμβρίου μέσω της Dark Essence Records. Η μπάντα έσωσε στη δημοσιότητα ένα επίσημο μουσικό βίντεο για το ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ, δημιουργία της Valhalla Artworks, το οποίο συμπυκνώνει απόλυτα αυτό που αντιπροσωπεύουν οι NYRST.

Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του Nightjar Adam Burke

Όπως εξηγεί το συγκρότημα από τη βάση του στο Ρέικιαβικ: «Αυτή η κυκλοφορία σηματοδοτεί ένα μεγάλο ορόσημο στην καριέρα μας ως συγκρότημα. Έχουμε εξελιχθεί πολύ ως μουσικοί από την κυκλοφορία του ‘Orsök’ και ακολουθήσαμε μια πολύ διαφορετική προσέγγιση στο γράψιμο και τη σύνθεση. Πρόθεσή μας ήταν να φέρουμε όλα τα καλύτερα στοιχεία της προηγούμενης δουλειάς μας και να εφαρμόσουμε νέες ιδέες μαζί με ένα διαφορετικό θέμα, το οποίο με τη σειρά του οδήγησε σε ένα πολύ πιο βαρύ, ζοφερό αλλά μελωδικό άλμπουμ.»

Η έδρα τους στο Ρέικιαβικ βοήθησε αναμφίβολα τη φιλοδοξία των NYRST να αποδώσει καρπούς, επειδή το «Völd» γράφτηκε και δοκιμάστηκε σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από ένα ενεργό ηφαίστειο που εκτοξεύει λάβα, η παρουσία του οποίου επέτρεψε στο συγκρότημα να αντλήσει έμπνευση από ένα σκληρό τοπίο του οποίου η ομορφιά υπογραμμίζεται από έναν μελαγχολικό, πάντα παρόντα, κίνδυνο.

Λίστα τραγουδιών:

  1. Völd
  2. Sundra skal sálu
  3. Hrímvíti
  4. Fjallið andar
  5. Eilíft eldhaf
  6. Drottnari nafnlausra guða
  7. Af fjarri ströndum

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το live βίντεο για το «Völd» παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση