Συναυλία: Spiral Meth, Desert Near The End, I Abyssick (Temple, Αθήνα, Ελλάδα – 23/9/2023)

You are currently viewing Συναυλία: Spiral Meth, Desert Near The End, I Abyssick (Temple, Αθήνα, Ελλάδα – 23/9/2023)

Η συναυλιακή σεζόν 2023-2024 έχει ξεκινήσει δυναμικά και μετά τους SOEN και τις μελωδικές ανατριχίλες που μας πρόσφεραν, σειρά πήραν 3 ελληνικές μπαντάρες του σκληρού ήχου στο αγαπημένο (αν και με προβληματάκια το Σάββατο) Temple.

Η αρχή έγινε σύμφωνα με το πρόγραμμα με τους I ABYSSICK, μία αρκετά φρέσκια μπάντα του Heavy Goth Metal που δημιουργήθηκε το 2017 και εν μέσω καραντίνας κυκλοφόρησε το πρώτο εξαιρετικό της άλμπουμ με τίτλο «Ashes Enthroned». Στο 45λεπτο σετ τους πήραμε μία γερή δόση από αυτό που πρεσβεύουν και είναι βαρβάτο Metal, καλοδουλεμένο με τον τραγουδιστή τους Κωνσταντίνο να ξεχωρίζει με το εύρος της φωνής του. Από τις πιο χαμηλές στις πιο ψιλές και από τα growl φωνητικά στα πιο καθαρά εντυπωσίασε πραγματικά. Που να ήταν και στο 100% αφού όπως μας είπε το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισε ένα θέμα με τη φωνή του. Άμα θέλουμε το πιστεύουμε Κωνσταντίνε…Ατελειώτο headbanging, δυνατές κιθάρες και ντραμς και νομίζω από τα 3 σετ που παρακολουθήσαμε ήταν το πιο δεμένο με καλή ροή ανάμεσα στα τραγούδια και τις απαραίτητες αλληλεπιδράσεις με το κοινό που γούσταρε εμφανώς.

Setlist

 1. Upon A Throne Of Ruins
 2. Mankind
 3. Truth
 4. Swept Away
 5. Epiphany
 6. At The Edge Of Life

Μετά το απαραίτητο διάλειμμα για αλλαγές και το πάντα αγαπημένο κουτσομπολιό (συγγνώμη….κοινωνικό σχόλιο εννοούσα) από κάτω με αγαπημένους φίλους, στη σκηνή ανέβηκαν οι thrashers (και όχι μόνο) DESERT NEAR THE END. Βετεράνοι πλέον σχεδόν στη σκηνή, με πέντε ολοκληρωμένα άλμπουμς στη συλλογή τους και ένα πολύ καλό φρέσκο «The Dawning Of The Sοn»,  έπρεπε να χωρέσουν σε 45 λεπτά όσα περισσότερα highlights μπορούσαν δίνοντας έμφαση παράλληλα στο τελευταίο τους άλμπουμ. Έτσι απολαύσαμε τέσσερα νέα κομμάτια και από δύο από τα δύο προηγούμενα άλμπουμς τους («Of Fire And Stars»-2019 και «Theater Of War» – 2016) με πολύ καλό ήχο και εκτέλεση από τη μπάντα. Σε αυτή την περίπτωση ξεχώρισα τον ντράμερ Στέλιο Πεπινίδη και έπιασα πολλές φορές τον εαυτό μου να τον χαζεύει. Όχι ότι οι υπόλοιποι πήγαν πίσω βέβαια αφού φάνηκε ξεκάθαρα η εμπειρία που έχουν μαζέψει. Το τραγούδι πάντως που ξεχώρισα ήταν το «Iron Rain» με την εθιστική εισαγωγή, τις κιθάρες να δίνουν ρέστα και τον τραγουδιστή τους, Αλέξανδρο Παπανδρέου να στοιχειώνει τις ψυχές μας με την ερμηνεία του.

 Setlist

 1. Season Of The Sun
 2. Wound My Way
 3. Point Of No Return
 4. Beyond The Gates
 5. Iron Rain
 6. Throne Of Martydom
 7. Raise For Dominion
 8. Of Fire And Stars

Τελευταίοι και όχι καταϊδρωμένοι (αλλά έτοιμοι να ιδρώσουν τη φανέλα) οι SPIRAL METH λίγο μετά τις 23:00 ανέβηκαν στη σκηνή για να μας παρουσιάσουν ουσιαστικά το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους με τίτλο «Blues For The Superhuman» στη σχεδόν 1 ώρα που βρέθηκαν στη σκηνή. Ήταν με διαφορά η πιο ατμοσφαιρική στιγμή της βραδιάς και σε αυτό συνέτεινε και το video wall που έπαιζε διάφορα βίντεο σχετικά με τα τραγούδια τους, δείγμα του πόσο δουλεμένο το είχαν στο μυαλό τους. Μεγάλο ατού του συγκροτήματος ο εκπληκτικός Κώστας Έξαρχος στα φωνητικά που με τα growls του ενίσχυε την σκοτεινή ατμόσφαιρα αλλά και στα καθαρά φωνητικά με ένα περίεργα ενδιαφέρον γρέζι που ανεπαίσθητα χρωμάτιζε τη φωνή του. Αγαπημένο μου τραγούδι το «Taxidermia» που ακούστηκε νωρίς και με έφτιαξε από την αρχή αλλά και το «Spiral Breath» προς το τέλος του σετ. Θέλω να πιστεύω ότι δε θα αργήσουμε τόσο να δούμε τη δεύτερη δουλειά τους (καλά, προτρέχω αλλά … just saying) γιατί η μουσική τους παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και ξεχωρίζει.

Setlist

 1. X-Communicate
 2. Taxidermia
 3. 300 Predator Priests
 4. Gothic Sea
 5. A Dyin’ Animal Like Me
 6. The Locust, The Lizard And The Snake
 7. Spiral Breath
 8. Antelope In A Junkyard
 9. I Mermaid

Μία πολύ όμορφη βραδιά έφτασε στο τέλος της λίγο μετά τα μεσάνυχτα και θα ήθελα να κλείσω με τα εξής. Πρώτον, με τον κόσμο που θα έπρεπε να είναι περισσότερος. Έχουμε μία από τις καλύτερες metal σκηνές στην Ευρώπη με μπαντάρες που …μας τις ζητάνε και από τα εξωτερικά. Αλλά μέσα δεν πάμε καλά. Όσο δε στηρίζουμε την εγχώρια σκηνή, τόσο χάνουμε το δικαίωμα να έχουμε και απαιτήσεις από τους μουσικούς που παλεύουν μόνοι τους. Και ευτυχώς οι περισσότεροι από μεράκι κάνουν όσο καλύτερα μπορούν τη δουλειά τους. Δεύτερον, αγαπημένο Temple με κλασικό θέμα με τον εξαερισμό που μπαίνει στο φουλ (στα διαλείμματα βγαίναμε έξω για να ζεσταθεί το κοκαλάκι μας) αν και κάποια στιγμή μάλλον το αντιλήφθηκαν οι υπεύθυνοι και ανέβασαν θερμοκρασία αλλά το βασικό πρόβλημα ήταν το γεγονός ότι έσταζε για κάποιον απροσδιόριστο λόγο το ταβάνι (ο εξώστης ήταν λίμνη σε κάποιο σημείο). Επικίνδυνο θα έλεγα με τόσα καλώδια τριγύρω…

Ανταπόκριση: Κώστας Μπουντούκος
Σχεδιασμός και Επιμέλεια Ανταπόκρισης: Κώστας Μπουντούκος
Φωτογραφίες: Κώστας Μπουντούκος
Ημερομηνία: 23 Σεπτεμβρίου 2023
Διαδικτυακοί Σύνδεσμοι: SPIRAL METH – Επίσημη Σελίδα
DESERT NEAR THE END- Σελίδα Bandcamp
I ABYSSICK – Facebook Σελίδα
Copyright © 2023 by THEGALLERY.GR

Αφήστε μια απάντηση