Συναυλία: Arrayan Path, Silent Winter, Subfire (Temple, Αθήνα, Ελλάδα – 30/9/2023)

You are currently viewing Συναυλία: Arrayan Path, Silent Winter, Subfire (Temple, Αθήνα, Ελλάδα – 30/9/2023)

Ότι η Power Metal στην Ελλάδα διάγει ημέρες δόξας το γνωρίζαμε. Ότι έχουμε εξαιρετικά Ελληνικά (ή Κυπριακά) συγκροτήματα επίσης το γνωρίζαμε. Ότι υπάρχει μια μεγάλη μερίδα του μεταλικού κόσμου που γουστάρει Power Metal, και αυτό το γνωρίζαμε. Το Σάββατο 28/9 όλα αυτά τα επιβεβαιώσαμε σε ένα εξαιρετικό live με 3 συγκροτήματα που μπορεί το κάθε ένα να βρίσκεται σε διαφορετική φάση της καριέρας του αλλά έχουν έναν κοινό στοιχείο…το ταλέντο και τη δημιουργικότητα.

Η αρχή έγινε με τους νέους (δισκογραφικά μόνο) SUBFIRE που γύρω στις 20:30 βγήκαν στη σκηνή αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούν και το τελευταίο δευτερόλεπτο του χρόνου που τους αναλογούσε. Και το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο εκτελώντας 2 τραγούδια από το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο «Define The Sinner» αλλά και ακόμα 3 από το επερχόμενο LP τους. Επική και ιδιαίτερα μελωδική έναρξη με το «Sacred Destinies», ακόμα πιο επικό το κλείσιμο με το αγαπημένο «Infinity» αλλά και η διαπίστωση ότι και η νέα τους δουλειά θα είναι στο ίδιο επίπεδο με την πρώτη τους. Εμένα με κέρδισαν απόλυτα γι’ αυτό και στο διάλειμμα έσπευσα να αγοράσω το άλμπουμ τους και την αμέσως επόμενη μέρα να το βάλω στο cd player (ναι, είμαι από αυτούς τους παραδοσιακούς που γουστάρουν να ακούν cd και βινύλια ακόμα).

Setlist 

 1. Sacred Destinies
 2. Tides Of Alibis
 3. Samurai
 4. Rage Of Emotions
 5. Infinity

Η συνέχεια ανήκε στους βολιώτες SILENT WINTER οι οποίοι με μια μικρή καθυστέρηση ανέβηκαν στη σκηνή για να κάνουν αυτό που πλέον κάνουν τόσο καλά,  μετά από τη συσσωρευμένη εμπειρία από τα μεγάλα live. Να δώσουν ένα 50λεπτο σόου γεμάτο ενέργεια και επικές στιγμές. Όπως αναμενόταν αφιέρωσαν το setlist τους στα δύο ολοκληρωμένα άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει αλλά μας επιφύλασσαν και μια μεγάλη έκπληξη αφού πήραμε μια πρώτη γεύση από τη νέα δουλειά που ετοιμάζεται με το τραγούδι «We Burn The Future». Ένα κλασικό Power Metal τραγούδι που σίγουρα μας προϊδέασε για αυτό που θα ακολουθήσει με το νέο έτος. Ο Livas ήταν σε μεγάλη φόρμα όπως πάντα, ο Αντωνόπουλος στα ντραμς στιβαρός, οι υπόλοιποι ακολουθούσαν κατά πόδας… γενικά τα παιδιά έχουν περάσει σε ένα απόλυτα επαγγελματικό επίπεδο. Στο τέλος, αξίζει να αναφέρουμε τα λόγια του Αντωνόπουλου ο οποίος μίλησε για την κατάσταση που βιώνει ο Βόλος (δυστυχώς τα γνωρίζω από πρώτο χέρι) αλλά και πόσο περίμεναν το συγκεκριμένο live για να ξεφύγουν λίγο από αυτή τη ζοφερή κατάσταση. Η μουσική ως ψυχολογική και συναισθηματική διέξοδος…

Setlist 

 1. Dragon Dance
 2. Soul Reaper
 3. Final Storm
 4. Shout
 5. Warriors Of The Sun
 6. Empire Of Sins
 7. We Burn The Future
 8. Gates Of Fire

Περίπου στις 22:45 είχε φτάσει η ώρα για τους Κύπριους ARRAYAN PATH. Για να είμαι ειλικρινής ενώ τους γνωρίζω σας συγκρότημα δεν είχα εικόνα της αποδοχής που έχουν στο ελληνικό κοινό. Οπότε καταλαβαίνετε την έκπληξή μου όταν στη σκηνή βγήκε ο τραγουδιστής Νικόλας Λεπτός και από κάτω έγινε χαμός. Ήταν ολοφάνερο ότι ένα μεγάλο μέρος του κοινού γνώριζε όλα τα τραγούδια του συγκροτήματος και συνόδευε τον Λεπτό. Παρεμπιπτόντως…. τι φωνάρα είναι ο άνθρωπος. Στουντιακή απόδοση. Το setlist θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως best of  αφού προσπάθησαν να χωρέσουν highlights από όλη τη δισκογραφία τους (9 άλμπουμς!!!) αλλά να κάνουν και το σχετικό promotion στο νέο τους άλμπουμ «Thus Always The Tyrants». Έτσι ακούσαμε τα καινούργια «The Usurper», «The Legend Of Evagoras» αλλά και παλιότερα όπως το «Metamorphosis» από το πρόσφατο παρελθόν ή το «Road To Macedonia» από το μακρινό 2004. Ο ήχος ήταν αρκετά καλός, όπως και στα άλλα δύο συγκροτήματα, το συγκρότημα σε μεγάλα κέφια και ο κόσμος σε ακόμα μεγαλύτερα. Μας τα χάλασε λίγο η αρχική καθυστέρηση που ανάγκασε το συγκρότημα να κόψει το cover με το οποίο θα έκλεινε η συναυλία κανονικά (πληροφορίες λένε ότι ήταν το «Can I Play With Madness» των IRON MAIDEN) αλλά κρατάμε την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν για να επανορθώσουν.

Setlist 

 1. Intro – Archangel
 2. Metamorphosis
 3. The Fall Of Mardonius
 4. The Usurper
 5. The King’s Aegis…They Came From The Taygetos
 6. Gabriel Is Rising
 7. Artaxerxes II Mnemon
 8. Army Of The Myrmidons
 9. Ishtar
 10. Dawn Of Aquarius
 11. Piri Reis
 12. Minas Tirith
 13. Molon Lave
 14. The Legend Of Evagoras
 15. Road To Macedonia

Τις προάλλες γκρίνιαζα για την προσέλευση του κόσμου. Στην προκειμένη όμως ο κόσμος με αποστόμωσε αφού το Temple είχε αρκετό κόσμο που παρακολούθησε μια συναυλία με 3 εξαιρετικά συγκροτήματα, που έδεναν ιδανικά μεταξύ τους. Ο ήχος γενικά καλό, merch υπήρχε άφθονο, ο εξαερισμός κλασικά στους -5 και η διάθεση σε σημείο βρασμού. Πάντα τέτοια…

Ανταπόκριση: Κώστας Μπουντούκος
Σχεδιασμός και Επιμέλεια Ανταπόκρισης: Κώστας Μπουντούκος
Φωτογραφίες: Κώστας Μπουντούκος
Ημερομηνία: 30 Σεπτεμβρίου 2023
Διαδικτυακοί Σύνδεσμοι: ARRAYA PATH – Σελίδα Facebook
SILENT WINTER- Bandcamp
SUBFIRE – Bandcamp
Copyright © 2023 by THEGALLERY.GR

Αφήστε μια απάντηση