Οι Ιάπωνες RYUJIN (ex-GYZE) κυκλοφορούν το νέο τους single «Raijin & Fujin» με τη συμμετοχή του Matthew K. Heafy των TRIVIUM!

You are currently viewing Οι Ιάπωνες RYUJIN (ex-GYZE) κυκλοφορούν το νέο τους single «Raijin & Fujin» με τη συμμετοχή του Matthew K. Heafy των TRIVIUM!

Γνωστοί στο παρελθόν ως GYZE, το ιαπωνικό «Samurai Metal» συγκρότημα RYUJIN αναγεννήθηκε – υπογράφοντας συμβόλαιο με την Napalm Records! Οι RYUJIN αναδύονται για να μεταφέρουν το Heavy Metal από την Ιαπωνία σε όλο τον κόσμο.

Μετά από τέσσερα άλμπουμ με μεγάλη επιτυχία και παγκόσμιες εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ, οι RYUJIN έχουν αναπτύξει τη δική τους ταυτότητα, η οποία εκφράζεται με τις πινελιές των παραδοσιακών ιαπωνικών οργάνων και την απίστευτη τεχνική του κιθαρίστα Ryoji Shinomoto και τα καταιγιστικά φωνητικά του.

Σήμερα, το συγκρότημα έδωσε στη δημοσιότητα ένα επίσημο βίντεο για το νέο τους single «Raijin & Fujin», με τη συμμετοχή του Matthew K. Heafy των TRIVIUM. Το κομμάτι προέρχεται από το επερχόμενο ομώνυμο άλμπουμ της μπάντας, που θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιανουαρίου 2024.

Στο νέο άλμπουμ, τα riff υψηλής ταχύτητας και τα ιλιγγιώδη κιθαριστικά κατεβάσματα συνδυάζονται με παραδοσιακά ιαπωνικά στοιχεία, παρέχοντας έναν ήχο επηρεασμένο από τα πάντα, από αρχαία ορχηστρικά Gagaku μέχρι και σύγχρονα θέματα anime. Το “Ryujin” διαθέτει παραγωγή από τον Matthew Kiichi Heafy (TRIVIUM) και μίξη/mastering από τον Mark Lewis, με guest εμφανίσεις από τον Heafy (φωνητικά και διεύθυνση σε διάφορα κομμάτια) και τον Mukai Wataru της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Kansai (τσέλο).

Ο ιθύνων νους των RYUJIN Ryoji Shinomoto λέει σχετικά με το άλμπουμ και το νέο single: «Αυτό είναι το πρώτο άλμπουμ της μετάβασης από τους GYZE στους RYUJIN! Θέλουμε όλοι να απολαύσουν Samurai Metal από την Άπω Ανατολή! Σε παραγωγή του Matthew, ανοίγει νέες πόρτες για εμάς και είναι τιμή μας να το κυκλοφορήσουμε μέσω της θρυλικής Napalm Records!»

Ο Matthew Kiichi Heafy προσθέτει: «Οι RYUJIN προσφέρουν μουσική όπως κανείς άλλος στον πλανήτη. Ήταν ο πρωτότυπος ήχος τους που αρχικά μου τράβηξε την προσοχή και με έκανε να έχω την ανάγκη να θέλω όλο και περισσότερα από αυτά που κάνουν. Νιώθω μεγάλη χαρά και τιμή που μπόρεσα να συνεισφέρω σε αυτό το επερχόμενο αριστούργημα …! Αυτό είναι το άλμπουμ που χρειάζεται ο κόσμος.»

Το όνομα RYUJIN προέρχεται από τον ομώνυμο Ιάπωνα Βασιλιά Θεό Δράκο. Στην ιαπωνική παράδοση, ο Ryujin κινεί ελεύθερα τον ουρανό και τη γη, μετακινεί τα σύννεφα, φυσάει τον άνεμο και προκαλεί βροχή. Ο Θεός Βασιλιάς Δράκος ελέγχει επίσης τη ροή του καιρού, τα ωκεάνια ρεύματα και τη γεωθερμική θερμότητα.

Λίστα τραγουδιών:

 1. Hajimari
 2. Gekokujo
 3. Dragon, Fly Free
 4. Raijin and Fujin (Feat. Matthew K. Heafy)
 5. The Rainbow Song (Feat. Matthew K. Heafy)
 6. Kunnecup (Feat. Mukai Wataru)
 7. Scream of the Dragon
 8. Gekirin
 9. Saigo No Hoshi (Feat. Matthew K. Heafy
 10. Ryujin
 11. Guren No Yumiya (Feat. Matthew K. Heafy)
 12. Saigo No Hoshi (feat. Matthew K. Heafy)

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο βίντεο για το «Raijin & Fujin» παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση