Οι IOTUNN δίνουν στη δημοσιότητα το νέο τους single «Mistland».

You are currently viewing Οι IOTUNN δίνουν στη δημοσιότητα το νέο τους single «Mistland».

Οι Δανοί IOTUNN, έδωσαν στη δημοσιότητα το νέο τους single «Mistland». Το single θα περιλαμβάνεται στο πολυαναμενόμενο δεύτερο άλμπουμ της μπάντας, που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2024 μέσω της Metal Blade Records. Η μίξη και το mastering του άλμπουμ έγινε από τον Jens Bogren (AMON AMARTH, PARADISE LOST, KREATOR, ENSLAVED) και το εξώφυλλο δημιουργήθηκε από τον καταξιωμένο καλλιτέχνη Costin Chioreanu.

«Το θέμα του τραγουδιού περιστρέφεται γύρω από το ρίσκο των σχέσεων για να ξεφύγουμε από τους παλιούς τρόπους και να αγκαλιάσουμε τις νέες ιδέες και την ‘πρόοδο’, προς το καλύτερο ή το χειρότερο. Αυτό τροφοδοτεί τη γενική ιστορία και το concept του επερχόμενου άλμπουμ, το οποίο ασχολείται με αρχαίους λαούς που συνειδητοποιούν την ύπαρξη ενός τελετουργικού που μπορεί να τους απελευθερώσει από τη γήινη μορφή τους και να τους επιτρέψει να αναζητήσουν νέους αστρικούς και πνευματικούς ορίζοντες», εξηγεί ο τραγουδιστής Jón Aldará.

Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του Costin Chioreanu

«Το ‘Mistland’ είναι ίσως το πιο σημαντικό τραγούδι για μένα προσωπικά στον κατάλογο των IOTUNN μέχρι στιγμής. Δημιουργικά εξελίσσεται από την ιδέα ενός τραγουδιού που είχα στο μυαλό μου για χρόνια και με το ‘Mistland’ τελικά έγινε. Αφού τέθηκαν τα θεμέλια του τραγουδιού, απογειώθηκε με τον αδερφό μου και εμένα να δουλεύουμε εντατικά πάνω σε αυτό για πολύ καιρό, και στη συνέχεια με όλη τη μπάντα να συμβάλλει σε ένα πραγματικά εμπνευσμένο κυκλικό δημιουργικό θέμα.

Το ‘Mistland’ είναι πολύ προσωπικό για μένα επειδή οι ηχητικές του εκφράσεις αντανακλούν βαθιά και ειλικρινή συναισθήματα που προέρχονται από τη ζωή. Βρίσκω μια μελαγχολία που τη βλέπω ως μέρος όλων των εμπειριών και των συναισθημάτων που μπορεί να έχεις κατά τη διάρκεια της ζωής. Είναι μια μελαγχολία που δίνει πάντα βαθύτερες και υψηλότερες προοπτικές σε όποια ψυχική κατάσταση κι αν βρίσκεσαι. Μια αληθινή συντροφικότητα που μπορεί να σε απελευθερώσει ή να σε μπλέξει σε κάτι όπου χάνεις τον εαυτό σου», πρόσθεσε ο κιθαρίστας Jesper Gräs.

«Για μένα, κάθε τραγούδι των IOTUNN έχει τη δική του προσωπικότητα- είναι όλα μεμονωμένα κομμάτια που συγκεντρώνονται ως μια φυλή μουσικής. Αυτή η φυλή έχει τώρα ένα νέο μέλος που συμβάλλει με μουσικά και υπαρξιακά θέματα που πιστεύω ότι είναι σημαντικά. Οι στίχοι και η μουσική μου μιλάνε σε διάφορα επίπεδα. Όταν ακούω, νιώθω σαν να περιβάλλομαι από ομίχλη και σκιές, αλλά με μια σταθερή πηγή φωτός που είναι το έδαφος κάτω από όλα τα χώματα. Για μένα, είναι ένα θερμό καλωσόρισμα στη φυλή!», λέει ο κιθαρίστας Jens Nicolai Gräs.

«Το ‘Mistland’ έχει αυτή την πολύ μεγάλη και ανοιχτή αίσθηση. Όταν άκουσα για πρώτη φορά την κιθαριστική ενορχήστρωση, φαντάστηκα αμέσως μεγάλα ανοιχτά τύμπανα, αλλά και ένα κάλεσμα για αντίθεση, με πολύ πυκνά ατμοσφαιρικά τμήματα. Ήθελα να δημιουργήσω μια μεγάλη δυναμική διαφορά μεταξύ των τμημάτων, διατηρώντας παράλληλα μια αίσθηση μεγαλοπρεπούς ενέργειας σε όλη τη διάρκεια. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που προέκυψε και ανυπομονώ να κυκλοφορήσει!», πρόσθεσε ο ντράμερ Bjørn Wind Andersen.

«Το ‘Mistland’ φάνηκε να εμφανίζεται σχεδόν από το πουθενά. Ο Jesper απλά εμφανίστηκε στο στούντιο των προβών μια μέρα, χτυπημένος από μια μούσα, με ένα εντελώς νέο τραγούδι για εμάς. Η απλότητά του είναι απατηλή και είναι πολύ εύκολο να χαθείς στην ευρυχωρία του. Για μένα, ήταν το πιο δύσκολο τραγούδι των IOTUNN μέχρι τώρα. Η συμβολή μου ήταν να φέρω ένα άλλο επίπεδο στην απογειωτική ατμόσφαιρα με κινηματογραφικά και synth-like στρώματα μπάσων συγχορδιών. Το ‘Mistland’ ήταν ένα μαγικό τραγούδι για να παίζεις ζωντανά τους τελευταίους μήνες και οι αντιδράσεις του κοινού ήταν φανταστικές. Ανυπομονώ να το φέρω στις μεγάλες σκηνές των φετινών καλοκαιρινών φεστιβάλ!», δήλωσε ο μπασίστας Eskil Rask.

Μπορείτε να ακούσετε το «Mistland» στο βίντεο που ακολουθεί:

Αφήστε μια απάντηση