Οι DEN SAAKALDTE θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ «Pesten Som Tar Over» στις 29 Σεπτεμβρίου.

You are currently viewing Οι DEN SAAKALDTE θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ «Pesten Som Tar Over» στις 29 Σεπτεμβρίου.

Το νορβηγικό Black Metal σχήμα DEN SAAKALDTE, έδωσε στη δημοσιότητα ένα επίσημο μουσικό βίντεο για το «Av Satans Ild», το εναρκτήριο κομμάτι του επερχόμενου άλμπουμ τους, «Pesten Som Tar Over», το πρώτο νέο άλμπουμ μετά από εννέα χρόνια. Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 29 Σεπτεμβρίου μέσω της Agonia Records.

Οι DEN SAAKALDTE είναι το πνευματικό παιδί του κιθαρίστα Sykelig, που ιδρύθηκε το 2006, αφού ο Sykelig μετακόμισε από την Ελλάδα στη Νορβηγία. Η μπάντα ξεκίνησε ως μονομελές project, αλλά σύντομα συμπεριέλαβε στις τάξεις της μέλη όπως οι Kvarforth (SHINING), S. Winter (ex-GEHENNA), Seidemann (1349) και Øyvind Hægeland για να αναφέρουμε μερικούς.

Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του Chadwick St. John (Inkshadows)

Μέσα στα χρόνια της ύπαρξής της, οι DEN SAAKALDTE κυκλοφόρησαν τα «Øl, Mørke og Depresjon» (2008), «All Hail Pessimism» (2009) και «Kapittel II: Faen i Helvete» (2014), μαζί με μια σειρά από split EPs με αξιόλογα συγκροτήματα όπως οι SHINING, HORNA, VARATHRON και PRINCIPALITY OF HELL.

Η σημερινή σύνθεση του συγκροτήματος αποτελείται από τους κιθαρίστες Sykelig και Fineidet, τον μπασίστα Skoll (ARCTURUS, VED BUENS ENDE), τον ντράμερ Tybalt ( ex-PANTHEON I) και τον τραγουδιστή Svik.

Το «Pesten Som Tar Over» ηχογραφήθηκε τον Μάρτιο του 2022 στο Strand Studio (BORKNAGAR, IN VEIN) στο Όσλο. Το άλμπουμ δημιουργήθηκε σε συμπαραγωγή και μίξη από τους DEN SAAKALDTE και Marius Strand, ενώ η τεχνική επιμέλεια και το mastering έγιναν από τον Marius Strand. Το εξώφυλλο φιλοτεχνήθηκε από τον Chadwick St. John της Inkshadows (ARCKANUM, DARKTHRONE).

Λίστα τραγουδιών:

  1. Av Satans ild
  2. Dødstrett av alt
  3. En ode til spinnersken
  4. Pesten som tar over
  5. Å skjende en engel
  6. Hat
  7. Den stormen i oktober

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο μουσικό βίντεο για το «Av Satans Ild» παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση